Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: danut » 20 lut 2017, 14:48

Nie można na to pozwolić, niedawno głośna była sprawa z wirusem Zika charakteryzującym się małogłowiem i nie rozwojem mózgu. Jeśli rzeczywistość rozwinie się w tym kierunku to może zatoczyć koło i wizje różnych potworków niby z kosmosu wyjaśnią się tak, ze były to spotkania z nami samymi z przyszłości.
danut

Postautor: czarnyMag » 21 lut 2017, 01:48

Jestem w szoku! Obrońców życia nienarodzonego (w drodze) można z trudem wyliczyć na palcach jednej ręki :shock:
Trzech? To i tak dużo - dobrze że jest trzech bo gdzie będzie trzech tam i Jezus będzie :D
Pozostali mogą się "poświęcić" zgłębianiu ascezy zwłaszcza że to nic nie kosztuje :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Anka » 21 lut 2017, 10:13

czarnyMag pisze:Jestem w szoku! Obrońców życia nienarodzonego (w drodze) można z trudem wyliczyć na palcach jednej ręki :shock:
Trzech? To i tak dużo - dobrze że jest trzech bo gdzie będzie trzech tam i Jezus będzie :D
Pozostali mogą się "poświęcić" zgłębianiu ascezy zwłaszcza że to nic nie kosztuje :lol:

Miło ze to zauważyłeś Czasem w świecie dzieje sie tak ze i jedna osoba walczącą o dobro odnosi duzy sukces I tak sie dzieje na całym świecie Ale pocieszeniem jest ze tych osób tylko tutaj jest az trzy
Pozdrawiam cie serdecznie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: OneNight » 21 lut 2017, 19:48

czarnyMag pisze:Jestem w szoku! Obrońców życia nienarodzonego (w drodze) można z trudem wyliczyć na palcach jednej ręki :shock:

Przeczytaj proszę to, co napisałem. Byłbyś takim obrońcą nienarodzonego życia w przypadku, gdyby ciąża zagrażała Twojej żonie?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 22 lut 2017, 02:06

OneNight pisze:

Przeczytaj proszę to, co napisałem. Byłbyś takim obrońcą nienarodzonego życia w przypadku, gdyby ciąża zagrażała Twojej żonie?

Mówicie tutaj wiele pięknych słów o uduchowieniu, o tym jak chcecie emanować miłością, wznosić się duchowo i leczyć ludzi a czynnikiem decydującym u nas nie jest żadna miłość tylko (to co tutaj napisałeś właśnie - pragmatyzm/egoizm).
A są tylko dwie drogi niezależnie od filozofii, religii - w służbie życiu lub w służbie sobie !
Większość wybiera siebie :)
Co do Twego pytania w obronie żony (wygody, ciepłych smacznych posiłków czy wyprasowanych koszul:) będąc zmuszony wybierać sam (bez żony) zawierzyłbym Bogu :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Stop aborcji

Postautor: Anka » 22 lut 2017, 09:56

czarnyMag pisze:
OneNight pisze:

"Mówicie tutaj wiele pięknych słów o uduchowieniu, o tym jak chcecie emanować miłością, wznosić się duchowo i leczyć ludzi a czynnikiem decydującym u nas nie jest żadna miłość tylko (to co tutaj napisałeś właśnie - pragmatyzm/egoizm).
A są tylko dwie drogi niezależnie od filozofii, religii - w służbie życiu lub w służbie sobie !
Większość wybiera siebie :) "

Do czarnyMag

W swoich wypowiedziach pisze to co czuje a to co czuje odzwierciedla moje zycie Tworze swoje zycie własnymi czynami Droga pomocy drugiemu człowiekowi jest zapisana w moim sercu Każdego dnia w swojej pracy w szpitalu spotykam rożnych ludzi z roznymi dolegliwościami I czuje sie zaszczycona ze moge im pomoc Miłość Boga przepływa przez nas samych każdego dnia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Mirek » 22 lut 2017, 15:52

CzarnyMagu mądrze powiedziałeś. Za dokonywaniem aborcji przemawia ludzki egoizm.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 23 lut 2017, 03:09

Egoizm. Tak zgwałcona 10-latka która zaszła w ciążę a która nie może urodzić normalnie bo by tego nie przeżyła rzeczywiście kieruje się egoizmem.
W dalszym ciągu uważam że nie wolno nikomu wymuszać na innych "dobrych" decyzji. Aborcja to wybór tych kobiet i dotyczy ich ciał. To nie wasz wybór. Nie wasza decyzja i nie wasza konsekwencja. Każdy ma prawo popełniać własne błędy. A ty Magu powinieneś o tym wiedzieć najlepiej.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 23 lut 2017, 05:57

karma wraca by utrzeć nochala
ja nie mam ani córki, ani żony, ani wnuczki - zdaje się, że wy płeć żeńską macie w domowym składziku?
powodzenia piewcy życia - wiedzeni miłością swojego heh pana
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 23 lut 2017, 08:39

Mirek pisze:CzarnyMagu mądrze powiedziałeś. Za dokonywaniem aborcji przemawia ludzki egoizm.

Żona to nie obiadki, wyprasowane koszule i posprzątany dom. Jeśli tak je traktujecie, to śmiem twierdzić, że to jest prawdziwy egoizm. Nie dla obiadków ratuje się cudze życie.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne