10 dowodów na to ze duchy nie istnieja !!!

Czyli odrobina humoru na naszym "poważnym" forum...

10 dowodów na to ze duchy nie istnieja !!!

Postautor: Paweł » 03 lis 2010, 19:57

nie ma to jak dobry komentarz na forum onetu ;)

autor: ~qlaq

1) Duchy nie maja skad sie brac (nie powstaly w wielkim wybuchu, nie powstaja w wyniku podzialu komorkowego po zaplodnieniu itd.)

2) Gdyby duchy istniały i byly widoczne dla ludzi to na pewno widzialyby je rowniez urzadzenia rejestrujace ktore maja wiekszy zakres pomiarowy od ludzkich zmyslów

3) Duchy widza tylko osoby z problemami psychicznymi, zdrowy czlowiek racjonalnie myslacy nie majacy zaburzen, nie bedacy pod wplywem srodkow psychoaktywnych itp. nie zobaczy ducha

4) Ludzie bez problmow psychicznych maja wrazenie, ze cos widza, slysza lub czuja ale tylko w scisle okreslonych warunkach (w samotnosci, w nocy, w sytuacji gdy w ich zyciu stalo sie cos np. smierc kogos bliskiego, sa glodni, nacpani itp.)

5) Gdyby duchy istanialy na pewno opanowalby ten swiat

6) Gdyby istanily i mogly sie konatktowac z ludzmi na pewno duchy naukowcow opowiedzialby duzo ciekawych rzeczy naukowcom zyjacym na temat swiata itd. i ich istnienia, duchy zamorodowanych opowiadzialby o swoich mordercach, a duchy mordercow dalej pewnie by mordowaly.....

7) Gdyby ludzie zyli wiecznie nie wymyslili by duchow - duchy to zludna nadzieja na zycie wieczne (zycie po smierci)

8) Gdzie bylby duchy w ciagu dnia (po tej stronie kuli zemiskiej gdzie akurat jest noc)?

9) Ile milardow duchow byloby obecnie na Ziemi?

10) W ktorym etapie ewolucji pojawilby sie duchy?

ps. Probowalem wielokrotnie wywylowywac duchy (w towrzystwie tych wierzacych oraz sam) i efekt zawsze byl ten sam - jedna wielka lipa

źródło: http://przewodnik.onet.pl/forum/forum.h ... VtMDAxLmpz
Paweł

Re: 10 dowodów na to ze duchy nie istnieja !!!

Postautor: atalia » 03 lis 2010, 20:53

Najwyraźniej autor powyższego nie przeczytał"Księgi Duchów".
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 03 lis 2010, 21:59

I może dziękować Bogu, że mu wyszła tylko "jedna wielka lipa".
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 04 lis 2010, 10:35

Najlepsze jest to, że odpowiedź na większość pytań znajduje się w jednej, trzydziestostronicowej broszurce...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 04 lis 2010, 15:13

Ręce opadają... :?
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 14 lis 2010, 18:47

ten wielki wybuch mnie zastanowil....co sie dzialo wlasciwie przed wielkim wybuchem wedlug spirytyzmu?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 14 lis 2010, 19:36

Pytanie można przeformułować na: Co robił Bóg, zanim stworzył świat? I Czy można w ogóle mówić "zanim" tak, jak my to rozumiemy, jeśli "czas" ruszył wraz z przestrzenią w Wielkim Wybuchu? Pytania mnożą pytania... :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 14 lis 2010, 20:11

A skąd możemy wiedzieć, że ten Wielki Wybuch o którym wiemy był pierwszy? ;)
Jak to słyszałem kosmos dąży do tego, aby się rozszerzać i rozszerzać, następnie zapaść się w sobie i znowu wybuchnąć.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 14 lis 2010, 20:26

Nikita pisze:ten wielki wybuch mnie zastanowil....co sie dzialo wlasciwie przed wielkim wybuchem wedlug spirytyzmu?

Ja to widzę tak, że wielki wybuch odbywa się (bo nadal trwa) na pewnej, materialnej płaszczyźnie, odpowiadającej etapowi rozwoju tylko naszego świata i jest częścią tego świata (w sensie "wszechświata"), który miał swój początek i na pewno nastąpi jego koniec, bo nic, co jest materialne nie jest wieczne. Teoria wielkiego wybuchu nie przekreśla możliwości istnienia innych światów, na innych płaszczyznach (etapach) ewolucyjnych. Według spirytyzmu istnieje wiele światów, które niepostrzeżenie mieszają się, jak fale radiowe, nie przeszkadzając sobie wzajemnie, więc wielki wybuch zapewne nie miał wpływu na inne światy, skonstruowane z mniej, lub z bardziej subtelnej materii, niż nasz świat.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nangaparbat » 15 lis 2010, 04:16

A wlasciwie to skad sie wziely duchy ??
I w sumie jest nas okolo 7miliardow to powinnobyc okolo 7 mld duchow (w cialach materialnych)...

Moze i ten Pan nie do konca sie doinformowal i wolal wykpic sprawe bo tak latwiej, a ja wole sie zapytac powaznie i dociekac prawdy...
a'propos ten czlowiek ma prawo tak myslec... kazdy ma wybor :")

Dziekuje za okazanie zyczliwosci :")))
Nangaparbat

Następna

Wróć do Humor