Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: danut » 06 lut 2017, 16:57

A na co komu w tym temacie czysto teoretyczne gdybania, może lepiej dać samym przykład i napisać lub nawet oświadczyć w wiadomościach publicznych - " tak ja przyjmę te dzieci i dam im opiekę" - Czarny magu, Nataszo jesteście zdrowi ponoć młodzi i silni, to co stoi na przeszkodzie?
danut

Postautor: Anka » 06 lut 2017, 17:13

Gdyby to było takie proste adoptować dziecko. Moze radzę najpierw sie zapoznać z wymaganiami dla rodziców a potem przemyślec. Moje serce ma wystarczająco milosci zeby pokochać kolejne dzieciątko wierzcie mi gdyby to było takie proste pierwsza stałabym w kolejce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: danut » 06 lut 2017, 17:15

Anka - no właśnie , dziecko to nie jest rzecz i trzeba spełniać kilkanaście wymogów do tego, by stać się jego opiekunem.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 18:33

Magu - nie ma szans na odpowiedź , że któryś z panów będzie chętny
wystawiłam Mowę Miłosierdzia na próbę i żaden z tych co najgłośniej krzyczą nie chce podjąć się działania

na tym polega ,, mowa trawa,,

a schorowanym staruszkom polecam rozmowę z córami i synami o adopcji dziecka z Aleppo
i zapoznanie się o jakim zasięgu spraw mówimy
to nie są jakieś dzieci - to uczestnicy cierpiący za swych ojców
ciężko ranne , okaleczone niemowlęta i starsze malce
wymagające hospitalizacji i rehabilitacji fizycznej i emocjonalnej
ale oczywiście żywe dzieci i to islamskie to nie temat do krzyku
te trzeba przemilczeń
i zamieść pod dywan

to chciałam pokazać i uwydatnić

moralność to puste bzdety . wielkie g
do tego od razu jak za dotknięciem przycisku uruchamia się nieśmiertelna : WYMÓWKA
ZANIM JESZCZE PALCEM SIĘ SKINIE
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pablo diaz » 06 lut 2017, 18:59

[quote="Anka"]Gdyby to było takie proste adoptować dziecko. Moze radzę najpierw sie zapoznać z wymaganiami dla rodziców a potem przemyślec. Moje serce ma wystarczająco milosci zeby pokochać kolejne dzieciątko wierzcie mi gdyby to było takie proste pierwsza stałabym w kolejce.

Aniu zdarza mi się ,że odwiedzam dom dziecka ,pewnego razu w rozmowie z paniami wychowawczyniami zostałem pinformowany ,ze można zgłosić się do placówki wychwawczo opiekuńczej (do dyrekcji) z chęcią zostania zaprzyjaźnioną rodziną .
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Anka » 06 lut 2017, 22:16

Pablo diaz pisze:
Anka pisze:Gdyby to było takie proste adoptować dziecko. Moze radzę najpierw sie zapoznać z wymaganiami dla rodziców a potem przemyślec. Moje serce ma wystarczająco milosci zeby pokochać kolejne dzieciątko wierzcie mi gdyby to było takie proste pierwsza stałabym w kolejce.

Aniu zdarza mi się ,że odwiedzam dom dziecka ,pewnego razu w rozmowie z paniami wychowawczyniami zostałem pinformowany ,ze można zgłosić się do placówki wychwawczo opiekuńczej (do dyrekcji) z chęcią zostania zaprzyjaźnioną rodziną .

Powiedz mi proszę w którym miescie odwiedzasz ta placówkę ? Dziekuje bardzo.

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Mirek » 07 lut 2017, 18:11

Natasza pisze:do siewców życia i obrońców dzieci
PYTANIE : który z Was zaadoptuje dziecko -tylko jedno z Aleppo?

bardzo proszę o informację
wierzę, że w tym dziale uczestniczą prawdziwi kochający dzieci ludzie
Panowie - bardzo proszę o wykazanie się gdzie sięga granica Waszego Miłosierdzia

temat otwarty: ..................słucham

A która z tych zwolenniczek aborcji zabije takie dziecko z Aleppo? Panie - bardzo proszę o wykazanie się. Przecież to straszny los dla tych dzieci być sierotami. Gdzie sięga
granica Waszego miłosierdzia.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 07 lut 2017, 20:31

Anka pisze:Gdyby to było takie proste adoptować dziecko. Moze radzę najpierw sie zapoznać z wymaganiami dla rodziców a potem przemyślec.

Ha. Już samo to wskazuje, że nie każdy nadaje się na rodzica.

Anka pisze:Powiedz mi proszę w którym miescie odwiedzasz ta placówkę ? Dziekuje bardzo.

Aniu domy dziecka są w prawie każdym mieście. A każdy dom dziecka przyjmuje pomoc wolontariuszy. Można także jako zaprzyjaźniona rodzina zabrać dziecko do domu np. na święta.

Mirek pisze:A która z tych zwolenniczek aborcji zabije takie dziecko z Aleppo? Panie - bardzo proszę o wykazanie się. Przecież to straszny los dla tych dzieci być sierotami. Gdzie sięga granica Waszego miłosierdzia.

Aborcja płodu to nie to samo co morderstwo żywego dziecka Mirku.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: enka » 07 lut 2017, 21:01

Adopcja jest tylko przykladem, jest wiele niechcianych dzieci w roznych zakladach opieki dla dzieci niepelnosprawnych fizycznie czy psychicznie i wierzcie ich los jest bardzo ciezki, jakos niestety baardzo malo osob sie nimi interesuje. Za to widze ze mnostwo ludzi bardzo chce sie wtacac w macice kobiet, oceniac je, albo pietnowac. Ja nie jestem idealem, uwazam ze aborcja pozna jest straszna i roznoczesnie niewyobrazalnie trudna musi byc decyzja jaka podejmuje kobieta, ale to jej decyzja. Moze na poczatek zacznijmy pietnowac tatusiow ktorzy nie placa alimentow, pomogajmy kobietom ktore zdecydowaly sie urodzic pomimo ciezkiej sytuacji itd, jest tak wiele do zrobienia, a na koncu wpitalajmy sie w to co jest dobre a co zle. Hmmm? Taka moja propozycja ;)
enka

Postautor: Anka » 07 lut 2017, 22:56

Ja mieszkam w Szkocji na stałe juz 10 lat Tematem adopcji interesuje sie zanim wyszłam za maz Mój maz jest zgodny w sprawie adopcji Przykro mi ze niektórzy potrafią tak ostro oceniać drugiego człowieka
Nie spełniamy warunków do adopcji bo w naszym domu jest 3 pokoje a musi byc 4
Teraz odkładamy na przybudówkę i moze sie uda SPEŁNIAĆ WARUNKI do adopcji. Tutaj nie ma domów dziecka ktore można odwiedzać badz zabierać dzieci do siebie na swieta itd.
Jak sie sprawy maja w Polsce nie wiem nadal bo odwiedzam rodzine raz na około 2 lata Tydzien urlopu
Ci co wcześniej mnie ocenili niech raz jeszcze ocenia skoro tak podpowiada im sumienie
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Anka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne