Myśl tworzy rzeczywistość

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Myśl tworzy rzeczywistość

Postautor: danut » 27 gru 2016, 00:18

OneNight jest trochę tak jak napisałeś, ale nie do końca tak to działa. :) Ja wiem, że są tacy cwaniaczki i działają na zasadzie doczepienia do twojego scenariusza życia tego co ci życzą, co dla ciebie planują. Możesz to wyśmiać, ale gdy tego nie wyrzucisz może to do Ciebie przylgnąć, zatem najważniejsze nie jest wyśmianie a wyrzucenie takiego motywu z całej twojej wielowarstwowej przestrzeni i nie znalezienie u siebie do tego żadnego punktu zaczepienia, byś nie udawał się w ogóle w tym nakreślonym przez nich kierunku, w jaki sposób? - My układamy rzeczywistość ściągając gotowe klatki zdarzeń nie z podświadomości, ale z żywych zapisów odbijanych w innej rzeczywistości i to się tutaj realizuje i urzeczywistnia, cały ten Schemat bardziej przypomina Wielką Myśl - Wielki Twórczy Umysł i gdy on znajdzie logiczność ciągu wszelkich twoich i innych związanych z tobą ludzi myśli i z tym dopisanym to to się tu wyświetli, a gdy ty nie będziesz się temu przeciwstawiał i uznasz za boską opatrzność wszystko jak leci, to jeszcze tym bardziej będziesz przyjmował to jak komunię i zgadzał się na wszystko, to co ci dopisali. A staniesz się tak naprawdę tylko ofiarą złych ludzi. Dlatego nikt też nie stworzy sobie w pojedynkę zamierzonej przez siebie rzeczywistości - to wszystko drga i jest żywe i musi się ze sobą w odpowiedni sposób połączyć, jedno się wypiera, wybiera inne i wciąż składa się jak puzzle w nasz rzeczywisty obraz naszą rzeczywistość - robimy to sami i tu potrzebna by była nasza mądrość. I co jeszcze ważne - te myśli muszą mieć taką siłę by zdołały się w tej innej rzeczywistości zapisać, jeśli są za słabe zostają rozproszone. Dlaczego warto nikomu nie złorzeczyć a wysyłać tylko to co dobre dla innych i sobie również życzyć? - Z tego samego powodu - w tej głębszej rzeczywistości nic nie ginie, tylko trwa wiecznie i posiada identyfikator swojego nadawcy i nawet gdyby dosięgnęło w naszej rzeczywistości tego, do którego on to przesyłał, to ten ślad właściwy będzie motorem do stworzenia temu nadawcy innej choćby pośmiertnej rzeczywistości według właściwego wzoru ( jest jak kod jego nieśmiertelności).. :)
danut

Postautor: danut » 27 gru 2016, 00:26

te myśli muszą mieć taką siłę by zdołały się w tej innej rzeczywistości zapisać - to się łączy z tym co dopisałeś o ładunku nienawiści - poczujesz ból urazę wtedy to odbierzesz i zgodzisz się na to dopisanie, więc musisz na spokojnie powstrzymać reakcje i swoje emocje, bardzo je zobojętnić, by spłynęło po tobie, po twoim kanale łączności jak woda po kaczce i by się nie doczepiło.
danut

Postautor: czarnyMag » 27 gru 2016, 02:58

OneNight pisze:Magia, prawo przyciągania, modlitwa czy medytacja - co te rzeczy mają ze sobą wspólnego? Wszystkie te rzeczy opierają się na założeniu, że myśl wpływa na naszą rzeczywistość. Racjonalne wytłumaczenie tego zjawiska jest takie, że jedni uważają, że szklanka jest do połowy pusta, a drudzy że do połowy pełna. Zmieniając swoje nastawienie, sami wmawiamy sobie pozytywne, bądź negatywne efekty powyższych czynności.

Czy wpływanie myślami na bieg wydarzeń to iluzja? A może teoria ta jest tylko do połowy pełna i człowiek jest w stanie zapewnić sobie dobrobyt siłą swojego umysłu? Zachęcam do dyskusji.

Ja uważam że można komuś narzucić swą wolę na odległość i tak że nie poczuje ingerencji. Tylko że nie nazwałbym tego magią lecz siłą własnej duszy lub siłą którą wywrze dusza na umysł i zakłuci obcą wolę. Robiłem to parę razy z urzędnikami US tuż przed kontrolą i wiem, że nie ma beznadziejnych sytuacji których nie można "przekuć" w triumf umysłu. Robiłem to również z przyszłą żoną i teraz kiedy mi po latach opowiedziała jak w jej umyśle zakotwiczyła jedna myśl - myśl której nie potrafiła się pozbyć :) wiem że się da! Robiłem to w końcu z kasą :) i wiem że choć nie da się w ten sposób wzbogacić to kasę można również "zakląć" :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 27 gru 2016, 09:25

Magu, co do przykładu z żoną - nie masz wrażenia, że jej miłość jest sztuczna, bo wywołana przez ingerencje w jej wolę?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 27 gru 2016, 14:08

OneNight pisze:Magu, co do przykładu z żoną - nie masz wrażenia, że jej miłość jest sztuczna, bo wywołana przez ingerencje w jej wolę?

Ludzie innych ludzi traktują jak rzeczy i temu służy manipulacja ich postrzeganiem. Niestety i na tym polu walka o byt i władzę powinna się skończyć, miejcie zatem oczy szeroko otwarte. Powinno się umieć odróżniać np. miłość od zauroczenia, ale w praktyce różnie z tym bywa. Na innym forum modne były uroki miłosne i uśmialibyście się szczerze z tego, jakie sposoby były tam podawane i ilu było chętnych :lol: Na zaklęciach również można zarobić kasę i o to w tym wszystkim się rozchodzi, bo niestety ludzie żerują na niewiedzy innych i wierze w zabobon.
danut

Postautor: danut » 27 gru 2016, 14:26

Podam następną propozycję obejmującą ten temat - myśl i jej wpływ na rzeczywistość. Chodzi mi o mechanizm postrzegania, co steruje tym jak postrzegamy rzeczywistość, czyje myśli, sugestie, naprowadzenia odpowiadają za to, jak mamy ujrzeć daną sytuację, rzecz, człowieka? Co steruje naszą pamięcią i dlaczego bardzo często uruchomiamy fałszywe wspomnienia? Czy naprawdę widzimy to co jest i tak jak to wygląda?
danut

Postautor: Mirek » 27 gru 2016, 17:42

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 27 gru 2016, 21:45

danut pisze:
OneNight pisze:Magu, co do przykładu z żoną - nie masz wrażenia, że jej miłość jest sztuczna, bo wywołana przez ingerencje w jej wolę?

Ludzie innych ludzi traktują jak rzeczy i temu służy manipulacja ich postrzeganiem. Niestety i na tym polu walka o byt i władzę powinna się skończyć, miejcie zatem oczy szeroko otwarte. Powinno się umieć odróżniać np. miłość od zauroczenia, ale w praktyce różnie z tym bywa. Na innym forum modne były uroki miłosne i uśmialibyście się szczerze z tego, jakie sposoby były tam podawane i ilu było chętnych :lol: Na zaklęciach również można zarobić kasę i o to w tym wszystkim się rozchodzi, bo niestety ludzie żerują na niewiedzy innych i wierze w zabobon.

Mów mi gdzie - potrzebuję kasy na nowy sprzęt :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 27 gru 2016, 23:14

OneNight pisze:
danut pisze:

Mów mi gdzie - potrzebuję kasy na nowy sprzęt :lol:

No to "paczaj" :D http://biznes.onet.pl/wiadomosci/handel ... tatu/jey3d
danut

Postautor: danut » 28 gru 2016, 00:30

Szkoda, że zostały usunięte z innego tematu OneNight te nasze wpisy z pytaniami i odpowiedziami jak i co widzi medium, zwłaszcza te współczesne media, których są całe rzesze, a zatrudniają się one w podobny sposób jak te wróżki z linku.
Piszemy tutaj o wpływie ludzkich myśli, uczuć, sugestii na rzeczywistość, Mirek słusznie zauważył, że wszyscy i tak żyjemy w hipnozie odgórnie serwowanej nam przez systemy polityczne i religijne, a tu dodatkowo okazuje się jeszcze, że są ludzie, którzy chcą być dodatkowo i indywidualnie sterowani obcą myślą i jest ich bardzo dużo, a nie raz za to jeszcze płacą niemałe pieniądze, dlaczego tak się dzieje? Dlaczego spotykam się z aż takim atakiem na siebie za to, że piszę jak tworzy się rzeczywistość? Konkretnie za to, że dopiero układamy naszą rzeczywistość, a przy współudziale wielu rzeczywistości alternatywnych mamy wpływ na obraz przyszłości, bo wszystko jest płynne a nie ustalone raz na zawsze, ze nawet przeszłość można zmienić, a co dopiero uwierzyć w mającą nas spotkać przyszłość, dlatego, że tak wypatrzył ją jakiś jasnowidz. Nie lubią mnie za to, że z tą wiarą w ich wizje wiąże się ten sam schemat co pisaliśmy wcześniej o klątwach i kodach, wybieraniu kierunku? Że sprzeciwiam się manipulowaniu rzeczywistością innych ludzi cwaniakom? :D

http://www.psychologia.edu.pl/czytelnia ... znych.html
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka