Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: Estia72 » 25 maja 2016, 21:54

OneNight pisze:Oj tam, oj tam. Najwyżej wymyślę szczęśliwe zakończenie :lol:

Nauka obrazowości - słyszałeś o czymś takim?

OneNigt skoro nasze mysli maja sprawcza moc...i jesli znajdzie sie wieksza ilosc osob programujacych rzeczywistosc tak jak Ty....to jest duza szansa
ze cos namieszacie na danym obszarze :shock:

A wtedy.... :? :o
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 28 maja 2016, 12:00

A więc skupmy się na innej wizji świata:

Za pomocą napędu, który wymyślił Stepen Hawking, polecimy na Alfa Centauri. Znajdziemy tam pozaziemską inteligencje, a oni podzielą się z nami technologią, dzięki której nie będziemy musieli pracować, a nauka będzie o wiele łatwiejsza w przyswajaniu niż dziś. Znikną choroby, każdy człowiek będzie wyglądał jak młody bóg - nie będzie brzydoty. Światem będą rządzić roboty, których celem jest zapewnienie dobrobytu i bezpieczeństwa ludziom, a nie jak w przypadku ludzi ich własne interesy. I żyli długo i szczęśliwie.

Lepiej?! Chciałem tylko powiedzieć, że te wizje to bajkopisanie nie poparte dowodami, a wy mówicie, że bajki które napisałem, spełnią się w przyszłości :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 29 maja 2016, 13:41

OneNight - Fakt, masz bujną wyobraźnię, same Twoje OOBE są chaotyczne z tego względu że nie masz silnych połączeń, Twoja świadomość tak sobie buja w obłokach i z niczym się nie wiąże. Estia 72 - ja obserwuje to forum One nie namiesza, a już o przekierowaniu rzeczywistości w jakimś logicznym kierunku nie ma mowy. Wytwarza takie sobie mgliste halucynacje. Niestety, albo stety, bo istnieją ludzie którzy mimo swojej zatwardziałości, głupoty mają tak silnie ukształtowane emocje ze potrafią namieszać i to wcale nie mało w prawidłowym rozwoju rzeczywistości mającej iść w dobrym kierunku.
danut

Postautor: atalia » 29 maja 2016, 16:41

Ważne, że są mądrzy, którzy tych głupków sprowadzają na właściwą drogę. :?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: OneNight » 29 maja 2016, 19:09

Moje OOBE nie są chaotyczne z powodu kreatywnego myślenia.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 29 maja 2016, 19:57

OneNight pisze:Moje OOBE nie są chaotyczne z powodu kreatywnego myślenia.

W tym rzecz, że myślisz, że sobie coś wykreujesz - a tu d..a zbita. :lol: Samolubstwo! Wiara w niby moce!
atalia pisze:Ważne, że są mądrzy, którzy tych głupków sprowadzają na właściwą drogę. :?

atalia pisze:Ważne, że są mądrzy, którzy tych głupków sprowadzają na właściwą drogę. :?

Kogo miałaś ma myśli? Bo chyba nie siebie? ;)
danut

Postautor: OneNight » 29 maja 2016, 20:30

Może to wiara w niby moce, może oobe to tylko halucynacja, a po śmierci nic nie ma. Nie dbam o to - Wiara w prawdziwość tych zdarzeń, daje Ci pewność, że jest życie po śmierci. Rozmowa z opiekunem często daje nadzieje, że będzie lepiej, że nie jesteś z tym wszystkim sam/a. Odwiedzanie osób w OOBE daje Ci szczęście, bo ich kochasz i nawet jeśli to sen, to jest to bardzo piękny sen.

Każdy chce być szczęśliwy - daj więc zaznać choć trochę tego szczęścia innym zamiast ich wyśmiewać.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2016, 20:36 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 29 maja 2016, 20:36

OneNight pisze:Może to wiara w niby moce, może oobe to tylko halucynacja, a po śmierci nic nie ma. Nie dbam o to - Wiara w prawdziwość tych zdarzeń, daje Ci pewność, że jest życie po śmierci. Rozmowa z opiekunem często daje nadzieje, że będzie lepiej, że nie jesteś z tym wszystkim sam/a. Odwiedzanie osób w OOBE daje Ci szczęście, bo ich kochasz i nawet jeśli to sen, to jest to bardzo piękny sen.

Każdy chce być szczęśliwy - daj więc zaznać tego szczęścia innym.

Pięknie. Z jednym ale - Ty tu opisujesz wymysły z głowy, wyciągnięte i pomieszane z odebranego w naszej rzeczywistości halucynacje, bo jest różnica między OOBE a OOBE. I mnie znerwiłeś tak, że nie mam ochoty na głębsze dyskusje :D .
danut

Postautor: OneNight » 29 maja 2016, 20:39

Ja tu opisuję OOBE jakim jest, opisuję co można tam zobaczyć. Nie obchodzą mnie czyjeś opinie na temat prawdziwości tego zjawiska. Jeśli mi daje to szczęście, to ja chcę w to wierzyć.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 29 maja 2016, 20:44

OneNight pisze:Ja tu opisuję OOBE jakim jest, opisuję co można tam zobaczyć. Nie obchodzą mnie czyjeś opinie na temat prawdziwości tego zjawiska. Jeśli mi daje to szczęście, to ja chcę w to wierzyć.

I dobrze robisz, że opisujesz jakim jest wymuszane OOBE - a ja zaświadczam, że przeżycia podczas takiego są halucynogenne i daleko im do prawdziwości. Tak ku przestrodze tym tysiącom pałającym się tymi sztuczkami z przepływem informacji w mózgu, zaburzaniem tego przepływu i wywoływaniem halucynacji i opisującym te kity potem w internecie za jedynie słuszną prawdę, lub odkrycie czegokolwiek.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka