boga nie ma i nigdy tutaj nie było

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: boga nie ma i nigdy tutaj nie było

Postautor: Krzysztoff » 13 lis 2016, 19:46

soldado pisze:Może po prostu Spirytyzm nie zgłębił tego tematu...
Życie byłoby za cukierkowe, gdybyśmy zapomnieli o tych Istotach.

Jest sporo książek spirytystycznych na temat tej ciemnej strony, niestety nie po Polsku, ja ich nie czytałem
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 13 lis 2016, 19:50

Krzysztoff pisze:
soldado pisze:Może po prostu Spirytyzm nie zgłębił tego tematu...
Życie byłoby za cukierkowe, gdybyśmy zapomnieli o tych Istotach.

Jest sporo książek spirytystycznych na temat tej ciemnej strony, niestety nie po Polsku, ja ich nie czytałem

Dlatego napisałem ,,może'', bo nie zgłębiłem na tyle spirytyzmu.
Szkoda, że tak mało jest przetłumaczonych książek.
Być może są tam odpowiedzi.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 13 lis 2016, 20:17

To bardzo ciekawe, że nie chce ich nikt tłumaczyć w Polsce.
Może wynika to z obawy, że wiedza w nich zawarta mogłaby wstrząsnąć spirytyzmem w Polsce?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 13 lis 2016, 20:51

Mirek pisze:To bardzo ciekawe, że nie chce ich nikt tłumaczyć w Polsce.
Może wynika to z obawy, że wiedza w nich zawarta mogłaby wstrząsnąć spirytyzmem w Polsce?

Raczej nie. A może jesteśmy narodem bardziej logicznym i nie dajemy tak łatwo wiary bajkom? Ja polecam pierwszą część filmu - "Ostatni egzorcyzm", a nawet nie trzeba oglądać całego tego filmu, ale posłuchać wyznania słynnego amerykańskiego pastora - egzorcysty na samym początku, spojrzeć jakie atrybuty ze sobą zabierał na ten rytuał odpędzania demonów i złych duchów i jak w duchu śmiał się z tego, że tak oszukuje tych ludzi a oni jednak przysyłają mu listy z podziękowaniem i w to wierzą. No jasne psychologia :) Tylko nie u każdego działa ona na tych samych zasadach a skutek egzorcyzmu np. Anneliese Michel chyba znamy wszyscy. A gorsze jest jeszcze preferowanie kontaktów z tymi demonami, zawiązywanie z nimi "paktów" i tym podobne rzeczy.
danut

Postautor: Krzysztoff » 13 lis 2016, 21:02

Mirek pisze:To bardzo ciekawe, że nie chce ich nikt tłumaczyć w Polsce.

Z portugalskiego tłumaczą spirytystyczne książki 2 osoby (robią to w formie wolontariatu w czasie wolnym) . Monika i Konrad (który ostatnio nie ma czasu)
Do wyboru są setki jeśli nie tysiące książek napisanych metodą mediumiczną przez spirytystyczne media.
Czym się kierują wybierając taką a nie inną książkę do tłumaczenia - trzeba by ich zapytać.
W przygotowaniu jest kolejna książka z serii Chico Xaviera (w której była książka Nasz Dom) - Posłańcy Światła. Książka jest w fazie korekty.
Ja jestem bardzo wdzięczny Monice za tą pracę, to jest naprawdę potężna praca - przetłumaczyć całą książkę
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 13 lis 2016, 21:40

Czyli tylko w Brazyli je wydają i nie ma w wersji angielskiej, czy niemieckiej?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 14 lis 2016, 08:45

To jest strona niemieckiego towarzystwa spirytystycznego i dziela po niemiecku: http://www.spiritismus-dsv.de/index.php/literatur.html
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 14 lis 2016, 09:06

A tak tylko zapytam...czy macie przetlumaczona ksiazke Pereiry Franco: Moralne prawa zycia?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Arronax » 14 lis 2016, 09:57

Spirytyzm wyraźnie stwierdza, że nie ma Demonów.

Są tylko zagubione dusze ludzkie.

Z tego jak pamiętam opiera się cała KD,KM i tak dalej.

A praktyka Egzorcystów pokazuje trochę inną rzeczywistość. Jest o tym mnóstwo książek - katolickich, księży, świeckich - czemu My mielibyśmy nie korzystać z ich dorobku?

Jak się zamkniemy na doświadczenia innych to nie pójdziemy naprzód. Nie można się ograniczać tylko do książek "czysto Spirytystycznych".
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 14 lis 2016, 10:23

Nie tylko spirytyzm to stwierdza :) Lecz niektórzy lubią bawić się w demony, w ich istnienie. Łatwiej im wtedy wiele rzeczy sobie wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie