Bardzo Bardzo potrzebna pomoc i porady!!!

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Bardzo Bardzo potrzebna pomoc i porady!!!

Postautor: Pablo diaz » 23 wrz 2016, 21:10

fruwla pisze:
Pablo diaz pisze:Tak zwane demony,diabły,szatan są niczym innym jak niedoskonałymi duchami (niższymi)zamieszkującymi kiedyś ziemię.

A poprzez CO te niegdys wcielone istoty zamieszkujace ziemie awansowaly do takiej rangi ?

Podział duchów niskich,przez niektórych nazywane demonem,diabłem,szatanem itd.

Duchy niedoskonałe
101. Charakterystyka ogólna. Dominacja materii nad duchem. Skłonność ku złu. Brak wykształcenia, duma, egoizm i wszelkie wywodzące się z nich złe żądze.

Intuicyjnie wyczuwają Boga, lecz Go nie rozumieją.

Nie wszystkie są złe z natury; niektóre są raczej lekkomyślne, niekonsekwentne w postępowaniu i podstępne, niż rzeczywiście złe. Inne nie czynią ani dobra, ani zła, lecz właśnie dlatego że nie praktykują dobra, okazują swoją niższość. Jeszcze inne – przeciwnie – czerpią przyjemność ze zła i cieszą się, gdy mają okazję je czynić.

Mogą łączyć inteligencję z przebiegłością lub złośliwością; jednak bez względu na to, jaki jest stopień ich rozwoju intelektualnego, nie hołdują wyższym ideom, lecz mniej lub bardziej odrażającym uczuciom.

Ich wiedza o sprawach świata spirytystycznego jest bardzo wąska, a i te nieliczne informacje, którymi dysponują, mieszają się im z osobistymi wyobrażeniami i przesądami z życia cielesnego. Potrafią przekazywać nam wyłącznie fałszywe i niekompletne przesłanki; jednak uważny obserwator często znajduje w ich komunikatach potwierdzenie wielkich prawd wykładanych przez Duchy wyższe.

Ich charakter przejawia się w ich słowach. Każdego Ducha, który wplata do swych komunikatów idee zła, można zaklasyfikować do trzeciego rzędu; tak więc każda zła myśl, którą z zewnątrz inspirowany jest człowiek, pochodzi od Duchów tej kategorii.

Duchy te widzą szczęście istot dobrych i jest to przyczyną ich nieustannej udręki, gdyż odczuwają wszystkie niepokoje, jakich dostarczyć mogą zawiść i zazdrość.

Zachowują w pamięci i wciąż odczuwają cierpienia ze swego życia fizycznego, wrażenie to jest jednak bardziej wydumane niż rzeczywiste. Naprawdę Duchy te cierpią nie z powodu zła zaznanego, lecz za sprawą niegodziwości wyrządzonych innym; a ponieważ cierpienia te są długotrwałe, wydają im się nieskończonymi; Bóg, aby ukarać te Duchy, chce, by myślały w ten sposób.

Można je podzielić na pięć podstawowych klas.

102. Klasa dziesiąta. DUCHY NIECZYSTE – skłaniają się ku złu i jest ono ich głównym zajęciem. Jako Duchy dają zdradliwe rady, sieją niepokój i nieufność; nakładają wszelkie maski, by lepiej oszukiwać. Związują się z ludźmi o wystarczająco słabych charakterach, by poddawali się ich sugestiom, co prowadzi ich do zguby; cieszą się, opóźniwszy rozwój tych słabych osób, sprawiając, że ponoszą klęskę we wszelkiego rodzaju próbach życiowych.

W czasie manifestacji rozpoznaje się je na podstawie języka; trywialność i wulgarność wyrażeń zawsze jest, zarówno w przypadku Duchów, jak i ludzi, oznaką moralnej czy nawet intelektualnej niższości. W ich komunikatach przejawiają się ich złe skłonności, a nawet jeśli dla odmiany mówią z sensem, to nie mogą odgrywać swej roli zbyt długo i kończy się to zawsze ujawnieniem ich pochodzenia.

Niektóre ludy uczyniły z nich złośliwych bogów, inne nazywają je demonami, złymi geniuszami, Duchami zła.

Żywe istoty, które animują, wcieliwszy się, mają skłonności ku wszelkim złym przywarom, rodzącym karygodne i prowadzące do upadku moralnego żądze: lubieżność, okrucieństwo, oszustwa, hipokryzję, zachłanność, skąpstwo. Ludzie ci praktykują zło dla samej tylko przyjemności czynienia go, najczęściej bez przyczyny – a nienawidząc dobra, szukają swoich ofiar zawsze wśród ludzi uczciwych. Są plagą ludzkości, bez względu na zajmowaną pozycję społeczną, a ich powierzchowne wychowanie nie zabezpiecza ich przed wstydem i niesławą.

103. Klasa dziewiąta. DUCHY LEKKOMYŚLNE – są niewykształcone, skłonne do oszustw, niekonsekwentne i szyderczo nastawione. Wtrącają się do wszystkiego, na wszystko mają gotową odpowiedź, zupełnie nie przejmując się prawdą. Zabawiają się, dostarczając mało ważnych zmartwień i niewielkich radości, spiętrzając przeszkody na ludzkiej drodze, wprowadzając w błąd swymi kłamstwami i żartami. Do klasy tej należą Duchy popularnie nazywane skrzatami, gnomami, chochlikami. Podlegają Duchom wyższym, które dają im zajęcie – tak jak my korzystamy z pracy służących.

W komunikacji z ludźmi ich wypowiedzi są zwykle dowcipne i żartobliwe, lecz prawie zawsze pozbawione głębszych treści; w lot podchwytują wszelkie dziwactwa i śmieszne przywary ludzi, by uszczypliwie i sarkastycznie wydobyć je na światło dzienne. Jeśli przybierają wymyślne imiona, to czynią to zwykle raczej dla zabawy, niż ze złośliwości.

Skad ich moc ?

Nie mają żadnej mocy ,tylko niskość moralna pozwala duchom opętywać człowieka.

W jaki sposob te istoty mozna i powinno sie moralnie instruowac ?

Duchy przez cały czas obserwują człowieka,gdybyśmy żyli miłością i braterstwem nie potrzeba byłoby ich instruować,przytłoczyła by ich tak wysoka wibracja .Niestety panująca ignorancja duchowa,braki moralne ,a przede wszystkim rózneego rodzaju niskowibracyjne myśli przyciągają lubujące się w żle złe duchy.Poprzez kolejne wcielenia doświadczając oczyszczających prób stana się coraz doskonalszymi.

Jeśli chodzi o rady moralne na spotkaniach spirytystycznych ,gdzie uwalnia się osoby opętane od duchów obsesorów,będą one zawsze inne ,w zależnosci od danej sytuacji ,a każda będzie inna,uzależniona od powodu dręczenia wcielonego.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 23 wrz 2016, 21:19

Pablo Przyjacielu
Jesteś ostatnią osobą, z którą chciałbym się kłócić.
Zresztą nawet nie wyobrażam sobie tego.
Chcę Ci tylko napisać, że zetknąłem się z istotami, które się tutaj nie wcielały.
Nazwę je demonami.
To byty, które działają destrukcyjnie na każdego człowieka...
a wiesz dlaczego?
Dlatego, bo w każdym z nas w tym i w Tobie i we mnie jest iskra Boża.
To Duch, a w nim Dusza.
Pod tym względem jesteśmy na podobieństwo Boga.
a te istoty wyobraź sobie, że są w opozycji do Niego i zaprzysięgły to sobie, żeby Jego nienawidzić.... w tym nas.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 23 wrz 2016, 21:48

soldado pisze:Pablo Przyjacielu
Chcę Ci tylko napisać, że zetknąłem się z istotami, które się tutaj nie wcielały.
Nazwę je demonami.
a wiesz dlaczego?
To Duch, a w nim Dusza.
a te istoty wyobraź sobie, że są w opozycji do Niego i zaprzysięgły to sobie, żeby Jego nienawidzić.... w tym nas.

Tak masz rację ,niektóre duchy są nieustępliwe w czynieniu zła,zastępują jedne drugich siejąc strach w ludziach (w tych,co wypędzają złe duchy).Jednak kiedy wibracje ludzi zamieszkujących Ziemię podniosą się nie będą już miały kogo przenikać

W uniwersum jest nieskończona ilość planet jednak duchy niskie , nie mają możliwości wędrowania po astralu (takie jest prawo),zawsze zamieszkują sferę przy planetarną bez możliwości wędrówki.W zamian duchy bardziej rozwiniete mają prawo odwiedzać sfery o wibracji dla nich otwartych.
Jezus wspomniał o tym mówiąc :
Tam, gdzie Ja idę, wy pójść nie możecie?Wy jesteście z niskości, a Ja jestem z wysoka. Wy jesteście z tego świata, Ja nie jestem z tego świata.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: soldado » 23 wrz 2016, 21:59

Pablo diaz pisze:
soldado pisze:Pablo Przyjacielu
Nazwę je demonami.
a wiesz dlaczego?
To Duch, a w nim Dusza.

Tak masz rację ,niektóre duchy są nieustępliwe w czynieniu zła,zastępują jedne drugich siejąc strach w ludziach (w tych,co wypędzają złe duchy).Jednak kiedy wibracje ludzi zamieszkujących Ziemię podniosą się nie będą już miały kogo przenikać

W uniwersum jest nieskończona ilość planet jednak duchy niskie , nie mają możliwości wędrowania po astralu (takie jest prawo),zawsze zamieszkują sferę przy planetarną bez możliwości wędrówki.W zamian duchy bardziej rozwiniete mają prawo odwiedzać sfery o wibracji dla nich otwartych.
Jezus wspomniał o tym mówiąc :
Tam, gdzie Ja idę, wy pójść nie możecie?Wy jesteście z niskości, a Ja jestem z wysoka. Wy jesteście z tego świata, Ja nie jestem z tego świata.

Wspominał też o demonach...
One są bez względu na to, że wiele osób może się pukać w czoło i twierdzić, ze ich nie ma.
Nie zaklną w ten sposób rzeczywistości.
Spotkałem się z tymi istotami i nikomu tego nie życzę.
Nie nazywam ich duchami.
To byty, które nigdy się tutaj nie wcielały, to uosobienie zła.
To istoty, które mają taką a nie inną naturę.
Dlatego akurat z nimi się nie dyskutuje, tylko się je brutalnie wyrzuca.
Autorka tego tematu ma z nimi do czynienia i doskonale zdaje sobie z tego sprawę od jakiegoś czasu.
Są różne, to w zależności od tego jaką mają moc.
Te które opętały Jej męża, są bardzo silne.
To demony wyższego rzędu.
Dlatego albo zrobi jak pisze, albo pożegna swojego męża, a potem będzie obserwować, jak różne kataklizmy dosięgną Ją i wszystkie osoby, które kocha.
Zresztą już to obserwuje i wie, że nie ma wyboru, dlatego zadała pytanie, kto może brutalnie to wyrzucić.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 22:13

"Tam, gdzie ja pójdę wy pójść nie możecie" - nie da się tam przepchnąć też osoby niegodziwej, nie ma takiej siły, nawet nowa fizyka to tłumaczy, że wszystko zależne jest od naszego zintegrowania się z odpowiednim środowiskiem. Jeśli ma siłę zostało jej jej na tyle w sobie to musi pokonać te demony sama, nikt tego nie posprząta za nią i nawet się do tego nie porywa, bo wrócą jak we wcześniejszym poście i zamiast jednego przyprowadzą siedmiu następnych. Nie zrobi tego żaden rytuał, bo wszystko zależy od autorki tematu, która albo wygra, albo zasili ich grupę, to jej ostateczna walka, zresztą powstała na własne życzenie aż do momenty, gdy już nie będą mieli kogo przenikać - Pablo dzięki za posty, są bardzo bliskie mojemu zrozumieniu.
danut

Postautor: Pablo diaz » 23 wrz 2016, 22:22

Wspominał też o demonach...

Nie spotkałem się Przyjacielu,aby Jezus wspominał o demonach,bardzo możliwe ,że nie doczytałem uważnie.

Natomiast jeden z fragmentów Ewangelii mówi o legionie nieczystych duchów ,pozwolę sobie zacytować:

Rozkazywał mu bowiem: "Wyjdź, duchu nieczysty, z tego człowieka".Zapytał go też: "Jak ci na imię?" Odpowiedział Mu: "Moje imię Legion, bo wielu nas". I prosił Go bardzo o to, aby ich nie odsyłał poza tę krainę. A pasło się tam na stoku góry wielkie stado świń. Poprosiły Go zatem mówiąc: "Poślij nas w te świnie, abyśmy w nie weszli". Pozwolił im. Wyszły więc duchy nieczyste i wstąpiły w świnie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 23 wrz 2016, 22:25

danut pisze:"Tam, gdzie ja pójdę wy pójść nie możecie" - nie da się tam przepchnąć też osoby niegodziwej, nie ma takiej siły, nawet nowa fizyka to tłumaczy, że wszystko zależne jest od naszego zintegrowania się z odpowiednim środowiskiem. Jeśli ma siłę zostało jej jej na tyle w sobie to musi pokonać te demony sama, nikt tego nie posprząta za nią i nawet się do tego nie porywa, bo wrócą jak we wcześniejszym poście i zamiast jednego przyprowadzą siedmiu następnych. Nie zrobi tego żaden rytuał, bo wszystko zależy od autorki tematu, która albo wygra, albo zasili ich grupę, to jej ostateczna walka, zresztą powstała na własne życzenie aż do momenty, gdy już nie będą mieli kogo przenikać - Pablo dzięki za posty, są bardzo bliskie mojemu zrozumieniu.

Proszę droga Danut ,rzadko komentuję ,ale również czytam Cię z uwagą :)
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 22:31

Pablo diaz pisze:
danut pisze:"Tam, gdzie ja pójdę wy pójść nie możecie" - nie da się tam przepchnąć też osoby niegodziwej, nie ma takiej siły, nawet nowa fizyka to tłumaczy, że wszystko zależne jest od naszego zintegrowania się z odpowiednim środowiskiem. Jeśli ma siłę zostało jej jej na tyle w sobie to musi pokonać te demony sama, nikt tego nie posprząta za nią i nawet się do tego nie porywa, bo wrócą jak we wcześniejszym poście i zamiast jednego przyprowadzą siedmiu następnych. Nie zrobi tego żaden rytuał, bo wszystko zależy od autorki tematu, która albo wygra, albo zasili ich grupę, to jej ostateczna walka, zresztą powstała na własne życzenie aż do momenty, gdy już nie będą mieli kogo przenikać - Pablo dzięki za posty, są bardzo bliskie mojemu zrozumieniu.

Proszę droga Danut ,rzadko komentuję ,ale również czytam Cię z uwagą :)

To dziękuję Ci i cieszę się, że ktoś jednak je tak czyta. Chciałam jeszcze dopisać, że chyba na naszych oczach rozgrywa się to oddzielanie ziarna od plew ze słów Jezusa, i nie dobrze byłoby się wtrącać w te omłoty, muszą zajść samoczynnie według wyższej sprawiedliwości. Nie ma co rozrywać szat, gdy jest już na to za późno.
danut

Postautor: Pablo diaz » 23 wrz 2016, 22:44

Wszyscy jesteśmy podróżującymi na drodze życia, przede wszystkim potrzebujemy wzajemnej pomocy .Powinniśmy otwierać drzwi umysłu w świetle miłości ,to pomoże nam siebie zrozumieć.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 22:54

Pablo diaz pisze:Wszyscy jesteśmy podróżującymi na drodze życia, przede wszystkim potrzebujemy wzajemnej pomocy .Powinniśmy otwierać drzwi umysłu w świetle miłości ,to pomoże nam siebie zrozumieć.

A będą w stanie otworzyć te drzwi, ci którzy dawno je zamknęli, zabetonowali i wpuszczali tylko samą niegodziwość przez okna, czerpali od niej korzyści, zasilali się nią, podpisywali pakty, a teraz co? Że trwoga to otworzyć drzwi do Boga? - hmm Nie takie to łatwe i mało kto na takie podstępne ich myślenie już w dzisiejszych czasach się nabierze. Potrzebujący pomoc otrzymują - udający, że są w potrzebie, gdy to tylko następny ich podstęp - takiej pomocy nie otrzymają. Trzeba wypić wino, które się samemu nawarzyło i to jest sprawiedliwe. Dużo przeżyłam i dużo już widziałam i wiem do czego zdolni są ludzie. Swoimi grzechami nikogo nie obarczą i muszą się z nimi zmierzyć sami( tak prawdziwie, gdy one się zmaterializują i im ukażą), jeszcze niekiedy to zrzucanie na innych winy im się udaje( stary chwyt jak świat) i znajdują naiwną niewinną osobę, ale już niedługo, bo ludzie przejrzą.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie