Ewolucja według Andre Luiz

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Ewolucja według Andre Luiz

Postautor: cthulhu87 » 13 lip 2015, 11:57

Chyba po prostu słowo "gubernator" źle się kojarzy w naszym kręgu kulturowym. Być może w innych krajach społeczeństwo jest bardziej patriarchalne i łatwiej przyjąć idee, które nam wydają się obce.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 13 lip 2015, 12:24

Jezus na pewno opiekuje sie nasza planeta. Z innych zrodel wiem, ze takich wyzszych duchow opiekujacych sie ludzkoscia i cala planeta jest wiecej. Ale ie wiem jaka jest hierarchia i kto jest na czele....Zreszta to chyba nie wazne...Wazne, ze nasza planeta opiekuja sie wyzsze duchy, ktore maja misje pomagania na drodze rozwoju... :)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 13 lip 2015, 12:26

Z innych zrodel (nie spirytystycznych) wiem, ze czlowiek potrzebuje ok miliarda lat aby sie oswiecic....i ze mozna ten proces przyspieszyc poprzez praktyki duchowe, min medytacje.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Achill » 13 lip 2015, 12:33

Nikita pisze:Z innych zrodel (nie spirytystycznych) wiem, ze czlowiek potrzebuje ok miliarda lat aby sie oswiecic....i ze mozna ten proces przyspieszyc poprzez praktyki duchowe, min medytacje.

można wiedzieć jakie to źródła?
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 13 lip 2015, 12:44

Teraz pytanie inne, ile już lat mamy za sobą? Możemy mieć nawet kilka milionów :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 13 lip 2015, 12:52

Achil ja glownie zdobywam wiedze duchowa od Mojego mistrza Sri Sri Ravi Shankara...on jest oswieconym mistrzem . Ale czytam przekazy od innych zyjacych obecnie i poprzednio oswieconych jak Eckhart Tolle, Osho, Matka Meera i inni....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 13 lip 2015, 12:53

Pawelku my juz na pewno jestesmy starymi duszami ( a moze dupami) he he....A na powaznie : osoby, ktore zajmuja sie rozwojem duchowym na pewno osiagnely juz punkt w rozwoju ewolucji, ktory zaprowadzi nas na sciezke duchowa i zpowrotem do Boga.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Achill » 13 lip 2015, 12:55

hmm.... ok dzięki.
Ciekaw tylko jestem jak to się ma do stwierdzenia że podobno rozwój nigdy nie ustaje.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 13 lip 2015, 12:56

Gdyby rozwoj ustal to swiat stalby sie statyczny...a dzieki wiecznemu rozwojowi swiat jest wiecznie dynamiczyn i zywy....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 13 lip 2015, 13:25

Achill odpowiedział mi na podobne pytanie Pablo diaz na poprzedniej stronie. I tak na marginesie, ja mam kilka książek od Osho. Każdemu polecam "Miłość, wolność, samotność". Chyba moim marzeniem byłoby aby każdy człowiek na ziemi ją przeczytał :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka