Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 04 sty 2017, 18:22

OneNight pisze:Ale gdy dusza opuszcza ciało, wtedy ciało bez duszy nie może się nawet ruszać, a więc jak można żyć bez duszy?

Dokładnie. Można nie mieć sumienia, ale nie duszy. I myślę, że istnieją tacy ludzie bez uczuć, bez sumienia, żyjący jak automaty,
danut

Postautor: Kris » 04 sty 2017, 18:42

Nie jest to takie jednoznaczne, ale może ja zadam pytanie, na jakiej podstawie, wiedzy, badaniach, wglądach twierdzicie że bez duszy nie da się żyć.
Często pokutują obiegowe prawdy które po wnikliwym zbadaniu już takie nie są.
No proszę , wyjaśnijcie mi to, tylko nie na zasadzie nie, bo nie, bo takich odpowiedzi padło tutaj sporo i świadczą jedynie o braku wiedzy.
Podpowiem że mylicie świadomość z duszą.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 04 sty 2017, 18:50

Kris pisze:Nie jest to takie jednoznaczne, ale może ja zadam pytanie, na jakiej podstawie, wiedzy, badaniach, wglądach twierdzicie że bez duszy nie da się żyć.
Często pokutują obiegowe prawdy które po wnikliwym zbadaniu już takie nie są.
No proszę , wyjaśnijcie mi to, tylko nie na zasadzie nie, bo nie, bo takich odpowiedzi padło tutaj sporo i świadczą jedynie o braku wiedzy.
Podpowiem że mylicie świadomość z duszą.

Nie mylimy, przeciwnie jest tu wielu takich "znafców", którzy starają się w czymś nas uświadomić, ale nie mają do tego żadnych podstaw i nie potrafią wyjaśnić nawet podstawowych kwestii związanych ze świadomością, duszą i duchem. Nie da się żyć bez duszy, natomiast tracąc swoją świadomość można dalej żyć. Dusza organizuje całą materię, ma nadzór nad pracą swojego organizmu, bo jest w całości w ciele skupioną informacją, którą ( to już typowo podpisuje pod teorie o holograficznym wszechświecie) - wyświetla w danym obszarze.
danut

Postautor: OneNight » 04 sty 2017, 18:50

Śmierć kliniczna, OOBE. Na takiej podstawie to stwierdzam. Ja mam na myśli poruszanie się, a nie życie jako funkcje życiowe. A Ty na jakiej stwierdzasz, że na Ziemii żyją ludzie bez duszy? Tylko nie mów "nie, bo nie", bo to tylko świadczy o braku wiedzy. Tylko się nie denerwuj, zadajemy pytania z czystej ciekawości, a nie żeby z kogokolwiek zrobić szaleńca. Powiedziałeś, że na Ziemii są ludzie żyjący bez duszy, więc proszę uzasadnij jak to jest możliwe.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2017, 19:04 przez OneNight, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 04 sty 2017, 19:03

I tu jeszcze można rozgraniczyć sprawę na świadomość duszy i na świadomość samego siebie. To bez świadomości samego siebie można dalej żyć.
danut

Postautor: danut » 04 sty 2017, 19:33

I poszłabym jeszcze dużo dalej w tych rozważaniach. Ludzie bardzo często mylą duszę ludzką z duchem. Dusza jako ta "iskra boga" ma możliwość odbierania swojej wielowymiarowej świadomości, jest organizatorem życia, wprawia życie w ruch, działa, decyduje nawet o życiu i śmierci tego ciała tu na Ziemi, rozwija inne możliwości swojego zaistnienia, zabiera tu np. naszego ducha( informacje, które zdobyliśmy, kim się staliśmy, itd.) do innego świata. Nigdzie nie spotkałam się z tym, by ktoś widział Duszę, a jeśli już to tylko w jakiejś formie światła :D , fali, a z duchami wielu rozmawia - kim zatem są duchy?- To materialne jej zaistnienia w innej formie, lub w przywołanej formie z pamięci w jakiej już kiedyś jakiegoś człowieka znaliśmy.
danut

Postautor: czarnyMag » 05 sty 2017, 02:22

danut pisze:Kris, no ja co nieco wiem i właśnie to robię, by odplątać wszystkie wirusy do siebie przyczepione także te do pojedynczych komórek ciała - czym są te wirusy? To informacje i trzeba znaleźć ich nadawców od najmniejszego do największego i oddać im co ich własne. :).

A nadawcy to Twoi panowie Archonci :) którzy traktują Cię jak elektroniczną zabawkę - ale nie przerywaj prac nad uwolnieniem :) Tylko tu na Ziemi to jest nierealne - tu jesteś tylko zabawką! Przemyśl to (uwolnienie się od nich) raz jeszcze i napisz plan a być może Ci podpowiem :twisted:
Ale wyparcie Ich nie jest drogą do oświecenia!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 05 sty 2017, 02:42

Kris pisze:Jedna z przepowiedni mówi że będą chodzili po ziemi ludzie bez dusz i okazuje się ze już tacy są i to sporo.
Zastanawiam się jak to wpływa na człowieka, co forumowicze na to? bo to poważna sprawa.?

Ależ chodzą już :) To Drogi Kolego biorasa tzw. Szarzy z którymi już od 50-ciu lat rządy USA utrzymują przyjacielskie stosunki (technologia ich za eksperymenty na USA obywatelach - tzw. porwania :)

Kris pisze:Obserwowaliśmy jak ziemia, mars, wenus, księżyc i słońce zmienia się energetycznie gdy zostały oczyszczone ich dusze.

Tylko widzisz Drogi Kolego - Księżyc (jego ciemna strona) należy do rasy Szaraków - tam są ich bazy :) Zresztą USA i Rosja zdają sobie z tego sprawę już od 50-iu lat. A Szarzy nie są dobrzy. Więc jak Księżyc podniesie swe wibracje jak wraz z Ziemią jest okupowany przez Istoty gadzie (ich statki wiszą wkoło nas - a oni są silni:)

Naprawdę chyba nie sądzicie że NASA jest ślepa i głucha
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 05 sty 2017, 08:36

Świadczy o tym budowa bazy księżycowej w 2019 lub 2020. Tak, naprawdę boimy się Księżyca.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Kris » 05 sty 2017, 23:59

Napisaliście tyle słów, ale w końcu kto sprawdził sam osobiście jak wygląda dusza i czym jest, jak działa.
Piszecie to co inni o niej napisali, to są cudze obiegowe informacje, nic nie ma od Was Drodzy Forumowicze.
Ci którzy coś wiedzą akurat nie piszą w tej sprawie.
Jestem mocno zniesmaczony i zawiedziony biciem bezproduktywnej piany przejętej od innych.
Co do Archontów, Szaraków Księżyca i baz to nie są atakowane fizycznie, również nie są czyszczone miotłą czy odkurzaczem, a za pośrednictwem najwyższej jaźni i na jakiej podstawie piszesz że oczyszczanie nie jest możliwe, może szaraki złapią ją sobie do pudełka po butach? :)
Właśnie sobie sprawdziłem ile to Archontów zostało zdemontowanych przez Was i co widzę?
Pewnie nie uwierzycie, ale około 90% Waszych świadomosci jest pod ich wpływem, niestety, a tym dziesięciu nie wierzycie, bo to mniejszość i kto tutaj jest biorobotem Drodzy Koledzy?
Co Wy o mnie wiece? co robię? co umiem, czym dysponuję?
Gdyby chociaż jedna osoba coś tam kojarzyła to może inaczej by wyglądała ta pisanina.
Pokazałem innym telepatom kilka krewkich osób z tego forum, tak dla pewności czy się nie mylę i nie powtórzę jak to opisali, bo nie chcę dostać bana. :)
Danut jeśli zechcesz to trochę się dowiedziałem jak działają te wirusy i podobne byty, co ważne jak są zbudowane, niby sprawa wydaje się prosta, ale nie do końca.
Tutaj już się chyba nie będę się produkował, bo z ego sporej grupy ludzi nie warto dyskutować, szkoda czasu po prostu, jest tyle ważniejszych zajęć a czasu tak mało.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka