Mini wykłady Voldo na YT

Wszystko o Spirytyzmie w Internecie: ciekawe strony, nagrania, linki do książek w wersji elektronicznej, informacje o ciekawych aukcjach.

Re: Mini wykłady Voldo na YT

Postautor: cthulhu87 » 19 kwie 2012, 09:20

Trochę za dużo gestykulujesz, ale jest ok :D ; no i myślę, że prawie 10 minut to jednak za długo.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 19 kwie 2012, 12:52

No może przydałaby się jeszcze informacja na początku z tematem wykładu, jakaś grafika i kilkusekundowy motyw muzyczny, żeby się ludziom kojarzyło na przyszłość :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: atalia » 19 kwie 2012, 14:16

Fajnie gadasz :) ,troche gestykulujesz jakbys rapował,ale nie wiem nawet,czy to jest wada czy zaleta. :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Voldo » 19 kwie 2012, 16:16

Ok, to będzie się mniej motał przed ekranem i mniej ruszał rękami ;)
I postaram się porobić jakieś grafiki czy cuś.

Ogólnie doszedłem do wniosku, że wykłady będę robił na podstawie Księgi Duchów. Ale to zobaczycie jak wrzucę.

Lukas - te moje filmiki mają licencję CC - wrzucaj gdzie chcesz, tylko wspomnij, że to moje ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 19 kwie 2012, 20:33

Jak wrzucę to link na twoje konto na you tubie z filmikami, więc wiadomo będzie że twoje są:)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: jario » 19 kwie 2012, 22:04

Voldo ,ciekawie poprowadzony wykladzik,co do gestykulacji to byly by o.k gdyby nie opoznienia glosu do video,no jakosc video tez moglaby byc lepsza ale to malo istotne sprawy.Pomysl dobry ,kolejna cegielka do propagowania spirytyzmu,zycze wytrwalosci.
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 20 kwie 2012, 07:51

Nie leć ty rozdziałami, "Bóg i nieskończoność to rozdział", a rozdziały tak raczej do wykładów nie pasują, sam kiedyś próbowałem lecieć po kolei w opisie i za dobrze to nie wychodzi, proponuje też ułożyć plan wykładu na przód, omówić konkretne problemy, rozłożyć na czynniki pierwsze argumenty i kontr argumenty, już na początku wyszło trochę śmiesznie. Kilka razy słuchałem i wyszło tak "czym jest Bóg według spirytyzmu, jak mówiłem to księga duchów, jest on najwyższą inteligencją..." Sam widzisz że można było usłyszeć że Bóg jest księgą duchów.

Staraj się też nie używać tych samych wyrazów co chwila, to błąd stylistyczny, powiem uczciwie, spirytysta wysłucha wykładu i coś z tego wykładu nawet wyłuska dla siebie oprócz tego co sam wie, ale dla osoby z zewnątrz, która nie jest przekonana do spirytyzmu, a powiem więcej, która na dodatek jest ateistą, to ten wykład ani trochę nie przekona. I postaraj się mówić bardziej wyraźnie, nie śpiesz się, dobrze jest gdy słuchacz może wiedzieć co mówi osoba prowadząca wykład, a pamiętaj że dla nas jest to zrozumiałe bo znamy terminy i sprawę, osoba z zewnątrz jednak nie, ona musi słyszeć wyraźnie.

Nie spiesz się, ułóż plan wykładu dla siebie, może wstaw zamiast mówić rozdziały wykładu pierwsze jakieś slajdy, polecam oglądnąć wykłady spirytystyczne innych osób, bardzo ciekawy ma wykład Konrad na sympozjum, tytuł to chyba był Spirytyzm prawda czy fikcja (jak co to dam ci link), takiego wykładu to z przyjemnością się słucha, i nie zniechęcaj się, trenuj obserwuj i ułóż sobie plan, a wyjdzie na pewno o wiele lepiej.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 20 kwie 2012, 07:58

No to szczerze już nie wiem.
Zrobiłem jak zrobiłem, bo innego pomysłu nie miałem. No cóż.
Być może po prostu nie powinienem się za to brać ;)
Nie mam odpowiednio wyraźnego głosu ani sprzętu, więc wątpię, żeby był sens, skoro tak nie wychodzi.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 20 kwie 2012, 08:02

nie zniechęcaj się, z gestykulacją jest już o wiele lepiej, jest ale nie za duża.

Pooglądaj pod tym kontem wykłady innych, widzisz kiedyś jak by ktoś cię zapytał o to jak traktuje spirytyzm sprawę powiedzmy Boga to byś też nie wiedział, wiedza z niczego się nie bierze, z wykładami podobnie, obserwuj wykłady innych i się ucz, nie śpiesz się, zrób plan wykładu, gdy go zrobisz to go nagraj i postaraj się obiektywnie obejrzeć i ocenić.

A plus to zarobiłeś, mało kto by się porwał na wykłady ponieważ udzielanie wykładów to w istocie bardzo trudna sprawa.

Tu masz wykład Konrada, obserwuj jak go prowadzi, jak używa słów, jaki ma plan wykładu i jak go realizuje, jak mówi, czy szybko czy wolno, czy stosuje przerwy w mowie, jaką ma tonację, jak się porusza.

http://www.youtube.com/watch?v=ObplLl26yro

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 20 kwie 2012, 08:10

Cóż, do Konrada mi daleko, więc się, że tak powiem, pośpieszyłem z tym wszystkim.
No cóż, człowiek się uczy na błędach.
I tak jak mówię, nie mam do tego głosu odpowiedniego.
Ani pomysłu.
Przepraszam, jeśli narobiłem jakichś nadziei komuś, czy cuś.
Tomasz

Wiceprzewodniczący PTSS
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Spirytyzm w Internecie