Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: OneNight » 24 paź 2016, 20:42

Dodam do powyższej rozmowy, że prawie nie jadam warzyw, a żyję na mięsie drobiowym, szynkach, zupach na mięsie(np. rosół), no i hot dogach. Jestem szczupły, a wyniki badań krwi mam książkowe. Da się?

Xsenia ma niedobory witamin nie z powodu jedzenia mięsa.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 24 paź 2016, 21:26

Estia, a jaki masz poziom witaminy "D"?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 24 paź 2016, 23:06

OneNight pisze:Dodam do powyższej rozmowy, że prawie nie jadam warzyw, a żyję na mięsie drobiowym, szynkach, zupach na mięsie(np. rosół), no i hot dogach. Jestem szczupły, a wyniki badań krwi mam książkowe. Da się?

Xsenia ma niedobory witamin nie z powodu jedzenia mięsa.

OneNight pewnie ze sie da, tylko pytanie jak dlugo.... ;) Nasz organizm jest w stanie wytrzymac wiele lat i zniesc wiele ale ktoregos dnia powoe dosc i co wtedy? Moj znajomy pali mimo ze mu szkodza papierosy ale wychodzi z zalozenia ze na cos trzeba umrzec ;)

OneNight napisalam i podalam przyklad ze ja nie jadam wcale miesa i nie mam niedoborow witamin, jej niedobory biora sie z problemow z przyswajaniem pewnych skladnikow z pokarmu a przyczyna tego jest gdzie indziej.... Problemow z przyswajaniem mozemy szukac na 2 poziomach , z poziomu fizycznego patrzac jej niedobory moga brac sie z nieprawidlowego odzywiania, lub przyjmowania nieodpowiednich pokarmow ktore bardziej szkodza niz daja korzysci...czesto osoby maja problem z kwasami zoladkowymi ktore sa za bardzo rozzedzone i jest problem z wchlanianiem niektorych bialek czy witamin, innym problemem jest to ze np. mamy pozaklejane jelita lub niedrozne jelita ktore spowodowaly pewne pokarmy(i to te pochodzenia zwierzecego) i tu rowniez pojawia sie problem z wchlanianiem pewnych skladnikow, stad moze sie brac jej anemia/niski poziom zelaza , niedobory wit B12. A skoro tak to widac golym okiem ze dieta ktora stosuje niezbyt jej sluzy...drugi aspekt to spojrzenie z duchowego punktu widzenia i problemow ze zdrowiem , ale o tym nie bede pisac.... ;) :twisted:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 25 paź 2016, 06:49

Odżywiam się tak już od wielu lat i nic mi nie jest.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 25 paź 2016, 07:50

Dobrze by było jednak urozmaicić sobie dietę :)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 25 paź 2016, 19:36

cthulhu87 pisze:Dobrze by było jednak urozmaicić sobie dietę :)

Próbowałem, ale jakoś mi to nie wychodzi. Kanapkę z sałatą potrafię jeść 20 minut, a warzywa typu pomidor(z sokiem) powodują u mnie odruch wymiotny :?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 25 paź 2016, 20:09

OneNight pisze:
cthulhu87 pisze:Dobrze by było jednak urozmaicić sobie dietę :)

Próbowałem, ale jakoś mi to nie wychodzi. Kanapkę z sałatą potrafię jeść 20 minut, a warzywa typu pomidor(z sokiem) powodują u mnie odruch wymiotny :?

Pomidor to Ty szanuj, dobry jest :D A tak serio to kanapkę z SAMĄ sałatą? Ja uwielbiam takie kanapki "na bogato", gdzie oprócz sałaty mamy ser, szynkę, pomidor, ogórek bądź rzodkiewkę.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 25 paź 2016, 20:11

Nie samą. Chodziło mi o to, że mój język jest strasznie wrażliwy na takie rzeczy, a fuu.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 25 paź 2016, 20:15

OneNight pisze:Nie samą. Chodziło mi o to, że mój język jest strasznie wrażliwy na takie rzeczy, a fuu.

Dodaj trochę majonezu :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 25 paź 2016, 20:36

Płynne substancje na kanapce źle znoszę, wliczając w to wszelkie papki typu majonez. Podobno można przyzwyczaić się do nowego smaku, ale to wymaga wysiłku, a ja nie widzę powodu do zmiany nawyków żywieniowych.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności