Konferencja "Medycyna duszy" - 26 maja 2013 - Warszawa

Forum poświęcone informacjom dotyczącym rozwoju Spirytyzmu w Polsce. Tu znaleźć można zapowiedzi wykładów, spotkań, a także wszelkie ciekawostki dotyczące historii ruchu spirytystycznego w naszym kraju.

Re: Konferencja "Medycyna duszy" - 26 maja 2013 - Warszawa

Postautor: atalia » 19 maja 2013, 08:51

Trochę też podnosi mnie na duchu myśl, ze w wyniku cierpień swojego zycia sporo odpracował.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: juniperus » 20 maja 2013, 09:25

atalia pisze:Trochę też podnosi mnie na duchu myśl, ze w wyniku cierpień swojego zycia sporo odpracował.
I tego droga Atalio musisz się trzymać. Dzięki tym właśnie cierpieniom jest teraz o krok lepszy i szczęśliwszy. Poza tym pomyśl, że teraz nie cierpi bólu i niedogodności cielesnych. Jako matka wiem, że najgorszą rzeczą jest patrzeć na cierpienie dziecka. Niejednokrotnie chciałoby się zabrać wszystkie choroby dziecka na siebie, byle ono nie cierpiało więcej. Tak jednak się nie da. Pozostaje patrzeć i robić wszystko, by temu dziecku ulżyć i pomóc przez trudności przejść. Atalio kochana, Twoje dziecko już nie cierpi, a któregoś dnia znów się spotkacie, przytulicie i będzie Wam dane być razem. Bądź dzielna kobietko, cierpliwa, a Bóg wynagrodzi Ci Twoje łzy.
Izabela
GG: 42074662

Ulecieć do góry na skrzydłach...
Awatar użytkownika
juniperus
spirytystka
spirytystka

Postautor: atalia » 20 maja 2013, 09:27

Dziękuję Ci serdecznie za ciepłe i podnoszące na duchu słowa. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: kalatala » 24 maja 2013, 18:05

Witam Państwa już z Warszawy :D
Jeśli ktoś byłby w mieście już jutro, to może jakieś spotkanko zorganizujemy?
Awatar użytkownika
kalatala
spirytystka
spirytystka

Postautor: 000Lukas000 » 25 maja 2013, 07:30

część "ezoteryczna": informacje na temat ciała duchowego, tworów myślowych, czakr itp., czyli rzeczy znane choćby z teozofii, wschodnich filozofii itp. Informacje podawane tutaj opierają się jednak na niektórych książkach Andre Luiza i innych duchów z kręgów spirytystycznych, więc myślę, że warto się z nimi zapoznać

Akurat z tym się nie zgodzę, dla mnie ezoteryka to głównie zbyt uczuciowe i naiwne podejście do spraw i to też rozumiem pod pojęciem ezoteryków. Istnienie ciała duchowego i ośrodków energetycznych które łącze też nas z ciałem grubo materialnym nie nazwał bym ezoteryką, tylko raczej hipotezą wynikającą z racjonalnej dedukcji, nie mniej nie wiem czy jest to udowodnione, a może właśnie z tej książki się tego dowiem.

Jedno wiem na pewno, będzie baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ciekawa. :D
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 25 maja 2013, 07:32

Luperci Faviani pisze:Kiedyś już o tym pisałem - karma jest jak szmaciany worek z nowymi doświadczeniami, które na nas czekają i reinkarnacja trwa dopóki tego worka nie opróżnimy. Możemy np. urodzić się z genetyczną dyspozycją do zachorowania na raka płuc, który "jest zaprogramowany" by aktywować się po pięćdziesiątym roku życia, ale jeśli wcześniej umrzemy na dżumę, no to klops... Raka płuc może dostaniemy w kolejnym wcieleniu.

Buddyjska karma to nic innego jak nasze prawo przyczyny i skutku, da się na nią wpłynąć, to nie jest jakieś fatum.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 01 cze 2013, 18:31

Miło mi było zobaczyć was w Warszawie :)

Za dwa tygodnie wyprowadzam się do Francji (przynajmniej na jakiś czas) ale wydaje mi się, że będzie to ciekawy okres, jeśli wziąć pod uwagę rozmaite media, które zamierzam tam spotkać. Mam nadzieję nawiązać kontakt ze spirytystami z Nice i z Lyonu, a także przynajmniej jednego niezrzeszonego z okolic Avignonu, o którym słyszałem od znajomych wiele dobrego. Myślę, że poczytacie o tym wszystkim w naszym niszowym kwartalniku "Spirytyzm".
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Krzysztoff » 01 cze 2013, 19:07

Luperci Faviani pisze:Miło mi było zobaczyć was w Warszawie :)

Za dwa tygodnie wyprowadzam się do Francji (przynajmniej na jakiś czas) ale wydaje mi się, że będzie to ciekawy okres, jeśli wziąć pod uwagę rozmaite media, które zamierzam tam spotkać. Mam nadzieję nawiązać kontakt ze spirytystami z Nice i z Lyonu, a także przynajmniej jednego niezrzeszonego z okolic Avignonu, o którym słyszałem od znajomych wiele dobrego. Myślę, że poczytacie o tym wszystkim w naszym niszowym kwartalniku "Spirytyzm".

śmiały krok , czego oczekujesz od tych spotkań ? masz jakiś konkretny plan ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Luperci Faviani » 01 cze 2013, 19:22

Krzysztoff pisze:Czego oczekujesz od tych spotkań?

Osobiście nie odczuwam potrzeby kontaktowania się z zaświatami poprzez media, ale z doświadczenia wiem, że życie lubi mnie zaskakiwać, więc zobaczymy.

Jedna z grup, którą chcę poznać zajmuje się leczeniem magnetycznym (polecił mi ją Andrei Moreira), druga odbywa regularne seanse w swoim centrum w Lyonie.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Luperci Faviani » 03 cze 2013, 07:32

Wykład Andrei Moreiry w Oświęcimiu:

http://www.youtube.com/watch?v=ZmasDuJmZ3Q
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Polsce