Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Mirek » 27 sie 2016, 13:28

Ten co Ci podpowiada co masz na FB napisać :lol:
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 27 sie 2016, 14:06

Natasza pisze: ...gdybyś miała kontakt z ludźmi po ich śmierci - zobaczyłabyś , że są dalej ,, sobą,, w pełni zakodowaną i utrwaloną mentalnością, cechami jakie nabyli żyjąc tu w tej strefie, dalej kochają , pożądają , wiedzą kim są i mężczyzna większy czy mniejszy twardziej nie staje się ,, obojniakiem,, a kobieta dalej ,, nosi,, ulubione sukienki i torebki
ponadto choćby 8 postaci z ostatniego przypadku ( od CzarnegoMaga) byli stu procentowymi mężczyznami i to takimi, że nie jedna kobieta miałaby w czym wybierać :P

sorry, ale nie da się tego czytać by przejść obojętnie

Owszem Nataszo masz racje ,ze ludzkie dusze po smierci sa dalej soba czyli mezczyzna lub kobieta, widac to zwlaszcza na poczatku po smierci ze dusze ktore dopiero co odeszly z ziemi , dusze z niska swiadomoscia lub zagubione istoty blakajace sie po ziemskim i egzystujacym na astralnym niskim poziomie przejawiaja mocne cechy meskie lub zenskie.... czyli to o czym piszesz jedne stroja sie w sukienki a inne w krawaty ;)

To o czym pisze Danut ze dusze sa obojniakami to niestety...stety...prawda :lol:

Dusza po oczyszczeniu sie z ziemskich zlepek jest obojniakiem , posiada cechy zarowno kobiece jak i meskie, czasem tak czesto juz reinkarnowala w jednym z cial np. meskich czy zenskich ze moze przejawiac bardziej cechy meskie lub zenskie i niedoswiadczeni podroznicy odbieraja ja jako mezczyzne ;) Dusza poniewaz ma doswiadczenia moze rowniez na uzytek czlowieka czyli kogos wcielonego przybrac zarowno postac jak i cechy meskie czy zenskie , czesto jest tak w przypadku tkz. przewodnikow :lol: Obojniactwo duszy tlumaczy doskonale przypadki homoseksualizmu, transseksualizmu itd. tu na ziemi.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 27 sie 2016, 14:17

Estia 72 - pokazuje to nasza psyche bardzo dobrze. Nie ma człowieka, który miałby typowo i jedynie cechy żeńskie, albo męskie. Rozejrzyjcie się, bo ja np. kiedyś kochałam spodnie i jazdy na motorze, znam mężczyzn, którzy kochają gotować i w niczym im nie umniejsza to ich płci. Pierwotny wzorzec naszej osobowości jest dwupłciowy - z niego wykształca się i dobiera pasujące nam do tutejszego życia elementy(cechy).
I istotę takiego a odmiennego pojmowania wiem co może tworzyć. Bo jedni siebie sadowią w centrum świata i uważają, ze to oni są twórcami duszy, a inni wiedzą, że to właśnie ta Dusza tworzy człowieka. Estia my należymy do tych drugich. Ja ta stąd z tej rzeczywistości nie jestem pępkiem świata. :D
danut

Postautor: Natasza » 27 sie 2016, 18:02

Tak Estio logika zgodna jeśli wierzysz w reinkarnacje to byłoby założenie adekwatne do wiary w nią .co do mnie mowię inaczej , ze jest bo w nią kompletnie nie wierze

w kwestii płciowości człowieka w pełni wyjaśnia to medycyna i psychologia - nie ma tu nigdzie uzasadnienia związanego z wierzeniami
ponadto jest to temat wyjątkowo trudny i złożony . Odczuwanie płciowości ( nie czytaj : organy płciowe) , popęd, skłonności itp itd - to temat o złożonym podłożu biologicznym, a nie rzadko społecznym , kulturowym ,itd
ale oczywiście każdy ma wolność swoich poglądów i może nie brać pod uwagę wiedzy odkrytej w swojej cywilizacji
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 27 sie 2016, 19:37

Hmm Nataszo a co to jest logika zgodna i w jaki sposób ją do swoich wniosków tu zastosowałaś? Zadaniem logiki jest sprawdzenie, czy wnioski wysuwane z naszych założeń są prawdziwe, czy nie. Logika to nauka, która za pomocą pewnych prawd odkrywa inne prawdy, a skoro tak to fałszywe, niesprawdzone, domyślne założenia nie mogą być drogą do logicznych rozważań. A same rozważania to ścisły logiczny ciąg mający punkty wspólne ze zdaniem początkowym. A co mamy wyżej? Wciskasz w założenie o dwupłciowości źródła życia reinkarnację i to uważasz za logiczne. W jakim punkcie reinkarnacja ma to założenie tłumaczyć, czym? Jeśli źródło życia jest dwupłciowe to istnieje reinkarnacja - to zdanie jest nielogiczne, jak i to Jeśli źródło życia jest dwupłciowe to nie istnieje reinkarnacja.
Natomiast rozmyślając w sposób logiczny możemy rozbudować to zdanie w taki sposób - Jeśli źródło życia jest dwupłciowe to narodzić się może albo chłopiec, albo dziewczynka. :D Ja tez apeluję o logikę.
danut

Postautor: Kris » 27 sie 2016, 21:47

Tylko jak nazwać to że dziewczynka rodzi się w ciele chłopczyka i na odwrót.
Że tak jest to widzimy, pytanie dlaczego? jaki mechanizm tym steruje?
Może warto o tym pomyśleć, bo udowadnianie że ktoś ma albo nie ma racji nie rozwiązuje problemu.
Bardziej pomaganie sobie, szukanie rozwiązań wspólnie by to rozwiązało.
Wiem że czakry u pana z odczuciami kobiety działają tak jak u kobiety i świadomość też jest kobiety, tylko dlaczego następuj takie pomyłki?.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: danut » 27 sie 2016, 22:17

Kris dobra uwaga - to jest pomyłka transmisji, podobnie jak obojnactwo jako trzecia z możliwości wykształcenia się organizmu z tego dwupłciowego źródła. Trzeba tu dodać jeszcze szereg innych nieprawidłowości jak dwie głowy w jednym organizmie, gdzie mamy do czynienia z inną świadomością obu, kilka rąk lub nóg a takie połączenia występują zwykle przy nie do końca wykształconych bliźniętach syjamskich, choć w hinduizmie uznawane są one za istoty boskie i otaczane czcią. Co jest za to odpowiedzialne? Dlaczego w idealnym świadomym systemie dochodzi do takich zaburzeń? I tu rozsądne wydaje się, ze chodzi przede wszystkim o zaburzenia świadomości, które tak właśnie potrafią zdezorganizować system. Dusza nie wie kim jest, dusza jest zagubiona, nie rozpoznaje swojego celu, walczy z porządkiem boskim, nie umie współpracować dla dobra całości, jest zachłanna, nie odnalazła swojej drugiej połówki lub cześć tej całości czuje się od niej o wiele ważniejsza. Dlatego tak ważne jest osiągniecie takiego stanu świadomości by wyeliminować z swoich skłonności 7 grzechów głównych i kochać bliźniego swego jak siebie samego, by potrafić się w tym wszystkim odnaleźć odnaleźć samego siebie i łączność z wielkim swoim Ja..

Aha i nie ma świadomości idealnie kobiecej, lub idealnie męskiej to również weź pod uwagę i kobieta i mężczyzna potrafią zachwycać się lub złościć w jednakowy sposób, podobnie wyrażać swoje odczucia, uczyć się zachowań od obu rodziców, choć gdy ich nie ma, to i tak od nauczycieli czy innych wzorców obu płci. Nie ma kobiety, która po części nie wykazywałaby cech męskich i odwrotnie. Dlaczego tak jest? Może dlatego byśmy pamiętali o tym źródle - kim jesteśmy i skąd tutaj się wzięliśmy. A przejaw tej drugiej świadomości u niezaburzonej płciowo kobiety czy mężczyzny będzie wskazówką kim jest ta druga nasza cześć, bo jest łącznikiem z nią i wskazówką.
danut

Postautor: Natasza » 28 sie 2016, 07:37

danut pisze:Kris dobra uwaga - to jest pomyłka transmisji, podobnie jak obojnactwo jako trzecia z możliwości wykształcenia się organizmu z tego dwupłciowego źródła. (..) Co jest za to odpowiedzialne? Dlaczego w idealnym świadomym systemie dochodzi do takich zaburzeń? I tu rozsądne wydaje się, ze chodzi przede wszystkim o zaburzenia świadomości, które tak właśnie potrafią zdezorganizować system. Dusza nie wie kim jest, dusza jest zagubiona, nie rozpoznaje swojego celu, walczy z porządkiem boskim, nie umie współpracować dla dobra całości, jest zachłanna, nie odnalazła swojej drugiej połówki lub cześć tej całości czuje się od niej o wiele ważniejsza. Dlatego tak ważne jest osiągniecie takiego stanu świadomości by wyeliminować z swoich skłonności 7 grzechów głównych i kochać bliźniego swego jak siebie samego, by potrafić się w tym wszystkim odnaleźć odnaleźć samego siebie i łączność z wielkim swoim Ja.

Szanowni Państwo!
doceniając nawet nie wiem jak bardzo czyjąś odwagę w stawianiu hipotez , refleksji własnego umysłu, biorąc pod uwagę religijność ( patrz katolickie : 7 grzechów głównych) pragnę podzielić się z Wami informacjami , a jest to dział NAUKA więc piszę zgodnie z tematem o odkryciach medycznych

Państwo w swoich rozważaniach o pięknie i pochodzeniu płci , dzielicie ją na system 0/1
Na tę chwilę wiemy iż płeć należy podzielić na co najmniej 10 kryteriów
płeć: hormonalna,genitalna,gonadalna, genetyczna, gonadoforyczna,psychiczna, społeczna, somatyczna, germinatywna, fenotypowa

w okolicach gdzieś 3 miesiąca życia zarodka, po stymulacji androgenami ( męskimi hormonami) rozwiną się męskie narządy płciowe.Heh można przyjąć , że każdy płód jest na początku swojej drogi kobietą . Jeśli , któryś z panów będzie chciał zmienić radykalnie swoją płeć (dopasować się mentalnie ) to będzie miał większą łatwość do uzyskania żeńskich narządów , gorzej z paniami niestety, jakby któraś chciała - choć jest już kilka powiedzmy usprawnionych metod (najlepiej USA)
Ogromny wpływ na naszą IDENTYFIKACJĘ płciową mają HORMONY, a nie 7 czy 1000 grzechów głównych i wszystko zaczyna się w okresie życia wewnątrzmacicznego naszej matki. To jaką kto już ma zależy od ślepego losu. To jak wygrana w totolotka.
podsumowanie:
możecie grzeszyć do woli, bo nie ma to najmniejszego warunkowania na waszą płeć:) ale grzeszmy tak by nie szkodzić innym
a.. i jeszcze dodam, że bardzo ważne jest szukanie wiedzy, nie tylko w chmurach ale także tej na ziemi, po to istniejemy aby się rozwijać, ale jesli ktoś chce uznawać tylko wiedzę z perspektywy lotu , niech to czyni, kto zabroni heh
Natasza
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Kris » 28 sie 2016, 07:57

Wokoło kręgosłupa biegną spiralnie energia męska i żeńska od rezerwuaru kundalini do głowy, może to by należało przejrzeć, bo opisy chyba nie wszystko wyjaśniają.
Z tego co tak roboczo zauważyłem to u faceta może być nawet 8 części energii żeńskiej do 3 męskiej, to największa dysproporcja jaką znalazłem
jak na razie, ale nadal nie wiem dlaczego tak jest.
Ci którzy mają mniejszą różnice tak pół na pół, mają ciągotki do obu płci, jakby się nie mogli zdecydować.
Ale kobiety i mężczyźni maja przeważnie po 100% męskiej albo żeńskiej, raczej bez domieszek, z tym że należało by zrobić więcej analiz.
Coś mi świta że zapis DNA ma wpływ na to, jak również błędne jego sczytywanie, a dalej to dzieje się myślę że to co napisała Natasza.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Natasza » 28 sie 2016, 08:04

mnie osobiście najbardziej interesuje DNA i to dlaczego ludzie mają tylko 2 a nie np.4 nitki
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka