Kącik zdrowia..

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Kacik zdrowia..

Postautor: odnowa » 26 wrz 2016, 15:35

dzisiaj zauważyłem, że gniew można przetransformować w radość i spokój wizualizując samych siebie, uśmiechniętych. Nie wiem czy będzie ta metoda działała u innych.
odnowa

Postautor: Estia72 » 26 wrz 2016, 17:17

odnowa pisze:dzisiaj zauważyłem, że gniew można przetransformować w radość i spokój wizualizując samych siebie, uśmiechniętych. Nie wiem czy będzie ta metoda działała u innych.

Odnowa nie zawsze sie da gniew przetransformowac w radosc i spokoj...w momencie kiedy pojawia sie gniew nie ma juz spokoju/pokoju w Tobie...co najwyzej mozesz nie dopuscic do sytuacji by ktos Cie wytracil z rownowagi/wywolal zlosc poprzez nieprzyjmowanie jego agresji ( nie poddawanie sie jej) ale to wymaga praktyki. Natomiast zeby ciagle miec spokojny umysl wystarczy regularnie medytowac, wtedy Twoj umysl ze tak powiem pracuje na innych falach i nawet ekstremalne wydarzenia nie sa w stanie zburzyc Twoj wewnetrzny spokoj.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: odnowa » 26 wrz 2016, 17:36

Estia72 pisze:
odnowa pisze:dzisiaj zauważyłem, że gniew można przetransformować w radość i spokój wizualizując samych siebie, uśmiechniętych. Nie wiem czy będzie ta metoda działała u innych.

Odnowa nie zawsze sie da gniew przetransformowac w radosc i spokoj...w momencie kiedy pojawia sie gniew nie ma juz spokoju/pokoju w Tobie...co najwyzej mozesz nie dopuscic do sytuacji by ktos Cie wytracil z rownowagi/wywolal zlosc poprzez nieprzyjmowanie jego agresji ( nie poddawanie sie jej) ale to wymaga praktyki. Natomiast zeby ciagle miec spokojny umysl wystarczy regularnie medytowac, wtedy Twoj umysl ze tak powiem pracuje na innych falach i nawet ekstremalne wydarzenia nie sa w stanie zburzyc Twoj wewnetrzny spokoj.

Dzisiaj zostałem wyprowadzony z równowagi. Przeklinałem w myślach drugą osobę, gdy nagle przypomniałem (zwizualizowałem) siebie uśmiechniętego, a gniew minął. Tak jakbym wyparł z umysłu obraz i uczucia dotyczące osoby która mnie zdenerwowała. Ale przyznam że mam jakieś przygotowanie.
Od jakiegoś czasu gdy patrzę w lustro i widzę siebie to się śmieję. Możliwe że kocham siebie, akceptuję to kim jestem.
Medytacja jest dobra, choć od jakiegoś czasu mam problemy z usiedzeniem dłużej niż kilka/kilkanaście minut. Coś/ktoś tak jakby mnie powstrzymuje przed medytacją.
odnowa

Postautor: Mirek » 26 wrz 2016, 18:20

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 26 wrz 2016, 18:58

Mniam :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 26 wrz 2016, 19:37

Xsenia pisze:Mniam :)

Xsenia na pewno zdrowe :) ale smak zabojczy....dla kubkow smakowych :lol: ;)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Nikita » 29 wrz 2016, 17:44

Troche ostre na zoladek ale warto cos takiego zrobic na zime...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 14 paź 2016, 16:29

Szyszynka – sposoby na odwapnienie i oczyszczenie z toksyn
Obrazek
http://naturalnienaturalni.pl/szyszynka ... w.facebook
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Arronax » 19 paź 2016, 20:08

Niedługo 2 cześć Ukrytych Terapii ;) J.Zięby.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Mirek » 20 paź 2016, 07:32

Też już nie mogę się tej książki koczekać :)
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności