Hipnoza Regresyjna

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Hipnoza Regresyjna

Postautor: danut » 01 lip 2021, 20:27

Soldado - Hipnoza może ci tego nie przywrócić, albo wywołać fałszywe wspomnienia. Zazwyczaj szok spowodowany traumatycznym wydarzeniem powoduje taką lukę w pamięci. To tego się obawiasz, dlatego aż do tego czasu nie zdecydowałeś się na eksperymenty z hipnozą. Należy z nimi uważać o czym już nie raz pisałam. Samemu idzie je przywrócić mozolną pracą ze swoją pamięcią i przez łączenie pewnych zapamiętanych faktów, wyłuskanie najmniejszego i nawet najbłahszego szczegółu dotyczącego tego dnia, po nitce do kłębka aż zacznie wskakiwać następny element. A zachowanie kolegi, jego pamięć, jego doświadczenie? Przeprowadź detektywistyczne dochodzenie. Ja swój ogląd tej sprawy opisywałam Ci już nie raz i dalej podtrzymuję tu przeskok pliku z innej rzeczywistości z wymazaniem mających tu zajść wydarzeń. A byliście na nie narażeni na sto procent - udało się zmienić tę rzeczywistość, ale dzięki czemu?
danut

Postautor: Elka » 02 lip 2021, 07:31

Ja umowilam sie na te regresje duchowa ponad 2 tygodnie temu i poszlam... spotkalam sie z ta kobieta bardzo sympatyczna ( zajmuje sie przede wszystkim ezoteryka)chwile porozmawialysmy ... nie wiem dlaczego,ale nie czulam sie zbyt komfortowa i nie wiem dlaczego rozmawiajac z nia tak jakbym sie "czesla" wiem,ze mamy rozne spostrzezenia na swiat... caly czas czulam obecnosc" kogos" obok niej... ona nie potrafila sie przy mnie skoncentrowac powiedziala,ze pierwszy raz jej sie cos takiego zdarzylo... ze moja "energia" ja rozprasza i przynioslam ze soba " chochliki" z domu... torche mi sie nie podobalo ze probowala mi "wmawiac" cos na temat mojej "osoby" ale wysluchalam... poewedziala ze jestem za bardzo zablokowana ( nie neguje nie potwierdzam) i ze nie jest w stanie przeprowadzic ze mna tej regresji duchowej ...bo boi sie "ze jak cos zobacze" to moge sie przestraszyc czy cos w tym stylu...rozmawialo sie dobrze... przeprowadzila "na mnie" inicjajcje 1 stopnia reiki nie wiem czy to poprawne sformuowanie... bardzo sie zrelaksowalam na tym lozku...ma wiele dyplomow z ukonczenia nie wiem kursow na to? Bylo przyjemnie.... powiedziala ze mam duzo energii w dloniach ale nie jestem gotowa pracowac z ludzmi ( nie mam tego w planach) podczas tej inicjacji bylo naprawde przyjemnie " widzialam piekne " wirujace switla... poza tym nic... nie odczulam zadnej zmiany w niczym oprocz uszczerbu 50 e z portfela...

Absolutnie nie neguje umiejetnosci i zdolnosci tej wspanialej osoby , moze poprostu nie nadaje sie na tego typu rzeczy......
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: tadyszka » 06 lip 2021, 08:28

widzisz. Intuicja juz wczesniej mowila ci odpowiedz.

Dlatego wazne jest kto wykonuje hipnoze i jaka technika: bardzo czesto ezoteryka to tylko nabijanie szybkich pieniedzy. Jezeli nie czulas sie komfortowo to pierwszy znak. Czesto tak reagujemy jezeli ktos z nami nie rezonuje.

Mam nadzieje ze mimo wszystko uda sie zrobic swoja hipnoze. Byc moze nie jest to jeszcze twoj czas i twoj moment. Byc moze musisz czekac, ja musialam tez czekac pare lat .Ale ufaj, zrobisz ja w najepszym momencie zycia. Jezeli ci ta wiedza potrzebna to ja odtrzymasz :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

Postautor: Elka » 07 lip 2021, 06:59

Masz racje Tadyszka sama jestem zla na siebie,ze nie posluchalam swojej intuicji... no ,ale to upartosc i ciekawosc zwyciezyla... :roll: :roll: zaprasza mnie na jakies warsztaty rozwojowe bynajmniej wiem,ze to nie dla mnie....
Nie bede juz niczego szukac jak ma sie zdarzyc to sie wydarzy....czuje,ze kogos takiego spotkam :roll: :roll: kiedys :lol: :lol:

Tak to prawda ze ludzie,ktorzy zajmuja sie ezoteryka ( oczywiscie nie wszyscy ) sa dosyc drodzy i za wszystko sobie slono licza... ja rowniez zajmowalam sie Tarotem,ale nigdy nie bralam za to pieniedzy ( 2 razy osoby same zaplacily mi ze tak powiem na " sile" ) .... ale kazdy jest inny nie neguje,ale nie wyobrazam sobie placic komus za to,ze sie ze mna spotka i rozmawiajac o mnie tak naprawde nie znajac mnie bedzie chcial mnie "kierowac" na "wlasciwa" droge...
Poza tym dwa rozne ze tak powiem "swiaty" blizej mi do spirytyzmu niz "ladowania" jakis kamyczkow... z kosmosu... :roll:
Awatar użytkownika
Elka

Postautor: soldado » 08 lip 2021, 22:08

tadyszka pisze:Probowales moze medytowac z intencja zeby ta wiedza i te wspomnienia wrocily jezeli sa potrzebne do twojego rozwoju? albo modlic sie przed snem z intencja zeby wspomnienia wrocily? jezeli prosisz z pelna wiara i zaufaniem otrzymasz wszystko co ci potrzebne jest do twojego rozwoju.

To jest w tobie i masz ta mozliwosc odzyskania tej wiedzy. Nie potrzebujesz nikogo wiecej , niz samego siebie

Nie medytowałem, ale raz wróciły wspomnienia...
To było wnętrze pojazdu, były z jednej strony ogromne ekrany, pamiętam, że było można oglądać wiele scen w jednym czasie z ogromnymi przybliżeniami, z bardzo dobrą jakością. Towarzyszyło mi wrażenie, że byłem tam wielokrotnie i że to wszystko już wiele razy widziałem i wiem, jak to działa. wszystko uruchamiało się np. za pomocą myśli i po przyłożeniu dłoni, nie było żadnych przycisków...Potem było wspomnienie jakiegoś ciemnego fotela, który widziałem pierwszy raz, do głowy z góry została przyłożona mi spirala, która była w ciemnym kole. Pamiętam, że spytałem, co to jest? Uzyskałem odpowiedź - to jest po to, żebyśmy mieli z tobą lepszy kontakt. Nic nie pamiętam potem, gdy dotknęło to mojej głowy.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 08 lip 2021, 22:14

danut pisze:Soldado - Hipnoza może ci tego nie przywrócić, albo wywołać fałszywe wspomnienia. Zazwyczaj szok spowodowany traumatycznym wydarzeniem powoduje taką lukę w pamięci. To tego się obawiasz, dlatego aż do tego czasu nie zdecydowałeś się na eksperymenty z hipnozą. Należy z nimi uważać o czym już nie raz pisałam. Samemu idzie je przywrócić mozolną pracą ze swoją pamięcią i przez łączenie pewnych zapamiętanych faktów, wyłuskanie najmniejszego i nawet najbłahszego szczegółu dotyczącego tego dnia, po nitce do kłębka aż zacznie wskakiwać następny element. A zachowanie kolegi, jego pamięć, jego doświadczenie? Przeprowadź detektywistyczne dochodzenie. Ja swój ogląd tej sprawy opisywałam Ci już nie raz i dalej podtrzymuję tu przeskok pliku z innej rzeczywistości z wymazaniem mających tu zajść wydarzeń. A byliście na nie narażeni na sto procent - udało się zmienić tę rzeczywistość, ale dzięki czemu?

Najlepsze jest to, że w opisywanym pojeździe nie czułem totalnie strachu.
Czułem się tam tak, jakbym tam był wielokrotnie.
Dlatego nie podejrzewam żadnych traumatycznych wydarzeń.
Z kolegą spotkałem się 4 lata temu, dał mi swoje mieszkanie do sprzedaży ( pracuje w biurze nieruchomości )
Pamięta te latające pojazdy i jak krzyczał na ich widok :D
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 08 lip 2021, 22:37

To jest coś jakaś technologia niby mechaniczna, ale nie mechaniczna, sterująca za pomocą siły ducha i umysłu czasem i przestrzenią( potocznie może służyć do podróży w czasie). Chyba niebawem dowiemy się co to jest, naukowcy pracują nad czymś takim, jesteśmy u progu czegoś co w latach gdy nam się przydarzały te dziwne rzeczy było nie do pomyślenia.
danut

Postautor: soldado » 08 lip 2021, 22:58

danut pisze:To jest coś jakaś technologia niby mechaniczna, ale nie mechaniczna, sterująca za pomocą siły ducha i umysłu czasem i przestrzenią( potocznie może służyć do podróży w czasie). Chyba niebawem dowiemy się co to jest, naukowcy pracują nad czymś takim, jesteśmy u progu czegoś co w latach gdy nam się przydarzały te dziwne rzeczy było nie do pomyślenia.

Rozwój technologiczny musi pójść zawsze w parze z rozwojem duchowym.
Gdy to nastąpi, wtedy wszyscy ,,przyspieszymy''.
Gdy będzie tylko rozwój technologiczny, to nigdy nie osiągniemy tego, czym Oni dysponują.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 08 lip 2021, 23:36

Tak również uważam. Bez rozwoju duchowego silnej samoświadomości, siły ducha i osobowości, naprawdę czującego serca - nie oderwałabym się od linii czasu( ten sznurek :) ). Dlatego sama maszyna jej nie pokona i nie wyruszy też w taką podróż, a przypadkowa osoba bez tego czegoś jak już naukowcy przypuszczają nie dałaby rady pokonać horyzontu zdarzeń i zostałaby zmiażdżona, spalona, przez siły czarnej kosmicznej dziury. Wszystko jest hologramem, jest czującym, żyjącym tłem, także pojazd i to wszystko co tworzymy swoimi rękami, ale najważniejsza jest myśl i intencja, bo to dzięki niej to wszystko powstaje i zostaje rozpoznawane. Mój organizm tylko nie wydala, bo jest za słaby by bez szwanku przyjmował te wszystkie siły napięć podłączenia pod ten żywy mechanizm. Ale wierze, że będziemy jeszcze doskonalsi ;)
danut

Postautor: soldado » 08 lip 2021, 23:46

Mój organizm tylko nie wydala, bo jest za słaby by bez szwanku przyjmował te wszystkie siły napięć podłączenia pod ten żywy mechanizm. Ale wierze, że będziemy jeszcze doskonalsi ;)

Nasze ciała, organizmy jak chcesz, są jak baterie, które należy naładować.
Odnośnie Ciebie i tego co powinnaś zrobić miałem już wiele lat temu konkretny przekaz.
Tak jak kiedyś Ci pisałem, chodziło o pobieranie energii metodą Bruno Groeninga.
W tą rzeczywistość weszłaś z mniejszą energią niż inni, bo ją rozdzieliłaś, stąd podatność Twoja na choroby.
Dla swojego dobra powinnaś już dawno zacząć tą metodą pobierać energie.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka