Eksperyment NASA

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Eksperyment NASA

Postautor: OneNight » 21 lut 2017, 07:38

ległeś programom
przez telewizję , massmedia, prasę,
szkołę, religię i podręczniki które
mówiły ci jak myśleć i w końcu to
wszystko upadnie a ty przeżyjesz
szok

Nie oglądam telewizji - filmy oglądam przez komputer, czytam wiadomości z wielu źródeł, nawet te z sieci TOR, szkoła praktycznie niczego mnie nie nauczyła, wiedzę zawdzięczam podręcznikom, które nie mówią jak myśleć, tylko prosto z mostu opisują np. prawa fizyki.

Posłuchaj magu, moja cierpliwość ma swoje granice. Nie życzę sobie, abyś mnie obrażał. Jeśli jeszcze raz napiszesz, że jestem zaprogramowany, bo nie popieram Twoich poglądów, to zacznę zgłaszać Twoje posty. Już raz miałeś przymusowy odpoczynek od forum.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 24 lut 2017, 14:57

OneNight pisze:
ległeś programom
przez telewizję , massmedia, prasę,
szkołę, religię i podręczniki które
mówiły ci jak myśleć i w końcu to
wszystko upadnie a ty przeżyjesz
szok

Nie oglądam telewizji - filmy oglądam przez komputer, czytam wiadomości z wielu źródeł, nawet te z sieci TOR, szkoła praktycznie niczego mnie nie nauczyła, wiedzę zawdzięczam podręcznikom, które nie mówią jak myśleć, tylko prosto z mostu opisują np. prawa fizyki.

Posłuchaj magu, moja cierpliwość ma swoje granice. Nie życzę sobie, abyś mnie obrażał. Jeśli jeszcze raz napiszesz, że jestem zaprogramowany, bo nie popieram Twoich poglądów, to zacznę zgłaszać Twoje posty. Już raz miałeś przymusowy odpoczynek od forum.

Nie wiedziałem że słowo zaprogramowany" jest epitetem obraźliwym. Ale już wiem :) A więc ostań się w pokoju i oddawaj cześć fizyce w którą wierzysz ponad wszystko.
ps. nawet Einstein wierzył w duszę i sam kontaktował się ze swoim wyższym "ja" (co zostało uwiarygodnione w jego listach do przyjaciela :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 24 lut 2017, 18:37

czarnyMag pisze:A więc ostań się w pokoju i oddawaj cześć fizyce w którą wierzysz ponad wszystko.

Nie musi wierzyć w fizykę ponad wszystko, ponieważ ona sama udowadnia swoje istnienie :) Wiara w nią nie jest potrzebna.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 28 lut 2017, 12:24

Pawełek pisze:
czarnyMag pisze:A więc ostań się w pokoju i oddawaj cześć fizyce w którą wierzysz ponad wszystko.

Nie musi wierzyć w fizykę ponad wszystko, ponieważ ona sama udowadnia swoje istnienie :) Wiara w nią nie jest potrzebna.

Ale odkrycia naukowe w oparciu o tą fizykę są na Ziemi obecnie na jakieś 25% :) a Ziemia dysponuje 100% wiedzy :)
To co obecnie zna wiedza ziemska to 25% ! a to co odkryto ponad te ujawnione 25% to jest z poza tej wiedzy czyli "teorie spiskowe" bo przed wiadrem H2SO4 stoi Twoja matka a Ty słyszysz: "nie opublikujesz swych badań! Zaprzeczysz im! :twisted:
OneNight - czemu więc Ty tak zabiegasz o te kłamstwa NASA Drogi Kolego? :twisted: Oni nie dotrzymują słowa! :lol:
nigdy Ci nie zapłacą - a wszystko możesz sięgnąć sam :D
Więc czemu tak o nich walczysz OneNight ?! :twisted:

Pawełek - ja mogę zorganizować dla Ciebie seans :twisted: byś w oparciu o całą "naukę" tej planety odbił takiego jak ja troglodytę :lol: Dwa koła - Ty wybierasz naukowcu pierwszy - po czym słyszysz "ja czarnyMag składam ofiarę z "świnki" - zaczynasz kapować że chodzi o Ciebie (ale Ty przecież wierzysz w naukę - fizykę w spirytyzm! No więc się uśmiechasz widząc jak ja wychodzę z poza swojego koło, poza miejsce naszych eksperymentów - a poza tym miejscem ja i moi prawnicy kibicując Tobie czekamy na Ciebie Drogi miłośniku fizyki :twisted: Kibicujemy Ci - że wypełzniesz :lol: Trzymamy kciuki - oni - bo ja wierzę że nie wyjdziesz z tego koła żywym! :twisted: A więc za nim zaczniesz "obijać" coś o fizykę "obij" to w oparciu o astral w którego nie wierzysz - bo wszystko w co wierzysz idzie wprost o astral! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 28 lut 2017, 18:50

Przykro mi, ale Ty nawet fizyki nie znasz, a będziesz wmawiał na ile procent jej używamy.

Czemu stoje po stronie Nasa? Ja się po prostu nie daje zmanipulować Twoim fantazjom.

Twoje egoistyczne groźby schowaj do kieszeni, bo nikt tu nie wierzy w Twoją potęge. A wstawiasz tu tyle emotek, że raczej wzbudzasz śmiech, a nie strach tymi swoimi groźbami. Zaraz znowu będziesz przyznawał mi racje, bo Ci się krew z twarzy zacznie lać.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 01 mar 2017, 15:13

Ale kto ci grozi miłośniku nauki? Lubujesz się w nauce (gratulacje) - Wierzysz w naukę na Ziemi - gratulacje! A ja nie wierzę! Ja wierzę że zwykłe szaraczki wierzą we wszystko co im media państwowe podadzą sygnując to tytułami naukowymi tych co są w kieszeni władzy (o której się szaraczkom nie śni)! Szarak chce by odtrąbiono coś w mediach i podano tytuł naukowy - i idzie spać z przeświadczeniem że nauka triumfuje :) A są pytania i są ludzie którzy od początku swego zaistnienia negują "naukę" która jest bronią na tej planecie - ludzie którzy wiedzą więcej - cały czas szukają w miejscach które szarak uważa za legendę bo lubi wierzyć w coś na czym zbudował swój światopogląd - lubi wierzyć w monolit ! Więc wierz w ten pseudonaukowy bełkot który serwują na tej planecie kręgi Kabały i się ciesz że wszystko idzie w kierunku odkryć - ale nie zapuszczaj noska na Antarktydę bo cię odstrzelą :lol: :lol:

A co do krwi która lała się mi z twarzy bez powodu: no cóż - głupio mi z tego powodu, że uznałem Ciebie za kogoś innego ale z tą krwią jest tak jak z tym: Ty wierzysz że Jezus wygląda tak jak go malują a Ja wiem jak naprawdę wygląda, Ty wierzysz że po swojej śmierci doznasz takiego traktowania na podstawie cudzych doświadczeń zapisanych w danych książkach a Ja wiem jak to będzie wyglądać, Ty wierzysz w jakiś aspekt nauki a Ja wiem jak to się ma do prawdy, Ty nie wierzysz w coś a Ja wiem że to nie sprawa wiary lecz fakt!
Dlatego Masz dowolność w wierze która obejmuje tzw. naukę na poziomie Twej wiary - wierz sobie w co chcesz! realia zobaczysz po. Ale po będzie po - żegnam!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 01 mar 2017, 18:06

czarnyMag pisze:Ale kto ci grozi miłośniku nauki? Lubujesz się w nauce (gratulacje) - Wierzysz w naukę na Ziemi - gratulacje! A ja nie wierzę! Ja wierzę że zwykłe szaraczki wierzą we wszystko co im media państwowe podadzą sygnując to tytułami naukowymi tych co są w kieszeni władzy (o której się szaraczkom nie śni)! Szarak chce by odtrąbiono coś w mediach i podano tytuł naukowy - i idzie spać z przeświadczeniem że nauka triumfuje :) A są pytania i są ludzie którzy od początku swego zaistnienia negują "naukę" która jest bronią na tej planecie - ludzie którzy wiedzą więcej - cały czas szukają w miejscach które szarak uważa za legendę bo lubi wierzyć w coś na czym zbudował swój światopogląd - lubi wierzyć w monolit ! Więc wierz w ten pseudonaukowy bełkot który serwują na tej planecie kręgi Kabały i się ciesz że wszystko idzie w kierunku odkryć - ale nie zapuszczaj noska na Antarktydę bo cię odstrzelą :lol: :lol:

A co do krwi która lała się mi z twarzy bez powodu: no cóż - głupio mi z tego powodu, że uznałem Ciebie za kogoś innego ale z tą krwią jest tak jak z tym: Ty wierzysz że Jezus wygląda tak jak go malują a Ja wiem jak naprawdę wygląda, Ty wierzysz że po swojej śmierci doznasz takiego traktowania na podstawie cudzych doświadczeń zapisanych w danych książkach a Ja wiem jak to będzie wyglądać, Ty wierzysz w jakiś aspekt nauki a Ja wiem jak to się ma do prawdy, Ty nie wierzysz w coś a Ja wiem że to nie sprawa wiary lecz fakt!
Dlatego Masz dowolność w wierze która obejmuje tzw. naukę na poziomie Twej wiary - wierz sobie w co chcesz! realia zobaczysz po. Ale po będzie po - żegnam!

Pseudonaukowy bełkot, to właśnie to, co teraz wygadujesz. Ja dzięki nauce potrafie przewidzieć pewne zjawiska i budować określone urządzenia, a ty swoim pseudonaukowym bełkotem nie zrobisz nawet migających lampek do choinki. Ja nie wierzę w naukę, ja z niej korzystam - nauka jest faktem. Na Antarktydę nikt mi nie zabrania lecieć. A sprawa poglądu nt. życia po śmierci, to nie żaden wynik cudzych doświadczeń z książki, więc przeczytaj uważnie, co napisałem o OOBE i nie pleć bzdur, bo równie dobrze mogę powiedzieć tak: Miewasz halucynacje i teraz popadasz w egocentryzm.
Nie obchodzi mnie ktoś taki jak Jezus, nie obchodzi mnie jak wyglądał.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 03 mar 2017, 10:40

OneNight pisze:Pseudonaukowy bełkot, to właśnie to, co teraz wygadujesz. Ja dzięki nauce potrafie przewidzieć pewne zjawiska i budować określone urządzenia, a ty swoim pseudonaukowym bełkotem nie zrobisz nawet migających lampek do choinki. Ja nie wierzę w naukę, ja z niej korzystam - nauka jest faktem. Na Antarktydę nikt mi nie zabrania lecieć. A sprawa poglądu nt. życia po śmierci, to nie żaden wynik cudzych doświadczeń z książki, więc przeczytaj uważnie, co napisałem o OOBE i nie pleć bzdur, bo równie dobrze mogę powiedzieć tak: Miewasz halucynacje i teraz popadasz w egocentryzm.
Nie obchodzi mnie ktoś taki jak Jezus, nie obchodzi mnie jak wyglądał.

Dla Ciebie drogi duchu to bełkot bo Ty masz słabą wiarę. A nie na nauce a na wierze opiera się Kosmos! Nauka na Ziemi to pieniądze i władza! Jeśli będziesz bogaty to się wyleczysz z chorób które dziesiątkują ten świat ale będziesz się musiał zaprzedać tym co te wynalazki posiadają ale trzymają poza Tobą! Obecnie nie ma nauki na którą się powołujesz tak często - tylko pieniądze które stanowią o tym na co się powołujesz! To Ty jesteś w błędzie - nikt już nie wierzy w to co się przedstawia ludziom.
Według Ciebie zapewne naziści skończyli marnie kiedy przegrali wojnę - a według mnie stawiają teraz bazy na Księżycu i Marsie :)
Według Ciebie na Antarktydzie jest lód i można sobie pobiegać - a według mnie odstrzeliliby Ciebie gdybyś tam postawił stopę bez pozwolenia. Według ciebie w lunecie można ujrzeć Księżyc - a według mnie zobaczysz tam to na co Ci pozwolą producenci tejże lunety. I najważniejsze - według Ciebie jak coś wymyślisz to za kasę sprzedaż licencję do tegoż a to da coś ludzkości - a według mnie przyjmiesz kasę i kontrakt albo się powiesisz na lampie z powodów miłosnych :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 03 mar 2017, 16:29

Kosmos opiera się na obserwacjach i wyliczeniach matematycznych. Na moją naukę są dowody, na Twój bełkot nie ma żadnych - są tylko te wasze historyjki wyssane z palca. Nie masz pojęcia jak zbudowane są przyrządy optyczne.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 09 mar 2017, 14:22

OneNight pisze:Kosmos opiera się na obserwacjach i wyliczeniach matematycznych. Na moją naukę są dowody, na Twój bełkot nie ma żadnych - są tylko te wasze historyjki wyssane z palca. Nie masz pojęcia jak zbudowane są przyrządy optyczne.

Tak, ale Ty możesz w przyszłym życiu w oparciu o to co tak kochasz stworzyć wzory genialne i otrzymać poklask a następnie rozwijać tą naukę i marzyć o locie na powiedzmy Marsa. A ja w oparciu o to w co wierzę mogę kopać powiedzmy dziury na Marsie jako obywatel tegoż Marsa :) Bo "To" w co ja wierzę da mi nie tylko tegoż Marsa ale jeszcze zbuduje mi na nim cywilizację wśród której ja tak po prostu się narodzę (bez wysiłku z mojej strony).
Więc co jest potężniejsze?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka