Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Anka » 07 lut 2017, 22:59

Wyjaśnię jeszcxe ze mam dzieci I dlatego ten extra pokój musze miec dla dziecka ktore będę chciała przyjąć do swojej rodziny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Krzysztoff » 07 lut 2017, 23:16

Anka pisze:Wyjaśnię jeszcxe ze mam dzieci I dlatego ten extra pokój musze miec dla dziecka ktore będę chciała przyjąć do swojej rodziny

Aniu, przywracasz wiarę w człowieka. Podrawiam :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 08 lut 2017, 17:07

Anka pisze:
Pablo diaz pisze:
Anka pisze:Gdyby to było takie proste adoptować dziecko. Moze radzę najpierw sie zapoznać z wymaganiami dla rodziców a potem przemyślec. Moje serce ma wystarczająco milosci zeby pokochać kolejne dzieciątko wierzcie mi gdyby to było takie proste pierwsza stałabym w kolejce.

Aniu zdarza mi się ,że odwiedzam dom dziecka ,pewnego razu w rozmowie z paniami wychowawczyniami zostałem pinformowany ,ze można zgłosić się do placówki wychwawczo opiekuńczej (do dyrekcji) z chęcią zostania zaprzyjaźnioną rodziną .

Powiedz mi proszę w którym miescie odwiedzasz ta placówkę ? Dziekuje bardzo.

W Szczecinku ul.wiatraczna http://www.pcpr.szczecinek.pl/pcpr/zada ... 14&pkat=33 myślę Aniu,że może to być dowolna placówka wychowawcza w Polsce ,poszukaj domu dziecka z okolic ,gdzie obecnie mieszkasz.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Anka » 08 lut 2017, 22:23

Dziekuje za odpowiedz :-)

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Pablo diaz » 09 lut 2017, 12:10

Anka pisze:Ja mieszkam w Szkocji na stałe juz 10 lat Tematem adopcji interesuje sie zanim wyszłam za maz Mój maz jest zgodny w sprawie adopcji Przykro mi ze niektórzy potrafią tak ostro oceniać drugiego człowieka
Nie spełniamy warunków do adopcji bo w naszym domu jest 3 pokoje a musi byc 4
Teraz odkładamy na przybudówkę i moze sie uda SPEŁNIAĆ WARUNKI do adopcji. Tutaj nie ma domów dziecka ktore można odwiedzać badz zabierać dzieci do siebie na swieta itd.
Jak sie sprawy maja w Polsce nie wiem nadal bo odwiedzam rodzine raz na około 2 lata Tydzien urlopu
Ci co wcześniej mnie ocenili niech raz jeszcze ocenia skoro tak podpowiada im sumienie
Pozdrawiam

Droga Aniu ,Twój duch otworzył swe drzwi na światło miłości ,ponieważ dostrzegł ,że tylko poprzez miłość można zrozumieć język życia.Dlatego też smutni ,osamotnieni i zapomnieni tego świata przygrywają tkliwość w strunach Twego serduszka,a wenętrzny głos stał się świecącą lampką ,która oświetla drogę i ściąga ,tych co poszukują wsparcia dla swego istnienia.
Takie światło to słońce, to talent miłości ,które Bóg dał Ci ,abyś zbudowała własne szczęscie.
Trwaj w miłosci moja Droga ,wszystkiego dobrego Ci życzę.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Anka » 09 lut 2017, 21:49

Dziekuje ci za te życzliwe słowa :-) jestem człowiekiem szczęśliwym i bardzo bym chciała jak Bóg pozwoli podzielić sie tym szczęściem i dać swoją miłość komuś kto bedzie tego potrzebował. Dodam jeszcze ze uwielbiam dzieci Moje własne stokrotki dają mi mnóstwo milosci. Oby sie wszystko potoczyło pomyślnie a jak nie to znajdę sposób Jest wiele sposobów na pomoc dzieciom bez rodzin. Wlasnie mi o tym napisałeś Pablo placówki wychowawcze. Jestem na dobrej drodze :-) raz jeszcze dziekuje.

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Mirek » 10 lut 2017, 07:55

Anka, a czemu Bóg miałby Ci tego zabronić?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 10 lut 2017, 08:11

Natasza pisze:miłościwi w panu siewcy życia! alleluja
jak tak bardzo leży co niektórym zarodek na wątrobie to najpierw zaadoptujcie dzieci i najlepiej te umierające w Afryce a jak już uratujecie wszystkie tamte, zacznijcie ratować w kolejnych miejscach na ziemi
a jak je uratujecie i przedstawicie dowody na to wrócicie i zajmiecie się ratowaniem zarodków

Widzę Nataszo, że bardzo nie lubisz określenia poczęte dziecko. Masz jakiś z tym problem, że nazywasz je zarodkiem? W ogóle nie zauważasz, gdzie tkwi problem. Wyjeżdżasz z adopcją afrykańskich dzieci i próbujesz manipulować uczuciami. Coraz większe mam wątpliwości do źródła Twoich wizji.
Adoptuj dziecko z Afryki, a zobaczysz czy jest to takie proste. Ponadto pomoc humanitarna dla tamtego kontynentu wyrządziła więcej szkody niż pożytku. Kiedyś radzili sobie całkiem nieźle, a teraz ubóstwo wzrosło o co najmniej 10%.
To samo widać w Polsce. Gdy nie byliśmy w UE Polska się rozwijała dużo szybciej. Kiedy zaczęliśmy dostawać dotacje, zostaliśmy rzuceni na kolana a nasz wzrost gospodarczy znacznie przyhamował. Staraj się patrzeć globalnie, a nie lokalnie, wtedy więcej zobaczysz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Anka » 10 lut 2017, 14:12

Nie wiem dlaczego napisałam jak Bóg pozwoli raczej chodziło mi o to jeżeli jest mi to pisane. Wychodzę z założenia ze nie ma przypadków uwzględniając wolna wole itd.
W sprawie dzieci poczętych Komórka czy dwie to jest juz zycie Mały Człowiek Czy to nie jest oczywiste dla wszystkich ?

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Anka » 10 lut 2017, 14:17

Xsenia pisze:
Anka pisze:Gdyby to było takie proste adoptować dziecko. Moze radzę najpierw sie zapoznać z wymaganiami dla rodziców a potem przemyślec.

Ha. Już samo to wskazuje, że nie każdy nadaje się na rodzica.

Anka pisze:Powiedz mi proszę w którym miescie odwiedzasz ta placówkę ? Dziekuje bardzo.

Aniu domy dziecka są w prawie każdym mieście. A każdy dom dziecka przyjmuje pomoc wolontariuszy. Można także jako zaprzyjaźniona rodzina zabrać dziecko do domu np. na święta.

Mirek pisze:A która z tych zwolenniczek aborcji zabije takie dziecko z Aleppo? Panie - bardzo proszę o wykazanie się. Przecież to straszny los dla tych dzieci być sierotami. Gdzie sięga granica Waszego miłosierdzia.

Aborcja płodu to nie to samo co morderstwo żywego dziecka Mirku.

Aborcja płodu (dziecka) dla niektórych moze byc łatwiejsze bo to sobie przedstawiają w sposób ze przeciez jeszcze dziecka nie widzieli nie rozwinęło sie jeszcze dostatecznie itd. Łatwiej przyswajalne dla tych którzy szukają potwierdzenia dla swoich czynów.
Biedne dzieci których rodzice sie pozbywają i biedni rodzice bo nie wiedza co czynią.

Awatar użytkownika
Anka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne