Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: danut » 11 paź 2016, 21:28

Krzysztofie pisaliśmy o miłości bezwarunkowej do wszystkich. :) Potrafisz tak kochać każdego? Ponadto w rodzinach by się kochano musi być zbudowana silna więź, więc na pewno i tam nie wygląda to tak jak piszesz i warto popatrzeć z otwartymi oczami na rzeczywistość jak to wygląda w praktyce i z jak wielką nienawiść nawet tam można zaobserwować, gdy ta wieź nie jest solidnie zbudowana.
danut

Postautor: Mirek » 12 paź 2016, 06:31

Miłością bezwarunkową najłatwiej kochać ludzi, od ktorych nie zależymy :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Arronax » 13 paź 2016, 14:49

To jest emanowanie z siebie miłością, emocją dobra która przez Ciebie przepływa i jak się na tym skupimy, to napięcie jakie często w nas wywołują inni znika. Jak jesteśmy z jednego źródła to czym jesteśmy lepsi? Jesteśmy TACY SAMI. Kocham siebie, kocham ten świat. Jest piękny. Każdy ma do tego równe prawo.

To jest również wysyłanie pozytywnych emocji, zamiast często jak mamy w nawyku negatywnych. "o znowu ..." idp ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: OneNight » 13 paź 2016, 18:07

Łatwo jest mówić, że się kocha świat i wszystkich, gdy się komuś dobrze powodzi. Jestem pewien, że u większości ludzi to jest warunek "miłości bezwarunkowej".
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 13 paź 2016, 18:08

OneNight pisze:Łatwo jest mówić, że się kocha świat i wszystkich, gdy się komuś dobrze powodzi. Jestem pewien, że u większości ludzi to jest warunek "miłości bezwarunkowej".

I zapewne tak jest w większości przypadków, ale są też ciekawe wyjątki, np. święty Franciszek :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 16 paź 2016, 12:27

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Arronax » 16 paź 2016, 18:03

Trzeba się cieszyć również z radości innych a zwalczać zawiść. Starać się nie zazdrościć. Trudne ale prawdziwe ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: jaKrzyś » 21 paź 2016, 18:33

soldado pisze:
neuron pisze:
jaKrzyś pisze:Chyba nie muszę pisać co z ludzkim ciałem robią wysokie wibracje?

napisz bo nie mam pojecia ....serio i jestem ciekaw

soldado pisze:A Matka Boska to realny Byt, który pomaga, gdy się do Niej zwróci osoba potrzebująca.

Przepraszam ale moja praca zabija....mój wolny czas. Ale odnośnie wibracji. Z tego co wyczytałem...zwiększone wibracje mogą spowodować, że zostaniesz "niejedzącym" (breatharianizm, inedia). Wibracje są niezbędne, żebyś mógł dostarczać inną energię do komórek. Prawdopodobnie wysokie wibracje mogą też wyleczyć ludzki organizm z grzybicy. Do osiągania OOBE tez potrzebne są wibracje. No i prawdopodobnie - jeżeli chciałbyś zmienić strukturę szkła...też to osiągniesz dzięki wysokim wibracjom. Do powiększenia aury, i do Kundalini...do przebudzenia i wznoszenia, niezbędne są wysokie...a nawet bardzo wysokie wibracje. Tak na "szybko" - tyle przyszło mi do głowy.
jaKrzyś

Postautor: OneNight » 21 paź 2016, 19:23

Wymagane wibracje?
zdecydowana większość
ludzi mówi, że to jest mrowienie,
inni mówią, że jest to uczucie
lekkiego falowania, jakby unoszenia
się na wodzie, jeszcze inni mówią że
to jest coś w rodzaju gęsiej skórki. W
zasadzie mało kto z wypowiadających
się w postach o wibracji opisywał
silne drgania na całym ciele

Źródło: oobe park
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: jaKrzyś » 22 paź 2016, 18:47

OneNight pisze:Wymagane wibracje?
zdecydowana większość
ludzi mówi, że to jest mrowienie,
inni mówią, że jest to uczucie
lekkiego falowania, jakby unoszenia
się na wodzie, jeszcze inni mówią że
to jest coś w rodzaju gęsiej skórki. W
zasadzie mało kto z wypowiadających
się w postach o wibracji opisywał
silne drgania na całym ciele

Źródło: oobe park

No tak...z takim źródłem jakim jest "oobe park" to raczej szans nie mam. Chociaż ja będę obstawał przy swojej tezie - wibracje pozytywnie wpływają na osiąganie OOBE. Ach...jeszcze to - Wibracje ponoć mogą zmienić kod DNA. I to też wydaje mi się wysoce prawdopodobne.
jaKrzyś

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka