Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Grupa Śląsko -Zagłębiowska?

Postautor: Mirek » 02 mar 2015, 21:11

To poszukaj w Katowicach takiej knajpy jak "Sąsiedzi" w Krakowie. Ja tam nigdy nie byłem.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 03 mar 2015, 13:23

No cóż, nic nie poradzę na to, że nie byłeś w tejże restauracji.
gaba75

Postautor: Mirek » 03 mar 2015, 18:06

A poradzisz w znalezieniu podobnej w Katowicach?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 04 mar 2015, 09:41

czy ja dobrze zrozumiałam, że pytasz mnie o to, bym Tobie poradziła? Jeśli chcesz, pomogę Ci w znalezieniu podobnej.
gaba75

Postautor: Mirek » 04 mar 2015, 10:20

Nie zupełnie dobrze mnie zrozumialaś. Myślałem o wszystkich, którzy by do Katowic przyjechali. Tym wszystkim byś pomogła, nie tylko mnie.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 04 mar 2015, 10:52

Niestety, nie mogę pomóc. Mnie nikt nie pomaga Mireczku. Sama muszę borykać się z problemami, nikt mi na tacy nie poda szacunku, miłości, pracy, pieniędzy, sama muszę o to nieustannie walczyć. Gdybym miała finanse lepsze niż 300zł miesięcznie, pewnie bym pomogła.

Mogę tylko zaoferować, poradzić komuś kto ma możliwości lepsze niż moje obejrzeć restauracje niżej wymienione:
"Zaklęty Czardasz"- wymieniła go zdaje się Xsenia tyle że pomyliła chyba słowo w nazwie restauracji.
"Zielona Gęś"
"C, est si bon"

Obejrzałam stronki ze zdjęciami.
gaba75

Postautor: Mirek » 04 mar 2015, 11:15

Za bardzo walczysz Gaba dlatego zamykasz się na pomoc. Aby coś otrzymać trzeba najpierw coś dać.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 04 mar 2015, 12:47

Nie znasz mnie więc nie wiesz ile dałam z siebie i daję nadal. Np ostatnio koleżanka była zła na swego partnera że nie dał jej kasy żadnej na zrobienie posiłku-obiadu, a sama jak jej znajduję oferty pracy nie chce znich skozystac bo twierdzi, że za daleko jak poszukam blisko to kwituje milczeniem. Sama mając znikome ilości żywności pojechałam i dowiozłam jej to co miałam akurat, więc nie mów mi że nic nie daję z siebie. Ludzie nawet mnie nie prosza o pomoc a ja pomagam. Dlatego Bóg jest przy mnie i trzyma mnie przy życiu, bo wie że córki mnie potrzebują! więc daruj sobie te głupie komentarze. Najlepiej zarabiać 5000 jak Ty i jeszcze być roszczeniowym! Według Ciebie mam siedzieć pić palić ćpać, uzywać zycia z uzaleznieniami zatracić się i wtedy dostanę pomoc. Niedoczekanie Twoje. Daj mi już spokój. Nie pomogłeś mi więc nie narzekaj na mnie bo nie masz prawa. Szanuję Twoje wypowiedzi, ale nie poparte są znajomością tematu i osoby- co najważniejsze!
gaba75

Postautor: Mirek » 04 mar 2015, 13:05

Pomagasz ludziom, którzy nie chcą Twojej pomocy, ponieważ uważasz, że wiesz lepiej czego dana osoba potrzebuje dlatego Twoja pomoc jest odrzucana. Czy tak trudno Ci to zauważyć? Dokonujemy selekcji komu pomogę, a komu nie.
Skoro mówisz tyle o Bogu, powinnaś wiedzieć, że On sam postawi przed nami osobę, która skorzysta z tej pomocy. On takie osoby stawia przed Tobą, lecz Ty ich nie chcesz dostrzec dlatego boryka się z tyloma problemami.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 04 mar 2015, 13:37

No tak, Miruś wie więcej, napewno ;) . Mów co chcesz, byle na temat. Może wrócisz do tematu łaskawie i odniesiesz się do znalezienia jakiegoś miejsca w którym się spotkacie. Ja już nie zamierzam z Tobą na dzień dzisiejszy rozmawiać. Nie jestem osoba zainteresowaną poznaniem Cię. Kiedyś owszem chciałam Cię poznać, bo zaoferowałeś mi swą pomoc, a za chwilę się z danego słowa wycofałeś. Tak nie robią ludzie dobrego i szczerego serca. Albo pomagasz każdemu potrzebującemu, albo wykorzystujesz ludzi. Ty czynisz to drugie. Daruj sobie swoje docinki i wracaj do tematu.
gaba75

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce