Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Mirek » 08 lis 2016, 17:48

Nie chodzi przecież w tym temacie o to jak ludzie postępują w swoim życiu, a o to czym jest aborcja i dlaczego należy za wszelką cenę szanować życie, nie zależnie od okoliczności w jakich ono powstało.
To co każdy z nas wybierze w życiu jest przypisane nam i podlegamy prawu przyczyno skutkowemu, które jest stałe i nie zmienne od zawsze.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 09 lis 2016, 00:24

Ciekawe, że porzucone, niechciane dzieci z domów dziecka w większości są nieszczęśliwe. I ciekawe, że zazwyczaj chcą wiedzieć kto je urodził i dlaczego je oddał. Ciekawe czy spodobała by im się odpowiedź: "nie chciałam cię, byłeś dla mnie zbędnym balastem, ale państwo zmusiło mnie do urodzenia ciebie, no to urodziłam i cię oddałam".
Jesteście tak bardzo prolife, że nawet się nie zastanawiacie jak te dziecko może się czuć. Nie ważne, że wychowywane w domu dziecka, nie ważne w jakich warunkach, ważne że żyje.

I tak, zdaję sobie sprawę, że są adopcje oraz że z domów dziecka też wychodzą dobre, choć pokaleczone psychicznie, osoby. A w rodzinach zastępczych też nie bywa tak wesoło jak w serialu. Choćby ostatnia śmierć dwójki małych dzieci z rodziny zastępczej, zakatowanych przez opiekunów.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: neuron » 09 lis 2016, 05:35

Mirek pisze:czym jest aborcja

myślę że koła tu nie odkryjemy .......

też jestem przeciwny aborcji ale dziwne to moje przeciwieństwo kiedy tak bardziej sie nad tym zastanawiam .....
to moze zmienie z leTka front i powiem ze jestem za ochroną życia , nie zycze nikomu tego zeby w swoim zyciu musiał podejmowac takie wlasnie decyzje ..... ale my sobie a zycie sobie , różnie bywa .......

pewne rzeczy dopuszczam bezdyskusyjnie z innymi bym się długo gryzł a jeszcze inne w ogóle do mnie nie przemawiają na tak .......

ale jak napisałem , życie lubi nas zaskakiwać i to najbardziej wtedy kiedy najmniej się tego spodziewamy ........

Mirek pisze:Nie jestem spirytystą, a wiem, że życie (wcielenie) ma nieocenioną wartość

nic dodać nic ująć ....

cthulhu87 pisze:Człowiek ma wolną wolę

myślę czasem że chyba nawet za wolną ...... zbyt dużo możliwości , niby tylko cztery strony ma ten świat a jak łatwo się pogubić
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Mirek » 14 lis 2016, 18:19

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 17 lis 2016, 16:12

Człowiek, który powinien być wzorem dla młodych lekarzy, jest ciągany przez aborcjonistów po sądach. Lekarz, który stanął w obronie najmniejszych pacjentów, dzisiaj potrzebuje naszej obrony. Petycję wspierającą Profesora Chazana można podpisać tutaj:

http://www.wobroniesumienia.pl/
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 17 lis 2016, 16:42

zachęcam najpierw do zapoznania się w szczegółach - jak umierało to dziecko poświęcone dla chorej idei innego człowieka
myślę, że materiał dowodowy w tej sprawie wystarczy mimo narzuconej politycznej kanwy na skazanie prawomocnym wyrokiem i tym samym stanie się przykładem i zakończy chorą sytuację w tym kraju

p.s.

rodzicom ogromnie współczuję
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Nikita » 17 lis 2016, 17:25

Ale dlaczego ten profesor stracil prace i ma byc ciagany po sadach? Nie wolno lekarzowi odmowic?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 17 lis 2016, 17:43

Zainteresowala mnie ta sprawa i znalazlam opis ze strony rodzicow: http://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/ ... kazac.html Musze powiedziec, ze sama nie wiem co jest sluszne w przypadku tak powaznej wady i gdy wiadomo, ze dziecko umrze...zreszta umarlo po 10 dniach w bolach...trudno orzec...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 17 lis 2016, 17:50

Nikita bardzo trudno orzec zwłaszcza, ze w tym głośnym przypadku lekarze pewno nie zrobili wszystkiego by podtrzymywać na siłę tego życia po urodzeniu, jak zakwalifikować zatem takie sztuczne uporczywe podtrzymywanie innym życia, bo wiem, że zdarzają się takie przypadki, wiem że np. papież Jan Paweł II takich odmówił, a medycyna jest już na takim etapie, że zastąpi mechanicznie prawie wszystkie organy wewnętrzne i życie może przeciągać w nieskończoność. Czy to jest uzasadnione moralnie?
danut

Postautor: Nikita » 17 lis 2016, 19:56

Ja mysle, ze podtrzymywanie na sile i przedluzanie cierpienia nie ma sensu i jezeli ktos w sposob naturalny umiera to znaczy, ze jego czas nadszedl...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne