Jak sobie radzić z negatywnymi emocjami

Czyli wasze trudności życiowe, problemy z rodziną, przyjaciółmi i skomplikowane sytuacje. Nie wiesz, jak sobie poradzić? Napisz...

Re: Jak sobie radzić z negatywnymi emocjami

Postautor: Mirek » 25 kwie 2015, 15:56

Nie odwracają kota ogonem. Pokaż mi, w którym momencie wyraziłem nienawiść do Żydów abyś miała podstawę do takiego stwierdzenia.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 25 kwie 2015, 16:35

Mirek pisze:Masz prawo zgłosić jego zachowanie gdziekolwiek, za co może trafić nawet do więzienia ale zawsze kiedy cokolwiek będziesz robić nie możesz kierować się gniewem. Wtedy oczyszcza się karma i znika zło wobec Ciebie i Twojej rodziny.

Ryzykowna teza, z pewnością psychopaci nie kierowali się gniewem wobec ofiar które mordowali. Czy takie osoby unikną konsekwencji po śmierci ?
Czy osoby zobojętniałe kompletnie na los 2-giego człowieka, traktujące 2-giego jak przedmiot , bez jakichkolwiek emocji i go krzywdząc , też unikają zaciągania długu ? Krzywdzą ich bez gniewu - przecież .

Fanatyczni inkwizytorzy , którzy dla "dobra duszy" - podejrzanych o czary - torturowali ich i palili na stosie, być może kierowali się nawet uczuciami innymi niż gniew czy nienawiść - czy oni też unikną konsekwencji ?

Więc przesłanie "rób cokolwiek" tylko nie możesz być gniewny - uważam za fałszywe i niemoralne.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 25 kwie 2015, 17:10

Krzysztofie, zupełnie nie rozumiesz tych słów i przekrecasz ich znaczenie. Nie pierwszy już z resztą raz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 25 kwie 2015, 20:41

Bardzo dziwnie zrozumiałeś słowa Mirka Krzysiu. Przecież Mirkowi chodziło o ludzi, którzy doznają krzywd, a nie tych co te krzywdy wyrządzają. Pokrzywdzeni mają prawo i wręcz obowiązek zgłaszania swoich krzywd. Ale nie mogą tego robić z chęcią zemsty i złością.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Krzysztoff » 25 kwie 2015, 21:02

czarnyMag pisze:Tylko że ja nic nie zrobiłem i błagam mą żonę by się od tego odcięła! A ten gość no cóż wyobraź sobie że Twój brat bierze cały majątek po twoich rodzicach a po ich śmierci mówi Ci daj na ich pochówek (a ten majątek jest wyceniony na 800.000 zł:) A jedynym człowiekiem który może mu cokolwiek dać jest twoja żona (w tym wypadku ja)! A ja mówię spadaj na drzewo dziadu i wybucham mu śmiechem w twarz - i teraz on Cię szkaluje po całej głupiej jego rodzinie :) A jak się bank do niego dowala to on wskazuje mnie (co z tego że jak się dowalił tak się odwala - psuje Ci krew)! A teraz sobie wyobraź że Jesteś żydowskim prawnikiem ze starego prawniczego rodu i masz bo tak Cię uczyli na każdego potencjalnego wroga "haka" i zawsze możesz to puścić w obieg - a gdy to zrobisz to on się zes.....a :)))))

A co na tą całą sytuację mówi Twoja żona ? Jak tłumaczy zachowanie brata ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 25 kwie 2015, 21:26

Mirek pisze:Krzysztofie, zupełnie nie rozumiesz tych słów i przekrecasz ich znaczenie. Nie pierwszy już z resztą raz.

Nie jest moją intencją przekręcanie czyichkolwiek słów. Czytam dosyć dokładnie i interpretuję tak jak potrafię.

To znaczy jak tłumaczyć :
"czy w takiej sytuacji można zabijać muchy i komary? On odpowiada: Można, tylko nie należy się na nie gniewać."
"zawsze kiedy cokolwiek będziesz robić nie możesz kierować się gniewem. Wtedy oczyszcza się karma i znika zło wobec Ciebie i Twojej rodziny."

Czy możesz to rozwinąć ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 25 kwie 2015, 21:56

"zawsze kiedy cokolwiek będziesz robić nie możesz kierować się gniewem. Wtedy oczyszcza się karma i znika zło wobec Ciebie i Twojej rodziny."

Istota człowiecza przechodzi przez proces oczyszczania się inaczej wzrostu duchowego ,porzuca naturę zwierzęcą .
Karma to nagromadzenie ,,złych uczynków,, i nie znika kiedy się nie kierujesz gniewem, to wiele więcej procesów o których wyrażnie mówi spirytyzm...
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 26 kwie 2015, 13:44

Mirek to Ty przekrecasz kota ogonem...Jestem Twoim biczem Bozym o bede Cie pilnonowac. Twoje obrazliwe posty zostaly juz usuniete...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 26 kwie 2015, 14:29

Święta Inkwizycja też uważała soę za Bicze Boże.
Czy moglabyś polepszyć się faktami, w których momentach kogokolwiek obraziłem?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 26 kwie 2015, 16:59

Twoje obrazliwe i antysemickie posty zostaly juz usuniete ...nie zrozumiales? Ile razy mam Ci to jeszcze powtarzac?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Na zakręcie