Mini wykłady Voldo na YT

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: Mini wykłady Voldo na YT

Postautor: 000Lukas000 » 20 kwie 2012, 08:12

No to mamy widzę coś wspólnego :lol:

Ale nie zniechęcaj się, próbuj, nikt się jeszcze niczego od razu nie nauczył, Konrad pewnie na początku zaczynał dokładnie tak samo jak ty.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 20 kwie 2012, 08:27

Pomyśle, może coś wymyśle, może niczego nie wymyślę. Okaże się. Jak coś, to dam znać.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 20 kwie 2012, 09:35

Niepotrzebnie usunałeś tamten filmik, bo zostawilem w kilku miejscach do niego linka. Wcale nie jest źle, jakbys sie do tego nie nadawal, to bysmy Ci przeciez powiedzieli : )
Głowa do góry!
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Voldo » 20 kwie 2012, 09:39

Dobra, jakaś wataha Duchów musi przy mnie stać i mówić mi "nie gadaj panie, nie gadaj, tylko rób pan co należy" :lol:
Zrobię jeszcze raz ten bzdurny wstęp i pierwszy wykład, jednak teraz już nie będę czytał z kartki, a zdam się na kilka wypisanych przez siebie pytań i będę mówił z głowy.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 20 kwie 2012, 23:04

No to tyle co mi się udało zrobić to nowy wstęp.
Wiem, że kamerka za daleko jest, więc nie trzeba mi tego mówić, poprawię przy jutrzejszym wykładzie nt. Duchów.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 21 kwie 2012, 19:03

Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 21 kwie 2012, 23:31

No, fajnie :)

Uwagi techniczne na kolejne odcinki, które mam nadzieję nastąpią:
- nie opieraj się o ścianę
- przybliż się do komputera
- zadbaj o bardziej interesujące tło
- połowę krócej - lepiej dwa 6-cio minutowe odcinki, niż jeden 15-to.
- no i na początku może wyjaśnij ludziom, dlaczego sugerujesz, że znasz się na temacie lepiej, niż inni, bo nie każdy wie, kim jesteś i skąd pochodzi Twoja wiedza. Nie każdy obejrzy pierwszy odcinek w komplecie ze wszystkimi kolejnymi.

Powodzenia :)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Voldo » 22 kwie 2012, 00:11

Nie mam zbytnio bardziej interesującego tła :?
I oki, zapamiętam Twoje uwagi, dzięki :)

Tylko jeszcze rozwiń na temat tego:
Luperci Faviani pisze:- no i na początku może wyjaśnij ludziom, dlaczego sugerujesz, że znasz się na temacie lepiej, niż inni, bo nie każdy wie, kim jesteś i skąd pochodzi Twoja wiedza. Nie każdy obejrzy pierwszy odcinek w komplecie ze wszystkimi kolejnymi.

Mam na początku każdego odcinka mówić, czy jak?
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Luperci Faviani » 22 kwie 2012, 00:30

Jeśli chodzi o tło, no to nic na siłę. Jak nie ma, to nie ma.

Informacja o Tobie może zawierać się w jednym zdaniu np. (teraz wymyślam):
- Witam wszystkich na kolejnym wykładzie polskiego spirytysty;
albo
- Dzień dobry. W naszym Polskim Towarzystwie Studiów Spirytystycznym często dyskutujemy nad pewnym zagadnieniem, mianowicie...
albo
- Allan Kardec w "Księdze Duchów" - zawierającej absolutne podstawy wiedzy spirytystycznej - napisał, że...
idp.

Musisz ponaginać troszkę fakty i nawet jeśli w PTSS nie dyskutujemy o czymś tam konkretnym, to dla ludzi z zewnątrz nie ma to najmniejszego znaczenia. Najważniejsze jest przekazać komunikat w sposób klarowny dla szarego człowieka.

I jeszcze dobrze jest powoływać się na autorytety, bo Twoją opinię łatwo jest podważyć, ale gdy oznajmisz, że Skłodowska też wierzyła w duchy, to kto Ci podskoczy? ;)
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Voldo » 22 kwie 2012, 08:11

Spróbuje jakoś ustawić kamerę, żeby np. tylko samą zieloną ścianę było widać.
Czy wejście "Witam wszystkich na wykładzie przewodniczącego Wrocławskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Studiów Spirytystycznych oraz spirytysty od ponad 2 lat, dzisiaj będę mówił o..." ujdzie? ;)
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Internecie