Bóg i Ty

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Bóg i Ty

Postautor: czarnyMag » 30 sie 2017, 11:13

Ryszard pisze:Czy to nie przeczy Waszej wierze ?

https://youtu.be/jazBMuQzqhs

Nie bardzo rozumie kto wyszydzał iż Hetyci nie istnieli? W Hetytów wierzą wszyscy bo pozostawili po sobie pismo jak Babilon!
Tylko widzisz w starożytności była wielka bitwa w której starły się wojska Egiptu pod osobistym dowództwem Faraona z wojskami Hetytów pod osobistym przywództwem Króla i ta bitwa trwała pod balkonikiem Solomona króla Żydowskiego (jednego z znaczniejszych a Faraon po niej kazał wykuć że tam gdzie w biblii było państwo Solomona króla Izraela była pustynia i Król Hetytów również zostawił takie świadectwo - pożarli się na tabliczkach kto zwyciężył :lol:
Więc co ma zaprzeczyć naszej wierze? Imbecyl z YouTube?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 30 sie 2017, 15:00

Ciekawy tytul... Taniec wokol swietej krowy....brzmi idyjsko ... czemu nie...jak mi wpadnie w rece to przeczytam....dzieki za polecenie...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ryszard » 30 sie 2017, 16:28

Nikita pisze:Ciekawy tytul... Taniec wokol swietej krowy....brzmi idyjsko ... czemu nie...jak mi wpadnie w rece to przeczytam....dzieki za polecenie...

Naprawdę warto
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 30 sie 2017, 16:38

czarnyMag pisze:
Ryszard pisze:Czy to nie przeczy Waszej wierze ?

https://youtu.be/jazBMuQzqhs

Nie bardzo rozumie kto wyszydzał iż Hetyci nie istnieli? W Hetytów wierzą wszyscy bo pozostawili po sobie pismo jak Babilon!
Tylko widzisz w starożytności była wielka bitwa w której starły się wojska Egiptu pod osobistym dowództwem Faraona z wojskami Hetytów pod osobistym przywództwem Króla i ta bitwa trwała pod balkonikiem Solomona króla Żydowskiego (jednego z znaczniejszych a Faraon po niej kazał wykuć że tam gdzie w biblii było państwo Solomona króla Izraela była pustynia i Król Hetytów również zostawił takie świadectwo - pożarli się na tabliczkach kto zwyciężył :lol:
Więc co ma zaprzeczyć naszej wierze? Imbecyl z YouTube?

Nieźle, wiekszość nie ogląda wykładu dłużej niż 5 min !!!
Zapewne poświęciłeś tematowi z 10 minutek .

OK, skoro nie chciało Ci sie oglądać "przytoczę" kilka :

Zakaz spirytyzmu, czczenia świętych, czy ich zwłok, palców, rąk, krwi, lub miejsc w których przebywali.
Kontaktów ze zmarłymi, kłanianie się i modlenie przed czy do najróżniejszych obrazków, rzeźb itp.
Zakaz wróżenia, korzystania z horoskopów itp itd
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 31 sie 2017, 12:39

Ryszard pisze:Zakaz spirytyzmu, czczenia świętych, czy ich zwłok, palców, rąk, krwi, lub miejsc w których przebywali.
Kontaktów ze zmarłymi, kłanianie się i modlenie przed czy do najróżniejszych obrazków, rzeźb itp.

W Księdze Izajasza którą cytuje autor filmu Bóg gada i gada do człowieczka który niedawno wyszedł z jaskiń - tylko ciekawe czemu teraz już nie gada?
W innej księdze "mówi" "nie radźcie się czarowników" tylko Mnie - znasz kogoś komu Bóg odpowiedział?
A z skąd tenże wiedział o Plejadach i pasie Oriona? Otóż On był z Plejad a Pas Oriona prał się z Plejadami o Ziemię :)
W Biblii jest napisane " został strącony wielki Smok, Wąż starodawny, który się zwie diabeł i szatan, zwodzący całą zamieszkałą ziemię, został strącony na ziemię, a z nim strąceni zostali jego aniołowie - po prostu uszkodzeniu uległ statek z Pasa Oriona i spadł do nas na Ziemię :)
Dlatego Szatan mówi do Jezusa: "Jeszcze raz wziął Go diabeł na bardzo wysoką górę, pokazał Mu wszystkie królestwa świata oraz ich przepych 9 i rzekł do Niego: Dam Ci to wszystko, jeśli upadniesz i oddasz mi pokłon" bo Ziemia obecnie jest we władzy Szatana (dosłownie)!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Ryszard » 31 sie 2017, 22:23

czarnyMag pisze:Ale lubisz spirytystów? - znasz ich prywatnie i ich lubisz - a to rzutuje na to w co wierzysz. Wierzysz w przyjaźń więc niejako i w to co przyjaciele głoszą :)

Tutaj widzę zabawę :( a liczyłem na pomoc
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Mirek » 01 wrz 2017, 08:07

Rysiu, to nie wiedzą o innych kulturach. Jak zaczniesz ją czytać, to się o tym przekonasz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Ryszard » 01 wrz 2017, 16:30

czarnyMag pisze:
Ryszard pisze:Zakaz spirytyzmu, czczenia świętych, czy ich zwłok, palców, rąk, krwi, lub miejsc w których przebywali.

W Księdze Izajasza którą cytuje autor filmu Bóg gada i gada do człowieczka który niedawno wyszedł z jaskiń - tylko ciekawe czemu teraz już nie gada?
W innej księdze "mówi" "nie radźcie się czarowników" tylko Mnie - znasz kogoś komu Bóg odpowiedział?
A z skąd tenże wiedział o Plejadach i pasie Oriona? Otóż On był z Plejad a Pas Oriona prał się z Plejadami o Ziemię :)
W Biblii jest napisane " został strącony wielki Smok, Wąż starodawny, który się zwie diabeł i szatan, zwodzący całą zamieszkałą ziemię, został strącony na ziemię, a z nim strąceni zostali jego aniołowie - po prostu uszkodzeniu uległ statek z Pasa Oriona i spadł do nas na Ziemię :)
Dlatego Szatan mówi do Jezusa: "Jeszcze raz wziął Go diabeł na bardzo wysoką górę, pokazał Mu wszystkie królestwa świata oraz ich przepych 9 i rzekł do Niego: Dam Ci to wszystko, jeśli upadniesz i oddasz mi pokłon" bo Ziemia obecnie jest we władzy Szatana (dosłownie)!

Co najmniej jedno jest pewne "ziemią" rządzi zło. Można nazywać to diabłem
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Anka » 03 wrz 2017, 18:17

Ryszard pisze:
czarnyMag pisze:

Co najmniej jedno jest pewne "ziemią" rządzi zło. Można nazywać to diabłem

Ziemią nie rządzi zło
Zlo jest na ziemi z prostej przyczyny
Ziemia jest piekna Zmiany ktore w niej zachodzą Wschódy i zachody słońca Górskie powietrze Szum w koronach drzew Szybujące ptaki Płatki śniegu spadające na twarz Szumiący wodospad.....rosa na trawie Wszystko to i nie tylko samo piękno

Diabeł mami i oszukuje A moze tylko tyle na ile ty mu pozwolisz A potem juz tracisz kontrole nad swoim ja
Nie wypisuj tutaj jak bardzo wszystko jest na nie ,poprzez twoje rozgoryczenie i żal piękno ziemi nie zamieni sie w bagno
Moze zacznij każdy dzien od jednej pozytywnej mysli na początek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Nikita » 03 wrz 2017, 18:44

To Prawda...ta Ziemia jest pieknym miejscem...niebezpiecznym ale pieknym...nie ma co sie trzymac lapami i girami tego zycia bo i tak wsyzstko przemija i latwo jest zycie stracic...ale to jest tylko tymczasowe miejsce i nic wiecej...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie