Spirytystka rozwiązuje zagadki z przeszłości!!!

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: Spirytystka rozwiązuje zagadki z przeszłości!!!

Postautor: atalia » 04 kwie 2011, 09:17

Dodam tylko,że nie jestem zwiewną,eteryczną istota żywiącą sie energia z kosmosu,wrecz przeciwnie-po mojej posturze od razu można rozpoznac,ze lubię sobie dogadzać... ;) :oops:
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: blondynka » 11 kwie 2011, 20:30

Kochani.Pięknie dziękuję Wam za te dobre słowa.Nie spodziewałam się.Ogrzało się moje serce.Dziękuję.Atalia,zaskoczyłaś mnie poczuciem humoru i dystansem do własnej osoby,tak rzadko spotykanym.No i muszę przyznać,że faktycznie,postrzegałam Was prawie tak,jak napisałaś.Ciebie też,właśnie zwiewną,eteryczną...Świetnie.Voldo,a Ty?Jaki jesteś?Napisz,proszę,kilka słów. Mam do Was pytanie,tylko nie odsyłajcie mnie do Księgi Duchów.Czy to możliwe,że mój ,zmarły w lutym ub.r., tata teraz manifestuje swoją obecność w domu? Jestem pewna,bo usłyszałam coś,czego nie dało się przypisać skrzypieniu mebli,odgłosom z sąsiedniego mieszkania,z innego pokoju.Dzieje się to w mieszkaniu rodziców,w bloku.(W naszym starym domku przebywam przez część dnia,a potem przyjeżdżam do mamy i zostaję na noc.) Nie boję się ewentualnej obecności taty.Boję się tylko,że ostrzega mnie przed czymś.Ale może dodaje otuchy... Wolę otuchę... Próbowałam edytować swój profil i uzupełnić go,ale nie udało mi się.Tutaj więc napiszę,że mieszkam w Częstochowie,mam na imię Małgorzata.Pozdrawiam Was serdecznie.Lubię jeszcze bardziej.
blondynka

Postautor: atalia » 11 kwie 2011, 21:42

Wiesz,ja po śmierci swojego syna też mialam ciągłe wrażenie,ze on przebywa w domu,a co więcej,ciagle daje znaki- a to samoczynnym włączaniem się różnych urządzen elektrycznych,a to krokami na schodach wewnętrznych w domu i różnymi takimi.
Czy rzeczywiscie były to sygnały z "tamtego świata"?Przedtem byłam tego pewna,teraz głowy nie dam,zwłaszcza,ze upłynęlo juz trochę czasu i zjawiska te właściwie całkowicie ustały.
Wydaje mi sie,ze prawdopodobne jest,że duch Twojego taty trochę krąży po mieszkaniu,ale nie po to,by kogoś straszyć,tylko po prostu dawac znaki:"słuchajcie,ja wcale nie umarłem,jestem przy was,kocham was".Można mu odrobinę dopomóc w przejściu do wyższych sfer duchowych modląc się o spokój jego duszy,proszac w myslach jego przewodnika duchowego,by go odprowadził do światła i prowadząc z nim cichą rozmowe,przekazujac mu ciepłe myśli w rodzaju :"tato,kocham cię i zawsze bede cie kochać,ale uwalniam cię i prosze,żebys poszedł juz do nieba,do światła."
Ja w ten sposób "uwolniłam"duszę mojego syna i mam nadzieję,ze odszedł juz do światów szczęścia.Czasem jeszcze trochę za nim popłaczę,ale staram się robić to jak najrzadziej,żeby nie zakłocać mu spokoju.
Pozdrawiam ciepło. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 11 kwie 2011, 22:07

blondynka pisze:Voldo,a Ty?Jaki jesteś?Napisz,proszę,kilka słów.

Spokojny 20-sto latek, którego odrzuca od papierosów, alkoholu i jeszcze bardziej narkotyków, spirytysta, pacyfista, (maturzysta), niczym szczególnym się nie wyróżniający ;)

Jeśli chodzi o zmianę danych:
Panel użytkownika -> Profil - i tam możesz wpisać choćby miasto.

Co do taty - zgadzam się w pełni z tym, co napisała Atalia :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: blondynka » 14 kwie 2011, 13:53

Kochani,myślałam,że duch mojego taty już dawno przeszedł do wyższych sfer duchowych i dlatego te znaki tak mnie niepokoiły.A jednak wyjaśniło się: zwracał nam uwagę,że nie dość,że pomieszczenie,w którym jest mnóstwo jego rzeczy nie zostało zamknięte,to jeszcze świeci się w nim światło i w drzwiach tkwi klucz.To roztargnienie mojego męża.Na szczęście potencjalni złodzieje nie trafili w to miejsce w tym czasie. Wzruszające,że troszczy się o nas stamtąd. Atalio,Twój syn zmarł nie tak dawno.Nie potrafię wyrazić jak bardzo,bardzo Ci współczuję.Nic już więcej nie powiem,bo nie ma takich słów... Teraz na pewno wszystkie uczucia,jakie towarzyszą stracie najbliższych - nie są już tak dojmujące,jak na początku,tym bardziej,że odkryłaś spirytyzm,ale-przytulam Cię. Voldo,przyjacielu,dzięki,zaraz spróbuję z tym panelem,a w maju będę ściskać kciuki. Pozdrawiam Was serdecznie,na razie.
blondynka

Postautor: cthulhu87 » 14 kwie 2011, 13:58

Cieszę się, że sprawa się wyjaśniła :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: blondynka » 14 kwie 2011, 14:07

Dzięki,ja też się cieszę,że to nie moja imaginacja i,że nic się nie stało. Voldo,jesteś bardzo porządnym facetem; ja tam palę,jak lokomotywa,nałogowo pijam kawę(rozpuszczalną) i słodkie winko też lubię (bardzo rzadko).Nara.
blondynka

Postautor: cthulhu87 » 14 kwie 2011, 14:12

blondynka pisze:Dzięki,ja też się cieszę,że to nie moja imaginacja i,że nic się nie stało. Voldo,jesteś bardzo porządnym facetem; ja tam palę,jak lokomotywa,nałogowo pijam kawę(rozpuszczalną) i słodkie winko też lubię (bardzo rzadko).Nara.

Głowa do góry, ja już dzisiaj po trzech kawach jestem. :lol:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 14 kwie 2011, 17:58

Blondynko,dziękuje pięknie za ciepłe słowa...Dziś,ponad półtora roku po stracie,jest juz duzo lepiej,na pewno bardzo pomógł tu spirytyzm.Czasami jednak tak strasznie tęsknię.
Ci,na których śmierć wycisnęła swe piętno,nigdy już nie będą tacy sami...z drugiej strony-czy na pewno chciałabym byc taka sam ,jak przedtem???
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: tadyszka » 13 maja 2011, 18:14

witaj blondynko. mam mnóstwo zaległości i w twoim wątku i w innych- nie miałam dostępu do internetu przez miesiąc. wiec zniknęłam na jakiś czas z świata internetowego
i co zmieniłaś już zdanie o nas? :)
w sumie każdy z nas żyje normalnie. Nie jesteśmy żadnymi fanatykami :)

Dalej czujesz obecność swojego ojca przy sobie? jak zdrowie mamy?
Podziwiam cie, ze pomimo wszystko co cie spotyka teraz i jak ciężko pracujesz przy mamie masz niezmąconą pogodę ducha :)
... Może wojny wciąż wybuchają dlatego, że jeden nigdy w całej pełni nie chce czuć tego, co cierpi drugi...
Bycie empatycznym to widzenie świata oczami drugiego, a nie widzenie własnego odbitego w jego
oczach...

spirytystka na emigracjii
Awatar użytkownika
tadyszka
spirytystka
spirytystka

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Internecie