Bóg i Ty

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Bóg i Ty

Postautor: Nikita » 23 sie 2017, 18:36

kochac i siebie i blizniego czyli jak ktos nas atakuje mamy prawo sie bronic....nie mscic sie ale bronic i wytyczyc granice...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ryszard » 23 sie 2017, 19:33

Nikita pisze:kochac i siebie i blizniego czyli jak ktos nas atakuje mamy prawo sie bronic....nie mscic sie ale bronic i wytyczyc granice...

Każdy kocha tylko siebie i ewentualnie swoich bliskich, i to nie zawsze.
Gdzie napisano, ze mamy prawo się bronić - nigdzie, nadinterpretacja dla naszej wygody, zresztą jak wszystkie przykazania.

np

Będziesz swoją żonę miłował a Ona będzie ci posłuszna , To z Biblii, Koranu lepiej nie zacytuję.
Można jeść rybę np łososia czy węgorza lecz ogromnym grzechem jest zjadanie kiełbasy. (Był ogromny spór teologiczny czy można jeść kaczki czy gęsi, mają płetwy i żyją w wodzie])
Głodówka raz w tygodniu jest zalecana przez dietetyków, służy zdrowiu i urodzie, czy to mieli na myśli twórcy zakazu?
Nie zabijaj a zabijamy , w obronie własnej, za karę, niechciane dzieci, starych ludzi ...
Nie wolno pić alkoholu ale z mleka można.
Nie będziesz spożywał mięsa ze świni, wielbłąda i zająca, już nie ważne ?
Ramadan , nie wolno jeść cały dzień ale w nocy już wolno się obżerać.
Interpretujemy zakazy i nakazy jak nam akurat wygodnie, czyż nie ?
To co było ważne kiedyś nie tyczy się dnia dzisiejszego.
Wróżby, tłumaczenie snów, kabała , wywoływanie duchów itp zakazane ale teraz można bo tak jest wygodniej.
Wchodząc tutaj wiedziałem , ze zadzieram z Bogiem, liczyłem na pomoc choćby od diabła jednak tutaj to tylko zabawa :(
echhhhhhhh :(:(:(
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: fruwla » 23 sie 2017, 19:55

Ryszard pisze:
Wchodząc tutaj wiedziałem , ze zadzieram z Bogiem, liczyłem na pomoc choćby od diabła jednak tutaj to tylko zabawa :(

Ryszard, czyzby Bog mial cos przeciwko temu Forum ?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Ryszard » 24 sie 2017, 19:19

fruwla pisze:
Ryszard pisze:

Nie mieszaj Boga w w zabawę
Pewnie zbyt długi wywód , więc niezrozumiały :(
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Nikita » 25 sie 2017, 13:05

Przykro mi Ryszard, ze nie znalazles tu czego szukales...a czego tak naprawde szukasz?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Ryszard » 25 sie 2017, 22:07

Ryszard pisze:
fruwla pisze:
Ryszard pisze:

Nie mieszaj Boga w w zabawę
Pewnie zbyt długi wywód , więc niezrozumiały :(

Szukałem pomocy a znalazłem ludzi bawiących się w spirytyzm oraz takich którzy szukają kosmitów "wychodząc" poza ciało :(
Ludzi podpierających się jedyną słuszną wiarą , uciekających przed nauką oraz takimi jak ja którzy tą wiarę utracili :( :( :(
Przykro mi :(
Póki mnie nie wywalą czytam co piszecie w "nadziei" że w końcu znajdę coś co ma sens. (klikam na każdy link)
Pomyśleć, ze kiedyś bałem się duchów a teraz spędzam czas na cmentarzu.
Jedni stawiają pasjansa inni bawią się tutaj.
Jest mi źle , nie szukam pocieszenia,ale dowodu na istnienie duszy, na to, że jest jakieś "tam" jakieś "gdzieś"
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 25 sie 2017, 22:08

Pewnie zbyt długi wywód by ktoś zrozumiał co napisałem :(
Ech
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: czarnyMag » 26 sie 2017, 00:18

Nikita pisze:kochac i siebie i blizniego czyli jak ktos nas atakuje mamy prawo sie bronic....nie mscic sie ale bronic i wytyczyc granice...

Ale tak nie powiedział nigdy Jezus prawda? Jest Ewangelia według spirytyzmu i możesz przytoczyć z niej lub z tych kościoła słowa Jezusa potwierdzające to twierdzenie? Wydaje mi się że nie. Jezus mówi "Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi!" :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 26 sie 2017, 00:22

Ryszard pisze:Pewnie zbyt długi wywód by ktoś zrozumiał co napisałem :(
Ech

Ja zrozumiałem. Ty sprzeniewierzasz się Jezusowi który mówił: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni" :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 26 sie 2017, 14:03

Ryszard tez zrozumialam ale spoko...moze cos jeszcze znajdziesz dla siebie...zostan tu....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie