OneNight pisze:Kogo nazywasz duchami światła? Siebie - okultyste? Krisa - pseudoastrofizyka(bez znajomości podstaw astronomii)? Czy Nataszę, która również sugeruje, by unikać świetlistych? Kogo ja kwestionuję?
Kwestionujesz Jezusa oceniając mnie na podstawie swoich własnych domniemań.
OneNight pisze:I czy mag nie powinien być adeptem magii? A czy czarna magia nie polega na szkodzeniu innym osobom? Powołuję się na naukę, która kulawa nie jest - ona jest egzoszkieletem, który daje człowiekowi siłę. Rozejrzyj się - budynki, prąd, samochody, elektronika, ogrzewanie - luksusy, które dała nam nauka. Dawniej ludzie myśleli, że Ziemia jest płaska - dziś już wiemy, że to nieprawda i możemy nawet polecieć w kosmos! To wiara jest kulawa, zobacz jak drastycznie się zmienia! Nowe odkrycia naukowe polegają na obserwacji, badaniu czegoś. Na czym polega wiara? Na wymyślaniu tego, czego nauka jeszcze nie odkryła. I kto tu ukrywa swoje zaciemnienie? Czy Twoją wiarą zbudujesz pojazd kosmiczny? Świat się zmienia dzięki nauce, tak samo jak wiara ludzi.
Ale na cóż człowiekowi te budynki, prąd, samochody, elektronika...skoro umiera w młodym wieku np.? Ci naukowcy/lekarze z tytułem profesora w tle wymiękają w oparciu o tą swoją naukę/medycynę - a człowiek w oparciu o tą "wiarę" może im tą ich medycynę wepchać tam gdzie słońce nie dochodzi i żyć.
A co do "możemy nawet polecieć w kosmos" - to jest teoria spiskowa podana na złotej tacy - bo człowiek z Ziemi już lata na Marsa! Ale ci co tam latają nie tłumaczą się ludziom gdyż nie muszą - Ty byś się tłumaczył swoim świnią?
(nie chce tu nikogo obrazić jednak tak wypowiadają się ludzie z tzw. kabały a nie ma żadnych dowodów że kłamią).
OneNight pisze:Ja nikomu nie narzuciłem nigdy swej woli, nikogo nie zmanipulowałem, aby uzyskać drugą połówke, więc nie ja jestem ten czarny

Moja mi wybaczyła - więcej poczuła się wyróżniona, że się tak dla niej utatłałem w błocie - więc nie ma winy.