Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Natasza » 31 paź 2015, 13:37

Hej, Kris, zaczęłam czytać Twoje wpisy i jestem gdzieś na 9 stronie. To co piszesz w większości jest mi obce , nieznane i nawet jeśli większość to Twoje myśli to szanuję je i nie będę absolutnie z nimi dyskutowała. Jest jednak coś co przykuło moją uwagę i co potwierdza moje słowa ( moje posty Krzysztoff przeniosła do jednego miejsca i zatytułowała - Natasza doświadczenia z istotami z innego wymiaru, mediumizm. Tam ostrzegałam ludzi przed wszelkim ,, duchowaniem ,, bo po moich doświadczeniach mam obraz totalnie sprzeczny z wierzeniami . Spotkałam się z osobami, bytami- nie rozszyfrowałam ich pochodzenia( choć soldado i tak wiele mi powiedział, świetny gość!) pozbawionymi skrupułów, analizującymi na zimno sytuacje. Nie chcę tu na forum ( choć na pewno wzbudziło by to pewną sensację) publikować opisów tego co mnie spotyka, uznałam, że najważniejsze będzie jak powiem by ludzie zwłaszcza Ci którzy nawet z dobrych intencji wymuszają kontakty z innym wymiarem mieli się na baczności i trzymali nogi blisko ziemi. Ludzie pragną odmienności , bycia wyjątkowym zwłaszcza gdy w życiu codziennym nie wiedzie im się najlepiej a nie rzadko wręcz cierpią na choroby depresyjne. Chcąc więc poczuć się wyróżnionym i stać się postacią z ,,innej, lepszej bajki ,, wkładają dłoń w ognisko nie zdając sobie sprawy, że właśnie płoną . Tamta strona podkreślam, przybiera tak jak Kris mówi maski przebierańców, uwodzi zmysły, kusi ale z pewnością czegoś chce. Ja weszłam w to sama nie wiem jak ( soldado mówi , że Oni mają mnie pod kontrolą od dzieciństwa) i to co zobaczyłam już za pierwszym razem wpłynęło na mój cały światopogląd. Zaczęłam stawiać sobie większe poprzeczki w nauce i konfrontowaniem wszelkich religii dochodząc do wniosku, że coś mi tu nie gra. Człowiek jest jakimś instrumentem w machinie Bytów /Istot /Ras które mają pod kontrolą zwłaszcza nas po śmierci.
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 31 paź 2015, 17:33

Nataszo też o tych zagrożeniach mówiłem, to nikt nie traktował tego poważnie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Casandra » 31 paź 2015, 17:48

Mirku, Nataszo - w takim razie napiszcie proszę w prost - czego Waszym zdaniem należy unikać? Co dokładnie macie na myśli?
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Mirek » 31 paź 2015, 17:58

Nawiązywania kontaktów dla zabawy, czy z chęci zaspokojenia ciekawości.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Casandra » 31 paź 2015, 18:05

A ci, którzy nie robią tego z ciekawości są już bezpieczni?
Stworzyłeś Panie tyle krętych dróg, pozwól mi proszę dostrzegać też Twe drogowskazy.
Awatar użytkownika
Casandra

Postautor: Arronax » 31 paź 2015, 18:30

Soldado to w jakim celu?

Zagrożenia są, oczywiście, dlatego nie można robić niczego na co nie czujemy się gotowi i odpowiednio przygotowani. Zdrowy rozsądek i właściwa miara swoich sił.

Może po prostu niektórzy z nas pragną w pełni uwierzyć i pokonać obawy, które nierzadko sprowadzają na nas dużo bólu i smutku, odbierając chęci do życia ...
Ostatnio zmieniony 31 paź 2015, 19:06 przez Arronax, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pawełek » 31 paź 2015, 18:36

Casandra pisze:A ci, którzy nie robią tego z ciekawości są już bezpieczni?

"...kto poszukuje Prawdy szczerym sercem, temu niebezpieczeństwo żadne nie grozi. "
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Arronax » 31 paź 2015, 18:50

Piękne słowa Pawełku.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Pawełek » 31 paź 2015, 18:53

Arronax pisze:Piękne słowa Pawełku.

Dziękuje. Cytat pochodzi z książki Leona Denisa "Życie po śmierci", jeśli ktoś jest ciekawy.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 31 paź 2015, 19:30

Pawełek pisze:
Casandra pisze:A ci, którzy nie robią tego z ciekawości są już bezpieczni?

"...kto poszukuje Prawdy szczerym sercem, temu niebezpieczeństwo żadne nie grozi. "

Pod warunkiem, że nie ingeruje się w inne wymiary.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka