Matryca Energetyczna

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Matryca Energetyczna

Postautor: Zbyszek » 06 kwie 2014, 18:14

Matryca Energetyczna, czy nie kojarzy się to z ciałem duchowym

https://www.youtube.com/watch?v=UWyHsZPh-w4
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Re: Matryca Energetyczna

Postautor: Xsenia » 06 kwie 2014, 20:19

Myślokształty w polach morficznych, psychotronika, pierwotne pola wirowania, absolutne nic, prędkość cząstek tak wysoka, że bliska zeru :shock: ....
Sorry Zbyszek, dla mnie to stek totalnych bzdur. Pani i pan nauczyli się kilkanaście trudnych słów i uważają, że coś wiedzą, a tak naprawdę mówią o niczym. Ciekawe, że z tego są robione warsztaty 2 dniowe, które kosztują 1000zł. Pani najwyraźniej znalazła świetny sposób, by wyciągać z ludzi kasę mówiąc o niczym. A już totalnie ubawiło mnie hasło, prędkość tak wielka, że jest to "prędkość wręcz zerowa". O mało nie poplułam ekranu :lol:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Zbyszek » 06 kwie 2014, 22:11

Nie wiem na jakim poziomie jest twoja wiedza na temat wibracji i ciała duchowego. Wibracje sprawiają ze nasze ciało ma materialny stan skupienia, a duchy których nie widzimy maja dużo wyższą wibracje. Istnieją wibracje dużo większe niż światło, gdyż światło tez jest pewnym stanem wibracji. Wszystko co nas otacza jest wibracja. Nic tak naprawdę nie stoi w miejscu. Może dojść do takiego wysokiego stanu wibracji, ze możemy powiedzieć ze tej wibracji nie ma, ale będzie to tylko złudzenie. Nauka może jeszcze, nie potwierdziła tego oficjalnie, ale dużo źródeł za tym przemawia, w tym źródło w komunikacjach mediumicznych.
Ciało duchowe natomiast jest dyskiem twardym, wszystkich naszych przeżyć. Od niego zależy cala struktura naszego ciała, nasze choroby i zniekształcenia ciała. By wyleczyć się z jakiejkolwiek choroby, która meczy nas latami, musimy oddziaływać na nasze ciało duchowe by zmienić jego strukturę. Można by nazwać to tak jak to nazwali w tym programie matryca energetyczna, gdyż wszystko jak by nie patrzyć jest energia/wibracja/
Jest w tym systemie co opisują w tym reportażu, dużo nieprawidłowości ale to nie oto chodzi. Najważniejsze jest ze ludzie pracują nad rozwojem, naukowym i już powoli zbliżają się do prawdy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 07 kwie 2014, 08:57

Hm temat wibracji i ciała duchowego. Nie jestem ani fizykiem kwantowym, ani duchownym żadnej religii. Mam podstawową wiedzę zarówno z jednego, jak i drugiego. Ale to nie oznacza, że mam przyjmować bezkrytycznie opowiadane brednie, bo pani z panem mówią skomplikowanym językiem, które na ich nieszczęście bardzo dobrze rozumiem.
To, że każda cząstka jest w stanie wibracji odkryto już na początku XX wieku, więc nie jest to odkrycie roku. W tym samym czasie odkryto, że wszystko, każda materia składa się tak naprawdę z energii.
Polecam do przeczytania:
http://zenforest.wordpress.com/2009/09/ ... n-czesc-i/
Zbyszek pisze:Ciało duchowe natomiast jest dyskiem twardym, wszystkich naszych przeżyć. Od niego zależy cala struktura naszego ciała, nasze choroby i zniekształcenia ciała. By wyleczyć się z jakiejkolwiek choroby, która meczy nas latami, musimy oddziaływać na nasze ciało duchowe by zmienić jego strukturę. Można by nazwać to tak jak to nazwali w tym programie matryca energetyczna, gdyż wszystko jak by nie patrzyć jest energia/wibracja/

To, że człowiek jest w stanie wpływać na własne ciało, uzdrawiać je tylko poprzez zmianę myśli (pozytywna energia, zmiana wibracji, obojętnie jak to nazwiesz), to wiadomo już od czasów prehistorycznych.
Dla mnie cały ten wykład to przekazanie starodawnych informacji w nowy sposób, używając do tego skomplikowanego słownictwa, które postronny człowiek nie będzie analizował, bo to za trudne dla niego. A przy okazji wmawiają nieuświadomionym, że to nowe odkrycia i jedyne słuszna koncepcja. Bzdury na resorach. Tą samą wiedzę można przeczytać w starych książkach, np. w "Atharwaweda", która ma ładnych kilka tysięcy lat. I wcale to nie musi być "matryca energetyczna", bo nazw duszy jest od groma i trochę. Sam możesz wymyślić nową nazwę dla duszy i przekazywać "NOWĄ WIEDZĘ" przy okazji może i trochę zarobisz na naiwności ludzi poszukujących rozwoju.
Trochę krytycyzmu w przyswajanej wiedzy by się przydało. Nie można przyjmować wszystkiego tylko dlatego, że ktoś używa trudnych słów.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Zbyszek » 07 kwie 2014, 20:55

Wracam do mojej pierwszej wypowiedzi” Matryca Energetyczna, czy nie kojarzy się to z ciałem duchowym” i na tym mogę skończyć. Wyraziłem tylko spostrzeżenie, które wyrosło w twoich oczach na coś wielkiego. Wiadomo ze wiele tematów jest znanych od dawna i nie potrzeba geniusza by to zauważyć.
Swoje oceny i opinie opieram na spirytyzmie, gdyż jest to dla mnie w tej chwili najwiarygodniejsze źródło wiadomości. Wiem o tym, gdyż przestudiowałem kilkadziesiąt książek związanych z tym tematem, nie mówiąc już o spotkaniach w centrum. Nikt nikogo nie zmusza do przyjmowania, rzeczy na ślepo, wszystko należy przeanalizować. W ten sposób rozwijamy się, i nie zamykamy się, przy naszych biednych ukierunkowanych myślach. Wiadomo ze każdy rozwija się na swój sposób, nie ważne są kierunki jakie wybierzemy. Ludzie, których przyciągnie teoria matryc energetycznych, nie są gorsi ani lepsi od tych którzy wierzą dzisiaj w tarota czy w magie. Nasze drogi rozwoju są rożne, nie ma identycznych typów rozwoju, gdyż każda osoba jest inna. Ty dziś wierzysz w coś, kto inny może z tego się śmiać, jutro sytuacja może się odwrócić. Dlatego nie krytykujmy czegoś, czego tak naprawdę nie znamy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Wróć do Nauka