Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Natasza » 10 lut 2017, 15:27

zamiast biadolić i utyskiwać zabierzcie się do roboty
od gadania nie uratujecie życia innym

a ty Mireczku zamiast liczyć nie twoje jajeczka, ogarnij w końcu pole własnego widzenia i zasuwaj do pracy by zbawiać świat
nic nie zrobiłeś godnego polecenia - nic!
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 10 lut 2017, 22:43

Anka pisze:Aborcja płodu (dziecka) dla niektórych moze byc łatwiejsze bo to sobie przedstawiają w sposób ze przeciez jeszcze dziecka nie widzieli nie rozwinęło sie jeszcze dostatecznie itd. Łatwiej przyswajalne dla tych którzy szukają potwierdzenia dla swoich czynów.
Biedne dzieci których rodzice sie pozbywają i biedni rodzice bo nie wiedza co czynią.

Zgadzam się. Jedyne o co ja walczę, to o swobodę decydowania o własnym życiu i zdrowiu. Nie można nikomu narzucać własnego światopoglądu. Każdy ma wolną wolę. I nie można zabronić podejmowania złych decyzji.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 12 lut 2017, 18:13

Xsenia pisze:
Anka pisze:Aborcja płodu (dziecka) dla niektórych możne być łatwiejsze bo to sobie przedstawiają w sposób ze przecież jeszcze dziecka nie widzieli nie rozwinęło sie jeszcze dostatecznie itd. Łatwiej przyswajalne dla tych którzy szukają potwierdzenia dla swoich czynów.
Biedne dzieci których rodzice się pozbywają i biedni rodzice bo nie wiedza co czynią.

Zgadzam się. Jedyne o co ja walczę, to o swobodę decydowania o własnym życiu i zdrowiu. Nie można nikomu narzucać własnego światopoglądu. Każdy ma wolną wolę. I nie można zabronić podejmowania złych decyzji.

Xseniu aborcja, to decydowanie o życiu drugiego człowieka, a nie swoim. Więc o co tak naprawdę walczysz?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 13 lut 2017, 11:44

Mirek pisze:Xseniu aborcja, to decydowanie o życiu drugiego człowieka, a nie swoim. Więc o co tak naprawdę walczysz?

A gdy życie matki jest zagrożone ciążą to jest to decydowanie o życiu dziecka czy swoim? Jestem ciekaw Twojego zdania Mirku.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Anka » 13 lut 2017, 17:29

Pawełek pisze:
Mirek pisze:Xseniu aborcja, to decydowanie o życiu drugiego człowieka, a nie swoim. Więc o co tak naprawdę walczysz?

A gdy życie matki jest zagrożone ciążą to jest to decydowanie o życiu dziecka czy swoim? Jestem ciekaw Twojego zdania Mirku.

Czemu pytasz Mirka? No chyba ze Mirek był w ciazy i nam opowie jak to wyglądało u niego.
Nikt tutaj nie ma na celu nikogo obrzucić kamieniami. Sa ludzie którzy uważają zycie jako dar bezcenny jedyny w swoim rodzaju i sa tez ludzie którzy nie zgodzą sie z tym.
Zatem nie ma nic złego w próbie pokazania ludziom jak wyjątkowe jest każde zycie. Mała iskierka ktora moze zacząć zmieniac swiat, ludzi którzy sa dookoła. Skąd mozemy wiedzieć jaki jest Boski plan kiedy zsyła ta iskrę zycia konkretnej osobie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Pawełek » 13 lut 2017, 20:06

Anka pisze:Czemu pytasz Mirka?

Ponieważ zadał ciekawe pytanie i jestem ciekawy jak odpowie na moje :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 15 lut 2017, 14:58

Pawełek pisze:A gdy życie matki jest zagrożone ciążą to jest to decydowanie o życiu dziecka czy swoim? Jestem ciekaw Twojego zdania Mirku.

W zamierzchłych czasach kiedy było zagrożone życie matki po przez ciążę, to najpierw ratowano dziecko, a później matkę.
Gdy następuje jakaś katastrofa, to najpierw ratowane są dzieci, a później kobiety i mężczyźni. W dzieciach jest przyszłość ludzkości i to one zasługują na największą ochronę.
W mojej rodzinie dwa razy ciotka była zagrożona przez ciążę i miała przyzwolenie lekarza na aborcje. W obu przypadkach odmówiła. Za pierwszym razem dziecko żyło 3 dni, a za drugim razem urodziła zdrowego syna, który najwięcej osiągnął z całego swojego rodzeństwa. Ciotce po każdej ciąży nic nie było. A mocno było zagrożone jej życie.
Natura zawsze wybierze najlepiej. Jeżeli matce skończył się czas na ziemi, to nawet jak zabije swoje dziecko, to nie uniknie śmierci, a taki czyn może ją nawet przyśpieszyć w innym przypadku. Taka jest moja odpowiedź na to pytanie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 15 lut 2017, 15:34

Zabrzmi to trochę brutalnie, ale jest przecież możliwość że po aborcji kobieta będzie mogła jeszcze raz urodzić dziecko.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 15 lut 2017, 16:19

Ale to już nie będzie ten sam człowiek.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 15 lut 2017, 17:17

Mirek pisze:Ale to już nie będzie ten sam człowiek.

Co racja to racja ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne