Prostytucja i jej konsekwencje

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Prostytucja i jej konsekwencje

Postautor: Xsenia » 07 kwie 2015, 14:37

Jak piszesz post, to strona automatycznie sprawdza poprawność pisowni. Każde źle napisane słowo podkreśla czerwonym szlaczkiem. Wystarczy tylko poprawić słowa i nawet dysortograf sobie z tym poradzi. Wiem coś o tym :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 10 kwie 2015, 08:43

Krzysztoff pisze:Warto zauważyć, że prostytucja to nie jest zwykła "praca" . Wiąże się z cierpieniem i degradacją psychiczną osoby prostytuującej się

https://www.youtube.com/watch?v=iZBmGPz55qE
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Krzysztoff » 10 kwie 2015, 12:22

nie przywiązywał bym się do tego typu dywagacji

ktoś kto twierdzi że zna dokładne prawa karmiczne - jest dla mnie niewiarygodny
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 25 maja 2015, 12:40

światowid pisze:Natura zwierzęca to brzmi dumie. Bez intryg.
Kierując sie przestrogami i wskazaniami Kardeca...wierze że zwierzęta mają dusze i w swych społecznych ukaldach i uwarunkowaniach..niejednokrotnie dorównują człowiekowi.. Cmentarzyska sloni. Seks dla przyjemnosci delfinów. Opieka nad mlodymi.. Uśmiech,smutek,zamyślenie..psa..kota..krowy..

Pewnie pisze herezje . Ale każdy ma swój świat.
Prostytucja bez przymusu nie jest naganna. Każde zmiewolenie, przymus i wykorzystanie drugiego czlowieka..to grzech przeciw innym ludziom. I jest naganne.

Jesli każdy ma cząstkę boga w sercu.. To albo mało tych cząstek jest na ziemi..albo z nich w ogóle ludzkość nie korzysta (generalizujac.)
http://www.national-geographic.pl/artyk ... ka-milosc/
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Nikita » 25 maja 2015, 17:17

to smutne wsumie , ze natura ludzka zdolna jest do zla.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Hansel » 31 maja 2015, 15:17

soldado pisze:
Hansel pisze:Tylko czemu w tym świecie w którym obecnie żyjemy jest właśnie proporcjonalnie tak mało Dobrych ludzi któży mogli by służyć innym za przykład ?

Tak właśnie też tak ostatnio myślę tak jak Ty...
Mam już dosyć zakłamania i to w swojej własnej rodzinie.
Najlepiej świętować, składać życzenia bez pokrycia, a na drugi dzień utopić najbliższych w przysłowiowej łyżce wody...

Mnie to przeraża czasami mam wrażenie że ludzie w okół mnie zachowują się właściwie tak jak zwierzęta: usiłują wyrwać jak najwięcej dla siebie kompletne nie liczącząc się przy tym z innymi
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: bernadeta1963 » 31 maja 2015, 15:32

NIestety , coraz więcej jest takich ludzi . Kilka razy spotkałam się z tym w pracy . Miałam do wyboru , albo dostosować się do nich , albo odejść . Zastanawia mnie ile razy będę jeszcze zmieniać pracę . Obawiam się tego , że w końcu stanę się taka jak oni , żeby dopracować do emerytury.
bernadeta1963

Postautor: Krzysztoff » 09 sty 2016, 19:55

Wracamy do tematu głównego - prostytucja i jej konsekwencje
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 09 sty 2016, 23:16

Degradacja życia rodzinnego klienta i prostytutki.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Pablo diaz » 09 sty 2016, 23:44

Słuchajcie,tak sobie myślałem i zastanawiałem się nad agresją ludzi,pominełem niższość moralną ,bo tego każdy z nas jest świadom.Postanowiłem poszperać w temacie opętania i znalazłem ciekawy materiał na temat opętań ,może was zaciekawi. :)

Podobnie jak w koloniach duchowych ,które zarządzane są przez Duchy Wyższe,istnieją ciemne regiony zamieszkałe
przez istoty niższe,ignorantów,którzy zachwycają się złem.Tworzą oni autentyczne organizacje z hierarchicznymi strukturami w których przywódcy mając karmiczne długi są bardzo w to zaangażowani.
W tym samym czasie są bardzo świadomi praw rządzącch światem duchowym połączonym ze światem fizycznym.

Liczba bezcielesnych istot chcących skorzystać z niskich uczuć życia fizycznego jest nieobliczalna.

Te nieustanne straszne i szkodliwe zangażowanie fluidów od duchów niższych wchłaniane i przyswajane jest
przez ciało duchowe opętanego człowieka,a pożniej jego ciała fizycznego .W najpoważniejszych przypadkach
oddziałuje na komórki ,degenerując je w postaci nowotworów i chorób o różnych cechach.

Palenie,alkoholizm,degeneracja ,nadużywanie seksu,narkotyków ,środków odurzających itd jak nieumiejętne
posługiwanie się mediumizmem są bardzo dużym otwartym polem,łatwym psychicznie dla istot niższych ,które nadal
silnie zwiazane są z pasjami fizycznymi,aby osiągnąć swój cel ,którym jest przekształcić pole fizyczne
lekkomyślnych i rozrzutnych ludzi,którzy kontynuują udział w ziemskich przyjemnościach.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności