linki

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: linki

Postautor: jb3 » 16 lis 2010, 19:30

.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 11:01 przez jb3, łącznie zmieniany 1 raz
jb3

Postautor: cthulhu87 » 16 lis 2010, 20:20

Wśród tych paskudników powinien wymienić innych: Pitagorasa, Platona, Orygenesa...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 17 lis 2010, 09:29

Najwyraźniej zapomniał o takich obrzydliwcach jak Sokrates,Rumi,Goethe,Wordsworth,Whitman czy Huxley.
Ciekawy cytat:
"Objawienie chrześcijańskie wyklucza reinkarnację(czyżby?) i mówi o spełnieniu,do którego człowiek jest powołany w czasie jedynego życia ziemskiego."
A jeśli człowiek żyje tylko jeden dzien?Czy wtedy jego zycie też się spełnia?(nie zapominajmy,ze jest to jedyne życie.)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: cthulhu87 » 17 lis 2010, 15:05

Jeśli się nie mylę, to Giordano Bruno też. A tu swąd stosu czuć na odległość hehe
Jak widać, za reinkarnacją były same miernoty intelektualne i ezoterycy new ageowscy, najpewniej zagorzali czytelnicy Harry'ego Pottera :twisted:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: konrad » 18 lis 2010, 11:49

cthulhu87 pisze:Jak widać, za reinkarnacją były same miernoty intelektualne i ezoterycy new ageowscy, najpewniej zagorzali czytelnicy Harry'ego Pottera :twisted:

Budda zapewne też był zwolennikiem New Age'u i Harry'ego Pottera.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 21 lis 2010, 10:16

Nasz Dziennik to przeciez szmatlawiec....upolityczniony , zmanipulowany z miernymi dziennikarzynami...ble....nie czytam tej gazety....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: sigma » 21 lis 2010, 13:31

konrad pisze: ... Budda zapewne też był zwolennikiem New Age'u i Harry'ego Pottera.

I przypalał zioło zaciągając się głęboko.

8-)
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: sigma » 21 lis 2010, 13:41

jb3 pisze: ... Ks. Posacki to ciekawa postać, wystarczy zapoznać się z jego "twórczością":
... Doktryna reinkarnacji jest to straszny i niebezpieczny blad doktrynalny dotyczacy eschatologii, ktory moze zwodzic na manowce tych, co unikaja radykalnego wyboru Boga w tym zyciu ...

źródło: http://www.naszdziennik.pl/bpl_index.ph ... d=my61.txt

Nikita pisze:Nasz Dziennik ... nie czytam tej gazety....

Ja też nie czytam tej gazety (z tym że prawda jest chyba taka że wszędzie można znaleźć coś ciekawego :) ). Ale myślę że jeżeli jezuita zabiera głos to dobrze jest go wysłuchać.

Ja miałbym do o. Aleksandra Posackiego SJ dwa pytania:

1) Na ile on był wolny w radykalnym wyborze Boga w tym życiu (mam na myśli dzieciństwo księdza) ?
2) Co może powiedzieć na temat swoich wspóbraci wydających o. Anselma Gruena OSB ?
Piotr

Kto zwycięża innych, jest silny. Kto zwycięża siebie, jest wielki.
sigma

Postautor: Voldo » 21 lis 2010, 14:07

sigma pisze:
konrad pisze: ... Budda zapewne też był zwolennikiem New Age'u i Harry'ego Pottera.

I przypalał zioło zaciągając się głęboko.

8-)

:lol:
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: troll1 » 22 lis 2010, 20:25

spirytysta jest jak murarz, teoretyk nic nie zbudował i nie zbuduje bo mu nikt domu postawić nie da tylko weźmie doświadczonego specjalistę, a nie "kozaka z książek".
Awatar użytkownika
troll1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Internecie