szukam przyjaciela na dobre i złe

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

szukam przyjaciela na dobre i złe

Postautor: gaba75 » 27 gru 2014, 18:42

Zamieszczam taki temat, bo to chyba już czas ku temu. W tej rubryce go wkleiłam, bo tu pasuje najbardziej.z chaosu bowiem prawie zawsze tworzy się piękno, wiec mam nadzieję że tu się cos pieknego moze zaczać dla mnie i moich córek. A jesli nie to nie bedę rozpaczać i tak jestescie dla mnie czyms wiecej niz tylko nikami nieznanych mi osób. Jeszcze nie przyjaciele, ale ludzie otwarci na to by pomagac w jakiejkolwiek możliwej formie innym.
No wiec, ufff, niewiem jak zacząć, troche się krępuję. Tyle tu z Wami przeszłam.
Szukam przyjaciela. Mężczyzny. Najlepiej starszego o kilka lat. Do młodszych mam awersję już. Najlepiej gdyby posiadał wykształcenie wyzsze, no i oczywiscie nsjlepiej gdyby był spirytystą, wrażliwym czułym człowiekiem. Szukam kogos na kim moglabym się oprzec jak.....-uwaga- jak mnie coś zaboli ;) :) Najlepiej też jesli traktowałby moje corki jak swoje własne. Hana ma 5 miesięcy, Natalka 10 lat. Ja jestem typem zwariowanej romantyczki. Uwielbiam taniec, spiew, czytam dużo, nie pogardzę spacerami rowerowymi, a i piesze wieczorne są dla mnke wytchnienem. Obowiazki domowe typu pranie gotowanie presowanie, sprzątanie nie sprawia mi problemu, ale zdarza sie że rezygnuję z czegos ze względu na rangę waznosci jakigos problemu do rozwiazania.
Kocham przebywać nad morzem. Bałtyk jedt mi bliski. Bardzo. Dlaczego, nie pytaj, nie powiem bo niewiem. Moze tam żyłam w poprzednim wcieleniu, a może to w tym wcielenku czeka mnie jeszcze wazne zadanie do wykonania właśnie tam, kto to wie? Jak to mówił kiedyś moj kolega, "tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie".
Poza tym jak juz sie domyslacie nie pierwszej młodości ze mnie kobieta. Swoje latka juz mam. Czuje jednak w sobie energie ktorą chcialabym się podzielić z kimś, z kim moglaby tworzyć, tworzyc i jeszcze raz tworzyć. Na rzecz dobra.
Potrzebuję silnego mężczyzny- nie mylić z tężyzną. Dlatego teraz odwołuje się do tych ktorzy tacy są. Jeśli życie jest dla ciebie tym czym dla mnie spróbój do mnie napisac, poznaj mnie, możliwe, że to na/Ciebje czekałam całe życie.
Gaba
gaba75

Re: szukam przyjaciela na dobre i złe

Postautor: danvue » 27 gru 2014, 18:53

Z całego serca życzę powodzenia, znajdź w końcu dla siebie dobrego mężczyznę! ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 27 gru 2014, 22:57

Gaba, przestań szukać kogoś na kogo będziesz mogła zrzucić swoje problemy. Pogódź się z tym, że jesteś sama i ze wszystkim musisz sobie dać radę sama. Bycie samą nie jest takie złe. :) Poradzisz sobie przecież. Radzisz sobie teraz, więc dlaczego nie miałabyś sobie radzić dalej? Po co ci ten facet? Jeśli los będzie chciał, to da ci tego faceta, ale szukać go na siłę? po co?
Masz też do tego "przyjaciela" bardzo wiele żądań. Zastanów się. Czy możesz kogoś nazwać przyjacielem, tylko dlatego że spełni twoje żądania? A jeśli nie spełni, to co, to odrzucisz go jako "przyjaciela"?
Tak nie można Gaba. Nie możesz stawiać żądań i czekać aż ktoś łaskawie zechce je spełnić. W ten sposób nikogo nie znajdziesz.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 28 gru 2014, 10:36

Xseniu,
Trochę się poirytowałam tym, że wkraczasz w moją wolną wolę. Albo jesteś nieszczęśliwa w swoim związku, albo zazdrosna ze ja chcę byc szczęśliwa ze szukam i wcale nie na siłę. Xseniu, wybacz, ale ja mam swa wolna wolę jak Ty i nie zamierzam spędzic życia jak mi dyktuje ktos kto sam jest nieszczęsliwy. Mam dość. Oglądałaś te dwa filmy od Mirka o spotkaniu? A czytałaś KD ze zrozumieniem, to skąd wiesz, że ne czeka mnie szczęście, że nie powinnam szukac. Daj spokoj nikogo nie odwiedziesz od szukania i poznawania. "Szukajcie a znajdziecie" wiec daj mi szansę a moze i Ty ja dostaniesz jak uwierzysz że miłość istnieje.
Zrzuciłaś na mnie Xseniu żale, którymi powinnaś obdarzyć kogoś zupełnie innego. Ja nic złego Ci nie uczyniłam. Pamietaj, nie słowa, lecz czyny świadczą o człowieku. Chyba nie chciałabyś byc kobietą samotną. Każdy człowiek powinien kogoś mieć. I nie rozumiem czym Cię tak zdenerwowałam, tym, że szukam? Xseniu, nie gniewaj się, ale nie wezmę pod uwagę Twojego zdania póki nie powiesz mi dlaczego to niby mam być nieszczęśliwa i skąd Ty możesz wiedzieć że muszę być sama? Nie jesteś przecież Bogiem? Nie wiesz co On dla mnie zaplanował. A może właśnie mam dążyć do tego co mi pisane, do szczęścia. Może to Bóg wybrał dla mnie taką drogę? Przykro mi ale nie odwiedziesz mnie od dobrych czynów. Bo nic w tym złego nie widzę-w szukaniu przyjaciela.
gaba75

Postautor: gaba75 » 28 gru 2014, 10:39

Acha Xseniu, proszę zrozum, to nie są żądania, ktoś musi znać prawdę. Prawda nas wyzwoli- znasz to? To co napisałam to nue żądania, Ty to tak odbierasz, ale to prawda. Nie zamierzam nikogo oszukiwać.
gaba75

Postautor: Mirek » 28 gru 2014, 11:53

Widzisz Xseniu za Twoją szczerość i dobre serce znowu Ci się od Gabi dostało. A ona się dziwi, że wszyscy ją opuszczają.
Może to Tobie Gaba ta lekcja życiową, o której pisałaś jest potrzebna, a nie mnie. Masz oczy szeroko zamknięte i widzisz tylko to co Tobie pasuje. Nic ponad to. Aż się boję jak ta Wasza podróż do Krakowa będzie wyglądać. Przyjedziecie na maksa skłócone ze sobą ;-)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 28 gru 2014, 12:12

A skąd możesz wiedzieć, że podróż dojdzie do skutku.
Mirku, daj już spokój. Jesteś Aniołem ciemności. Nie potrzeba mi takich w życiu doczesnym. Jak zmienisz swoje katolickie zaleciałosci, to pogadamy.
Jesteś tak samo jak ja samotny. Xsenia pewnie też. Wiec przestań przeczyć samemu sobie. Ja należę do osób odważnych. Nie boję się pisać, i mówić co czuję. Ty natomiast wbijasz super ciekawe rzeczy na forum, dajesz jakies tam rady, tyle że przez to co wbijasz i o czym piszesz można Cie poznac. Tak Ty jak i ja nie zamierzamy ze sobą więc jak pisze w polecanej przez Ciebie ksiazce Przebudzenie-obudź sie, bo "ja jestem osłem, Ty jesteś osłem więc w czym problem"?
gaba75

Postautor: gaba75 » 28 gru 2014, 12:17

A szczerość to tu pokazał Denvue. Nie skreślił człowieka na dzień dobry.
Więc życzę podobnego podejścia z całego serca. Ludzie wtedy wydadzą Ci się życzliwsi.
Pozdrawiam Ciebie i Xsenię.
Jeśli chcesz moje miejsce w aucie Xseni, chętnie ustąpię,jeśli podobne przyciąga podobne, tylko obawiam się że żona tego nie wytrzyma. Hejka.
gaba75

Postautor: 000Lukas000 » 28 gru 2014, 21:32

W pełni spokojny człowiek nigdy nie da się wyprowadzić z równowagi, zawsze zachowa spokój ducha. Jeszcze takiego nie poznałem ale to istotna teza.
Gdy widzę że zaczynam reagować zbyt gwałtownie w danym momencie, zaczynam szukać w sobie źródła, problemu który wywołał u mnie taką reakcję.
Gdy zrozumie problem i go rozwiąże to następnym razem w tej samej sytuacji zachowam już spokój.

Gabrysiu szukaj osoby która mogła by cię wesprzeć, nie ma w tym nic złego i życzę ci byś znalazła taką osobę ale pamiętaj o tym by ciągle analizować i przeszukiwać swoje wnętrze, szczególnie gdy wyczuwasz w sobie burze emocji wiedz że gdzieś masz drzazgę i musisz ją wyjąć. Bo czasami problemy zewnętrzne są odbiciem wewnętrznych. :)
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Xsenia » 28 gru 2014, 23:11

gaba75 pisze:Trochę się poirytowałam tym, że wkraczasz w moją wolną wolę.

Oj Gaba jestem jak najdalsza od tego :)

gaba75 pisze:Albo jesteś nieszczęśliwa w swoim związku, albo zazdrosna ze ja chcę byc szczęśliwa ze szukam i wcale nie na siłę.

Eh Gaba jak ty nic nie widzisz. Ja właśnie jestem szczęśliwa i chciałabym byś ty też była. Tyle, że ty szczęście widzisz tylko w sytuacji kiedy ty masz partnera. Totalnie nie widzisz sytuacji kiedy jesteś samotna i jesteś szczęśliwa. Nie życzę ci byś była samotna, ale byś była szczęśliwa obojętnie od sytuacji.
Zazdrosna? Gaba ja nie wiem co to jest za uczucie. Dlaczego mam ci czegokolwiek zazdrościć? Mam wszystko by być szczęśliwą, nie potrzebuję więcej :)

gaba75 pisze:Xseniu, wybacz, ale ja mam swa wolna wolę jak Ty i nie zamierzam spędzic życia jak mi dyktuje ktos kto sam jest nieszczęsliwy

Po pierwsze nic ci nie dyktuję :) Po drugie nie jestem nieszczęśliwa.

gaba75 pisze:skąd wiesz, że ne czeka mnie szczęście, że nie powinnam szukac.

Ależ Gaba ciebie czeka szczęście :) tylko może niekoniecznie przy boku jakiegokolwiek mężczyzny. To, że ktoś ma partnera nie jest jednoznaczne z tym, że jest szczęśliwy. I chciałabym byś to zrozumiała :)
gaba75 pisze:"Szukajcie a znajdziecie" wiec daj mi szansę a moze i Ty ja dostaniesz jak uwierzysz że miłość istnieje.

Gaba ja nie musze ci dawać żadnych szans, ty sama panujesz nad własnym życiem :) I ja wierzę, że miłość istnieje, bo doświadczam jej dzień po dniu.

gaba75 pisze:Zrzuciłaś na mnie Xseniu żale, którymi powinnaś obdarzyć kogoś zupełnie innego. Ja nic złego Ci nie uczyniłam.

Gaba nie żale. Po prostu chciałabym byś była szczęśliwa już teraz i w tej chwili, a nie dopiero wtedy gdy znajdziesz faceta. Gaba moim zamiarem nie jest krzywdzenie ciebie. Wiem, że tobie trudno to zrozumieć, bo skoro ktoś od urodzenia doświadcza tylko zła od innych, to gdy spotka osobę, która chce dobrze, ale to się wiąże czasem ze słowami, które się tobie nie podobają, to wtedy traktujesz to jako atak na własną osobę i natychmiastowo atakujesz odwetowo. Ja cię już rozumiem. Jestem też cierpliwa. Poczekam aż zrozumiesz, że chcę dla ciebie dobra :) I nie skreślam cię :) żeby to było jasne :)

gaba75 pisze:I nie rozumiem czym Cię tak zdenerwowałam, tym, że szukam? Xseniu, nie gniewaj się, ale nie wezmę pod uwagę Twojego zdania póki nie powiesz mi dlaczego to niby mam być nieszczęśliwa i skąd Ty możesz wiedzieć że muszę być sama?

Wiem, ż enie rozumiesz, dlatego staram się ci to wytłumaczyć. :) A ty masz być szczęśliwa, obojętnie czy będziesz mieć partnera czy nie. Na razie go nie masz i może tak właśnie ma być? Byś mogła sobie wszystko poukładać, powyjaśniać, zrozumieć? Aby zrozumieć innych i siebie trzeba czasu, a mężczyzna to zawsze drobna komplikacja, której ty może, powtórzę może, w obecnym czasie nie potrzebujesz? Nie napisałam, że MUSISZ być sama. Ale napisałam, że sama też możesz być szczęśliwa. :)

gaba75 pisze:Przykro mi ale nie odwiedziesz mnie od dobrych czynów. Bo nic w tym złego nie widzę-w szukaniu przyjaciela.

Nie mam najmniejszego zamiaru odwiedzać cię od czynienia dobra i dobrych uczynków. Szukanie przyjaciela też nie jest złe, ale uzależnianie swojego szczęścia od istnienia tego przyjaciela już tak. Powinnaś być szczęśliwa czy on jest czy go nie ma.

gaba75 pisze:Acha Xseniu, proszę zrozum, to nie są żądania, ktoś musi znać prawdę. Prawda nas wyzwoli- znasz to? To co napisałam to nue żądania, Ty to tak odbierasz, ale to prawda. Nie zamierzam nikogo oszukiwać.

Super :) Tyle, że wykształcenie wyższe nie gwarantuje lepszego traktowania. Nie każdy mężczyzna chciałby też traktować obce dzieci jak swoje. Swoją drogą to raczej mało takich. Te słowa w twoim anonsie zabrzmiały jak żądania, i tak je odebrałam, bo z góry skreślasz mężczyzn, którzy nie spełniają twoich wymagań. Ale może się mylę :)

Mirek pisze:Widzisz Xseniu za Twoją szczerość i dobre serce znowu Ci się od Gabi dostało. A ona się dziwi, że wszyscy ją opuszczają.

Mirku, Gaba wiele przeszła w swoim życiu, to i reaguje trochę agresywnie. Nie mam jej tego za złe. Kiedyś się uspokoi i zrozumie :)

Mirek pisze:Aż się boję jak ta Wasza podróż do Krakowa będzie wyglądać. Przyjedziecie na maksa skłócone ze sobą ;-)

Spokojnie Mirku. Ja się o naszą podróż nie obawiam. Wiem też, że ludzie inaczej mnie odbierają na żywo. Nie mam pojęcia dlaczego, ale bardziej mnie rozumieją gdy patrzą mi w oczy. Wiem więc, że gdy spotkam się z Gabą wszystko sobie wyjaśnimy i będzie dobrze :)

gaba75 pisze:Jeśli chcesz moje miejsce w aucie Xseni, chętnie ustąpię,

Gaba przecież jesteś odważna, a i ja ci źle nie życzę. Podróż do Krakowa na pewno ci się przyda, więc odwagi. :) Pojedziemy razem i razem wrócimy :) i 3 godziny na wytłumaczenie niejasności :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Następna

Wróć do Różne różności