Dlugotrwaly spor pomiedzy naukowcami

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Dlugotrwaly spor pomiedzy naukowcami

Postautor: Nikita » 07 sie 2014, 20:44

Nie wiem czy pan jest jedynym kto o tym pisze. Ale nie spotkalam sie jeszcze z taka szczeroscia. Czytam dalej...skonczylam na roku 1956 po referacie Chruszczowa....jestem ciekawa dalszych panskich losow....W kazdym razie ani nie osadzam tego ani nie potepiam...chce tylko zrozumiec...i wydaje mi sie, ze Polacy powinni nauczyc sie wiecej akceptowac i rozumiec zamiast zajadle krytykowac i atakowac....ale mimo to Polacy to wspanialy narod i naprawde w polskiej kulturze duzo sie dzieje dobrego. Pozdrawiam!
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: kowalskil » 07 sie 2014, 21:05

A moze zechce Pani napisac recnzje tej ksiazki, po przeczytaniu. Chetnie umieszcze ja w ostatnim rozdziale, nawet jezeli zawiera uwagi. Ale lepiej by bylo gdyby ta recenzja ukazala sie w jakiejs gazecie lub czasopismie. Nadal nie rozume dlaczego redaktorzy prasowi nie odpowiadaja na moje prosby o recenzje. Podejrzewam ze nie chca sie ta tematyka zajmowac. Jak to sobie wytlumaczyc?

Ludwik Kowalski

http://merlin.pl/Pamietnik-bylego-komun ... 36182.html
Ludwik Kowalski, autor "Pamietnik bylego komunisty" ==> http://ludkow.info/byt

Pisanie tego documentu bylo obowiazkiem moralnym wobec rodzicow, wobec innych ofiar stalinizmu, i wobec Polski.
kowalskil

Postautor: Nikita » 08 sie 2014, 11:59

Dziekuje za wyroznienie ale nie wiem czy potrafie napisac recenzje, ktora miala by rece i nogi i bylaby poprawna redakcyjnie... :)

Wyborcza takze nie jest zainteresowana ?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 08 sie 2014, 12:39

W Polskim Radio tez jest wiele wspomnien...moze pan tam sprobuje? http://www.polskieradio.pl/39,Historia
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 08 sie 2014, 13:42

Nikita pisze:Dziekuje za wyroznienie ale nie wiem czy potrafie napisac recenzje, ktora miala by rece i nogi i bylaby poprawna redakcyjnie... :)

Wyborcza takze nie jest zainteresowana ?

To przypuszczenie wynika z przesadnej skromności, czy tak niskiej samooceny? Skoro umiesz pisać i wypowiadasz się na forum, to w czym problem widzisz? Nie dowiesz się tego czy potrafisz dopóki tej recenzji nie zaczniesz pisać. :D
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: kowalskil » 08 sie 2014, 16:28

1) Napisalem: "Chetnie umieszcze ja w ostatnim rozdziale, nawet jezeli zawiera uwagi." Mialem na mysli "uwagi krytyczne."

2) G.W. nie odpowiedziala na dwie moje prosby. Wyglada na to ze nie chca ruszac tego tematu.

3) Radio Polskie tez nie opowiedzialo na moj email. Sprobuje jeszcze raz; znowu zasugeruje wywiad telefoniczny.

Dziekuje za zainteresowanie,

Ludwik
Ludwik Kowalski, autor "Pamietnik bylego komunisty" ==> http://ludkow.info/byt

Pisanie tego documentu bylo obowiazkiem moralnym wobec rodzicow, wobec innych ofiar stalinizmu, i wobec Polski.
kowalskil

Postautor: forrest » 10 sie 2014, 19:58

I to jest po prostu elektroliza D2O z użyciem palladowej i platynowej elektrody? Szkoda, że nie ma rysunków - szybko by się przeglądało materiał...
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Poprzednia

Wróć do Nauka