Grupa oobenautów

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Grupa oobenautów

Postautor: OneNight » 26 maja 2016, 21:14

Powinnaś coś znaleźć o technice 4+1, 23 metodach na wyjscie(gdy juz jestes w trakcie paralizu) i metodach utrzymania świadomości - tak dla rozeznania.

Aż z ciekawości zapytam - robisz wszystko wedle instrukcji? Jak jeszcze uczyłem oobe, to efekty ćwiczeń były widoczne bardzo szybko.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: OneNight » 27 maja 2016, 20:11

Tym razem nie nocowałem u siebie. Łóżko, na którym spałem było twarde, a ja przekręcałem się z boku na bok. Wstałem i usiadłem na tapczanie w pozycji pół lotosu, następnie tak samo, ale głową w dół. Robiłem różne dziwne pozycje i ciągle nie mogłem spać. Wreszcie położyłem się na wznak i rozpocząłem medytację. Po chwili coś mi przerwało - nagle otwarłem oczy. Wokół mnie masa dymu, który formował się w bajkowego ducha z uzębieniem niczym halloweenowa dynia. Zaczął gryźć mi klatkę piersiową, wydając dźwięki jak z filmu o gremlinach :lol:
Po kilku chwilach uwolniłem się od tych halucynacji.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Arronax » 28 maja 2016, 15:26

Niezle ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Estia72 » 28 maja 2016, 16:32

OneNight pisze:Powinnaś coś znaleźć o technice 4+1, 23 metodach na wyjscie(gdy juz jestes w trakcie paralizu) i metodach utrzymania św iadomości - tak dla rozeznania.

Aż z ciekawości zapytam - robisz wszystko wedle instrukcji? Jak jeszcze uczyłem oobe, to efekty ćwiczeń były widoczne bardzo szybko.

OneNight czytalam o tych technikach...problem w tym ze ja mam nieuregolowany sen poprzez prace, wstaje o 3 w nocy spie po 2,3-4 godziny... :( Ciezko jest przy tak nieuregolowanym snie osiagnac oob :(

Pamietam ze w czasie spontanicznego oob moje cialo odczuwalam jako bardzo ciezkie, nie chcialo mi sie ruszyc doslownie powieka...teraz ciezko mi jest osiagnac taki stan, a co dopiero wprowadzic sie w stan paralizu...

czasami wogole nie spie cala noc dopiero jak wracam z pracy to okolo 10 rano klade sie spac na 2-3 godziny, a wtedy zasypiam jak kamien... :roll:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 28 maja 2016, 18:08

Zagmatwana sprawa. Jak tylko dojdę do siebie, to postaram się coś wymyślić. Teraz kompletnie nie mam na nic siły ani ochoty. Czuję się okropnie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: OneNight » 29 maja 2016, 19:04

Teoretycznie, to najszybciej można wyjść w ciągu godziny. Jeśli jednak nie możesz spać w nocy, to trzeba powiedzieć po prostu 'nie da się'. Tak czy inaczej, możesz ćwiczyć w ciągu dnia skupienie(nie dać się podczas medytacji zwabić myślom), żeby potem w praktyce to wypróbować, gdy już będziesz miała jakąś wolną noc.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Estia72 » 31 maja 2016, 07:37

Dziekuje OneNight tak wlasnie staram sie robic :)
Na razie nie mam innego wyjscia, taka mam prace... :roll:
Moze wiec mi to troche wiecej zajmie ale wierze ze osiagne w koncu sukces :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 31 maja 2016, 21:11

Nie widzę w tym nic trudnego oprócz samej silnej woli.

-Medytujesz, skupiając się na wizualizacji(angażujesz wszystkie bodźce)
-Zaczynasz mikro napięcia od stóp po kark
-Zaczynasz napinać od nowa, ale tym razem wizualizujesz ruch

Jak mi się pod koniec siku zachciało, to nie mogłem utrzymać równowagi - nogi jak z waty. Obiłem się trochę o ściany, ale ani śladu.

Opowiedz mi proszę, jak u Ciebie wygląda próba. W którym miejscu się nie udaje?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: OneNight » 07 cze 2016, 21:19

Moje próby kończą się fiaskiem. Nie potrafię utrzymać świadomości - ciągle wraca do mnie wspomnienie z 'dreamwalkingu' z udziałem tzw. przewodnika sennego.

Zacząłem wizualizować sobie plażę, miękki i ciepły piasek oraz powiew ciepłego wiatru. Pozwoliłem, aby podświadomość tworzyła to miejsce. Nagle - jakby mi ktoś zmienił kanał - nasunął mi się moment z mojego snu;
Ktoś stuka mnie w ramię i pokazuję ręką, abym poszedł za nim. Widzę osobę, do której snu próbowałem się kiedyś wedrzeć. Następnie mam łzy w oczach, które zamazują mi obraz.
Wstałem z łóżka i zaświeciłem światło, aby obudzić umysł.

Dziś kolejna próba, ale tym razem z użyciem słuchawek wraz z moją kolekcją utworów :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Estia72 » 08 cze 2016, 09:23

OneNight pisze:Nie widzę w tym nic trudnego oprócz samej silnej woli.

U mnie chyba sama silna wola nie wystarcza.... :(

OneNight pisze:-Medytujesz, skupiając się na wizualizacji(angażujesz wszystkie bodźce)
-Zaczynasz mikro napięcia od stóp po kark

Napisz prosze OneNight dokladnie jak wygladaja te micro napiecia bo moze ja cos nie rozumiem?

OneNight pisze:-Zaczynasz napinać od nowa, ale tym razem wizualizujesz ruch

Co to znaczy wizualizowac ruch , jak to robisz? :shock:
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności