Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Estia72 » 03 paź 2016, 19:11

Nikita pisze:Kazdy moralizator powinien w praktyce okazac pomoc dla matek samotnie wychowujacych dzieci....ale przewaznie jest to tylko klapanie dla samego klapania....

Natasza pisze: im biedniejszy kraj tym skrajniejszy despotyzm i wyuzdanie moralne tuszujące biedę i zmaganie się samotnych matek, zagrzybione nory, w których wegetują urodzeni , którymi już nikt nie chce brukać swoich czystych niewinnych łapek

zacofanie i nędza oto obraz rzeczywistości

Dokladnie dziewczyny , kazdy "moralizator" martwi sie o plemnika ale nikt juz nie dolozy lapek
by pomoc samotnej matce czy dzieciom juz narodzonym...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 19:31

ciekawe ktory z panów weźmie filantropijnie wg duchowej majestatności jedno obce dziecko i jego matkę na comiesięczne wsparcie - wystarczy opłacić jedzenie, wakacje , ubrania , leki, czynsz, i zapewni równe szanse wobec innych dzieci z domów gdzie to wszystko jest łącznie z ojcem
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 paź 2016, 19:40

Już takich bajek to Nataszo nie pleć, że nie ma ludzi, którzy samotnym matkom pomagają ani takich instytucji, czy finansowania ich przez państwo. Nie można przechodzić tak lekko od skrajności w poglądach w drugą skrajność. Aborcja dla widzi mi się kobiety jest zła i tu nie powinno być żadnej dyskusji. Ale od kilkudziesięciu już lat sprawa aborcji jest rozdmuchiwana i zajmuje miejsce na scenie politycznej i to uważam za najgłupsze posunięcia, potem wychodzą niemoralni moralizatorzy i dzieją się te żałosne wręcz rzeczy i przepychanki, o co tu chodzi? Ja zgłupiałam i do tego się nie przyłączam.
danut

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 19:51

jak zaciąży w niechcianą ciążę twoja wnuczka to wydasz jej komendy co ma robić pod twoje widzi mi się
natomiast trzymaj się z dala od macic i decyzji innych kobiet - ok ? moja płodność jest moja, gdybyś była płodna nie interesowałoby mnie to co z sobą robisz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 03 paź 2016, 20:13

danut pisze:Już takich bajek to Nataszo nie pleć, że nie ma ludzi, którzy samotnym matkom pomagają ani takich instytucji, czy finansowania ich przez państwo. Nie można przechodzić tak lekko od skrajności w poglądach w drugą skrajność. Aborcja dla widzi mi się kobiety jest zła i tu nie powinno być żadnej dyskusji. Ale od kilkudziesięciu już lat sprawa aborcji jest rozdmuchiwana i zajmuje miejsce na scenie politycznej i to uważam za najgłupsze posunięcia, potem wychodzą niemoralni moralizatorzy i dzieją się te żałosne wręcz rzeczy i przepychanki, o co tu chodzi? Ja zgłupiałam i do tego się nie przyłączam.

Danut nie wszystko jest tak oczywiste jak Ci sie wydaje...czy wiesz ile samotnych matek porzuca swoje dzieci lub dokonuje aborcji bo nie ma dachu nad glowa ani srodkow by utrzymac siebie a co dopiero dziecko? Ile tych matek zwlaszcza mlodych nie ma wsparcia rodziny, jest wrecz postawiona pod sciana gdy okazuje sie ze jest w ciazy...Nie kazda kobieta ma rodzine ktora ja wesprze, nie kazda kobieta ma partnera ktory poczuje sie w obowiazku by zajac sie tym co zostalo poczete...
Jakie masz wsparcie instytucji ? Za nim polacy w koncu dostali zasilki po 500 zl na dziecko powiedz jakie wczesniej kwoty byly przyznawane przez panstwo na dziecko? Duzo jest glosow oburzenia zawistnych ludzi o te 500 zl a na zachodzie to norma i nikt nie robi z tego problemu bo ludzie zdaja sobie z tego sprawe ze dzieci sa przyszloscia ich kraju..tylko w biednej polsce zacofanie i zawisc. A co z kobietami ktore mieszkaja z alkoholikami,sadystami...? To zawsze one musza z dziecmi uciekac z domu i tulac sie po rodzinach jak i przytulkach (jesli jest miejsce) podczas gdy oprawca ma sie dobrze...Na zachodzie wystarczy ze dojdzie do awantury gdzie kobieta lub dziecko zostaje pobita i taki delikwent od razu jest wyprowadzany z domu i nie ma do niego wstepu...ostatnio moja znajoma miala taka sytuacje w Anglii.
A zobacz co sie dzieje z dziecmi w krajach 3-go swiata, zyja na ulicach jak smieci i nikt sie nie przejmuje ich losem, sa wykorzystywane sexualnie, poniewierane,bezdomne, glodne i chore? I gdzie te wsparcie dobrych ludzi? Latwo jest osadzac kobiete za to ze dokonala aborcji , ale nie znamy powodow jej dezycji...wiec nie osadzajmy!
Zajmijmy sie wpierw tymi co juz sa na tym swiecie i im pomozmy, sprawmy by mieli normalne warunki do zycia i rozwoju a pozniej dyskutujmy i zastanowmy sie co zrobic z aborcja gdy damy mozliwosc kobieta zaspokoic podstawowe potrzeby by mogla normalnie wychowywac swoje dzieci. Zostawmy kobieta rowniez prawo by mogly same zdecydowac czy chca wychowywac chore dziecko, czy chca zaryzykowac swoje zycie i zdrowie decydujac sie na urodzenie dziecka i w koncu niech maja same prawo decydowac czy chca urodzic dziecko pochodzace z gwaltu. Zostawmy to sumieniom tych kobiet.

Zamiast zajmowac sie innymi i osadzac innych spojrzmy wpierw na siebie i udoskonalenie swiata zacznijmy od nas samych :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 03 paź 2016, 20:19

500 plus, pomoc społeczna i inne, samotne matki mają teraz lepiej niż te w sytuacjach o których piszesz. wiem bo gdyby moja córka nie miała partnera to miałaby więcej pieniędzy niż wypłatę z uczciwej pracy. A reszta to oczywiście, że ten problem powinien iść pod rozważania polityków, a nie urojenia i rozdmuchiwanie wojen pomiędzy zwolennikami i przeciwnikami, sprawa nie jest prosta i podlega indywidualnym sumieniom i oglądom, a nie ustawom. Ale gdy ktoś uznaje aborcje jako środek antykoncepcyjny to jest dla mnie bezdusznym człowiekiem.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2016, 20:22 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Estia72 » 03 paź 2016, 20:22

danut pisze:500 plus, pomoc społeczna i inne samotne matki mają teraz lepiej niż te w sytuacjach o których piszesz. wiem bo gdyby moja córka nie miała partnera to miałaby więcej pieniędzy niż wypłatę z uczciwej pracy. A reszta to oczywiście, że ten problem powinien iść pod rozważania polityków, a nie urojenia i rozdmuchiwanie wojen pomiędzy zwolennikami i przeciwnikami, sprawa nie jest prosta i podlega indywidualnym sumieniom i oglądom, a nie ustawom. Ale gdy ktoś uznaje aborcje jako środek antykoncepcyjny to jest dla mnie bezdusznym człowiekiem.

Zgadzam sie Danut to przesada, dlatego potrzebna jest odpowiednia edukacja :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 20:24

Dokładnie Estia!!! A wiecie co dzieje sie w cudownych Indiach z dziewczynkami i kobietami? Nie bede pisała bo to tak drastyczny sadyzm , ze pominę to. Zgłoszenie gwałtu na policję nie ma sensu bo i tam dostaniesz manto i zrobią z ciebie wyuzdana prowokatorów zbiorowego gwałtu. Dalej to sadystyczni czciciele ksiąg świętych wszelkiej maści gdzie kobieta za to ze ma okres uznana jest za brudna i należy ja oddalić od domu . Turcja Egipt Chiny itp itd dla kontrastu Swecja Szwajcaria - kobieta piękna zadbana wyzwolona niezależna szczęśliwa żyjąca pełna piersią, której problemem jest gdzie zje z koleżankami lunch
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 20:28

Bezduszność? To słówko schowaj do cynicznej skarbonki i zachowaj dla siebie
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 paź 2016, 20:31

Estia72 pisze:
danut pisze:500 plus, pomoc społeczna i inne samotne matki mają teraz lepiej niż te w sytuacjach o których piszesz. wiem bo gdyby moja córka nie miała partnera to miałaby więcej pieniędzy niż wypłatę z uczciwej pracy. A reszta to oczywiście, że ten problem powinien iść pod rozważania polityków, a nie urojenia i rozdmuchiwanie wojen pomiędzy zwolennikami i przeciwnikami, sprawa nie jest prosta i podlega indywidualnym sumieniom i oglądom, a nie ustawom. Ale gdy ktoś uznaje aborcje jako środek antykoncepcyjny to jest dla mnie bezdusznym człowiekiem.

Zgadzam sie Danut to przesada, dlatego potrzebna jest odpowiednia edukacja :)

Tak. Gdzieś popełnia się wielki błąd w wychowywaniu zwłaszcza młodych ludzi, którym całkowicie zatracają się wszelkie wartości wraz z szacunkiem nie tylko dla samych siebie, ale i do życia w ogóle i widzimy to coraz częściej.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne