Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Natasza » 31 paź 2015, 20:04

Casandra pisze:Mirku, Nataszo - w takim razie napiszcie proszę w prost - czego Waszym zdaniem należy unikać? Co dokładnie macie na myśli?

możecie mnie posłuchać lub nie, ale z tego co dane mi było zobaczyć uważam, że każda chęć wgłębiania się w relacje czy proste kontakty jak próba rozmowy z nazwijmy to duchem, opiekunem , próba łącza pismem automatycznym , pożądanie przybycia kogoś z tzw. zaświatów to zaproszenie , które może być ( choć nie zawsze musi) wysłuchane. problem z tym KIM ONI SĄ... mogą Wam się objawiać jako Wasi bliscy, lub niewinne duchy w potrzebie. Wtedy wielu ludzi stawia się w roli ziemskiego żywego opiekuna, który pragnie udzielić wsparcia potrzebującej duszy, stać się ziemskim wybawcą pomagającym w odprawie w dalsze zakątki zaświatów. Nic bardziej mylnego, tamta strona jest tak urządzona i ma tak silną ,, armię,, że my tu na ziemi jesteśmy niczym dzieci we mgle. Oni wcale nas nie potrzebują a przynajmniej jako ziemskich opiekunów. Ten kto ich raz zobaczy zrozumie....
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 31 paź 2015, 22:21

Natasza pisze:Oni wcale nas nie potrzebują a przynajmniej jako ziemskich opiekunów. Ten kto ich raz zobaczy zrozumie....

Ja nie potrzebuję widzieć by wiedzieć. Od zawsze wiedziałam, że duchów nie należy się bać i że są istoty, których nie należy ruszać.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 01 lis 2015, 07:35

nabrałam pokory po pierwszym spotkaniu , które udało mi się zapamiętać
żeby wiedzieć z czym i kim masz do czynienie musiałabyś zobaczyć
Twój świat wywinąłby Ci się jak poszewka kołdry w pralce nastawionej na najwyższe obroty
przebierańcy - to słowa Krisa - świetne określenie tego co sama pisałam nie czytając jego wypowiedzi- wybór każdy ma swój
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: fruwla » 01 lis 2015, 08:56

Natasza pisze:przebierańcy - to słowa Krisa -

Przeciez my- ludzie jako istoty cielesne- tez jestesmy "przebierancy"- nakladamy maski, gramy role, wszystko po to aby osiagnac jakis cel.... a co dopiero istoty energetyczne, ktore maja o wiele wieksze mozliwosci.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Kris » 01 lis 2015, 09:54

Największymi naszymi oponentami są nasze poprzednie życia, bo wiedzą o nas wszystko i mogą nami manipulować, a chodzi im przede wszystkim o naszą energię, którą wytwarza tylko ktoś kto ma ciało fizyczne.
Nie ma znaczenia czy się tym interesujemy czy nie , i tak jesteśmy okradani z ponad 90% naszej energii.
Jak myślicie, dlaczego wiele religii zakazuje jasnowidzenia , słyszenia , radiestezji?, bo gdybyście tego zaczęli używać, to prawda o tym jak wyglądają zaświaty i na czym polega bytowanie tam, wyszła by na światło dzienne, a wtedy nikt by się nie zgodził być żywicielem dawno zmarłych złych ludzi, przestępców.
Dlatego piszcie o swoich wizjach , przekazach, bo dzięki temu po kawałeczku odkrywana jest rzeczywistość.
Pomogę tym którzy będą to robili, a wierzcie mi że jestem skutecznym egzorcystą i nie boje się żadnych duchów, ale to żadnych.
Jedynym sposobem żeby się obroniły to kamuflaż , ale skoro jednak kradną energie na prawo i lewo to pozostawiają ślady i po nich ich znajduje.
Nie łudźcie się że można się z nimi dogadać, obiecają wszystko a nie dotrzymują niczego.
Nie ważne czy ktoś poszedł z nimi na współprace czy nie, bo okradają wszystkich.
Obserwuje tych którzy z nimi działają świadomie, to i tak samo chorują na ciężkie choroby i często w mękach umierają.
Codziennie to widzę i nie mogę im pomóc bo jeśli by dłużej żyli, to narobili by jeszcze większego zła i miałbym to na sumieniu.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Casandra » 01 lis 2015, 10:36

Pod warunkiem, że nie ingeruje się w inne wymiary.
Mirku jesteś bardzo oszczędny w słowach:-) Jestem jeszcze laikiem w tych tematach, możesz mnie bardziej oświecić? Czym się różni na przykład wezwanie Ducha od ingerencji w inne wymiary?
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Casandra » 01 lis 2015, 10:41

Kris, czyli Twoim zdaniem spirytyści się mylą? Wierzą w bajki? Dobre opiekuńcze dusze nie istnieją? Po drugiej stronie czeka nas tylko okradanie naszych żyjących bliskich z energii i to wszystko?
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Mirek » 01 lis 2015, 13:18

Casandro, duchy wyższe nie przychodzą na wezwanie. Przychodzą duchy z niższych wymiarów. Podszywają się za duchy rozwinięte. Zaczynają przekazywać informacje, które wydają się dobre. Tak długo to robią, aż zdobędą nasze zaufanie. Kiedy tracimy czujność zaczynają się problemy.
Kris przedstawia w szystko w czarnych barwach. Te informacje są bardzo dołujące, nic tylko strzelić sobie w łeb, bo wszystko jest beznadziei. Za przekazywanie takich informacji, ktore nie są prawdziwe i są destrukcyjne zabrudza sobie duszę. Będzie musiał za to ponieść odpowiedzialność.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: jario » 01 lis 2015, 14:54

A co jesli on w to gleboko wierzy i jest co do tego w 100 % przekonany?
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 01 lis 2015, 14:55

Dokładnie - podpisuję się pod Krisem i Mirkiem. Zwróćcie uwagę jak wielu z Was tu na forum pisało o swoim problemach z depresją a jednocześnie uznajecie siebie za kogoś wyjątkowego, wybranego do kontaktów z ,, duchami,, wręcz co niektórzy wprost opisują siebie jako medium - przecież to rodzi tylko dwuznaczne wnioski. sorry ale jest coś na rzeczy
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka