Holograficzny świat

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Holograficzny świat

Postautor: danut » 29 lis 2017, 21:24

Ryszard pisze:
danut pisze:Dla Jezusa życie jest zmienne - niby umarł na krzyżu a zaraz pojawia się im żywy z innego świata, "Tam gdzie ja idę, wy jeszcze nie możecie" "Nie jestem z tego świata, jak i Wy nie jesteście". Moja interpretacja, czy fakty?!

Ktoś to napisał, lecz to nie dowody, chociaż wielu wierzy.
Jednak to tylko wiara :(

Aha... :P A zapytam tak - czy ochotnicy uczestniczący w badaniach medycznych relacjonujący odczucia np. ból lub ulgę po podaniu jakichś środków to dowód dla medycyny czy tylko wiara, bo jeśli wiara to jak może wejść w życie środek np. przeciwbólowy na wiarę tych którzy nie cierpią na daną chorobę?
Dwa - dowody historyczne a o tym w skrócie tu sobie przeczytaj https://pl.wikipedia.org/wiki/Jezus_historyczny
Trzy przeczytaj tu - https://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_naukowa
danut

Postautor: Ryszard » 29 lis 2017, 21:46

danut pisze:
Ryszard pisze:
danut pisze:Dla Jezusa życie jest zmienne - niby umarł na krzyżu a zaraz pojawia się im żywy z innego świata, "Tam gdzie ja idę, wy jeszcze nie możecie" "Nie jestem z tego świata, jak i Wy nie jesteście". Moja interpretacja, czy fakty?!

Ktoś to napisał, lecz to nie dowody, chociaż wielu wierzy.
Jednak to tylko wiara :(

Aha... :P A zapytam tak - czy ochotnicy uczestniczący w badaniach medycznych relacjonujący odczucia np. ból lub ulgę po podaniu jakichś środków to dowód dla medycyny czy tylko wiara, bo jeśli wiara to jak może wejść w życie środek np. przeciwbólowy na wiarę tych którzy nie cierpią na daną chorobę?
Dwa - dowody historyczne a o tym w skrócie tu sobie przeczytaj https://pl.wikipedia.org/wiki/Jezus_historyczny
Trzy przeczytaj tu - https://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_naukowa

Pisałem w innym temacie, to jednak tylko wiara.
Wielu od wieków szuka potwierdzenia, naciągają co tylko się da by udowodnić, drudzy udowadniają, ze dowód zbyt naciągany ...
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 29 lis 2017, 22:00

To opiniują, że dowód jest zbyt naciągany, czy mają te dowody na naciąganie? Bo jeśli ich nie mają to mnie nie interesuje czyjaś taka sobie opinia. Dowody się obala, lub potwierdza.
danut

Postautor: Ryszard » 29 lis 2017, 22:12

danut pisze:To opiniują, że dowód jest zbyt naciągany, czy mają te dowody na naciąganie? Bo jeśli ich nie mają to mnie nie interesuje czyjaś taka sobie opinia. Dowody się obala, lub potwierdza.

Naciągają i jedni i drudzy, dowodów brak, teorie zaś łatwo obalać.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 29 lis 2017, 22:18

Oj na pewno nie tak łatwo, bo nie wystarczy tupnąć noga i napisać to nieprawda. :D Nie bo Nie.
danut

Postautor: soldado » 22 gru 2017, 23:58

danut pisze:Oj, stanie się, nasza Dusza osłabnie, a gdybyśmy zgubili wszystkie wtedy nastąpi opisywana też przez Jezusa "Śmierć druga" czyli ostateczna, ta dopiero prawdziwa, której potrzeba się wystrzegać. Nic nie jest jak widać takie proste jakbyśmy chcieli.

Trzeba naprawdę sobie na to zasłużyć.
Trzeba wystąpić przeciwko Duchowi Świętemu... wtedy nie ma ratunku i będzie tak jak piszesz.
Gdy tego nie robimy, to nawet gdy stracimy całą swoją energię, to możemy się odtworzyć z cząstki energii, którą zawsze zostawiamy w świecie duchowym, gdy inkarnujemy w jakiś hologram, w tym wypadku odradzamy się na Ziemi.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 26 gru 2017, 22:58

Bo w tym wszystkim chodzi o naturę holograficzną wszechświatów a nie o wyświetlanie hologramu, jak mylnie niektórzy interpretują tę sprawę.
danut

Postautor: soldado » 26 gru 2017, 23:03

danut pisze:Bo w tym wszystkim chodzi o naturę holograficzną wszechświatów a nie o wyświetlanie hologramu, jak mylnie niektórzy interpretują tę sprawę.

Zgadzam się z Tobą.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 30 gru 2017, 02:45

A te "hologramy i światy holograficzne" wzięliśmy z....?! Z palca? Zwierzył nam się Duch święty? Ktoś był na audiencji u Boga?
Bo nic dotychczas nie słyszałem od proroków i świętych w tym Jezus też o tym milczy :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 30 gru 2017, 12:11

Holografia to określenie techniki otrzymywania obrazów przestrzennych metodą rekonstrukcji fal. Nauka znalazła dowody na to, że cała materia nie jest tak stała jak nam się do tej pory wydawało, wciąż jest w ruchu, jest zmienna, komórki ciała wciąż umierają i się odradzają, dochodzi do wymian, a ten kto potrafi to dostrzec obserwując życie doskonale to widzi. Widziany przez nas świat składa się z pól informacyjnych, z fal emitowanych gdzieś z poza, skądś z głębi, a w naszym "obszarze" zachodzi ich rekonstrukcja. A to, że Jezus i wielu innych mistyków nie użyli tej nazwy nie oznacza wcale, że o tym nie mówili, trzeba tylko zrozumieć objaśnienia i obrazowanie tych spraw w cennych wypowiedziach, a nie tworzyć bajek z własnego wyobrażenia np. 'duch nieskończenie wielki i doskonały obejmujący wszystko" "świat jest oddechem boga' " na początku było słowo a przez nie wszystko się stało" "to co było lub będzie a nawet już jest"- co to oznacza?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie