To padniesz jak zrobisz kotlety z kaszy gryczanej i kapusty kiszonej na tymże oleju
Prościzna: Kasza gryczana, pokrojona kapusta kiszona, cebula w kostkę drobną, mąka, przyprawy: papryka wędzona, pieprz soli nie trzeba. Wszystko wymiętolić, ulepić kotlety i na olej kokosowy! Trochę tłuste wyszły ale to przez to że nie wyłożyłem na ręczniki papierowe po usmażeniu tylko wrzucałem do miski. Do tego brązowy ryż z dużą ilością surówki. Kolejnym razem jednak wymieszam to wszystko razem z olejem i wrzucę na blachę albo do formy i do piekarnika wstawię a zamiast mąki dodam bułkę tartą albo pół na pół. Jakieś 180 - 200 stopni na 25 - 30 minut powinno wystarczyć. Zależy od grubości. Dla tych którzy nie wiedzą to twardszą konsystencję takie "pasztety" i pieczenie nabierają dopiero jak ostygną chyba że dodaliśmy za mało mąki bądź bułki. Jeśli okaże się że bułka odebrała smak to nic straconego, można dorobić sos z płatków drożdżowych, sosu sojowego, oliwy papryki wędzonej i czosnku. W ostateczności mamy musztardę