Oczywiście mam wiele miłości do zwierząt lecz nie da się tak egzystować - tak po wegeteriańsku!
Łatwiej przychodzi mi wyparcie rzeźni !
czarnyMag pisze:Tylko, że po trzech tygodniach ser żółty + pomidor + majonez na zmianę z jajkiem + majonezem zaczyna wzbudzać w nas obrzydzenie a zupa z kostki + makaron na zmianę z pierogami ruskimi zaczyna wzbudzać w nas torsje![]()
Oczywiście mam wiele miłości do zwierząt lecz nie da się tak egzystować - tak po wegeteriańsku!
Łatwiej przychodzi mi wyparcie rzeźni !
danut pisze:Estia72 na początku Biblii jest opisana bardzo kontrowersyjna historia Kaina i Abla - Kain złożył w ofierze najlepsze płody ziemi a Abel zabił najlepsze zwierzęta ze swojego stada i otóż Bóg wybrał tę krwawą ofiarę, a to doprowadziło do zabójstwa brata, bo skoro to się Bogu podoba? - Mocne.
Izajasz 11
1 I wyrośnie różdżka z pnia Jessego2,
wypuści się odrośl z jego korzeni.
2 I spocznie na niej Duch Pański3,
duch mądrości i rozumu,
duch rady i męstwa,
duch wiedzy i bojaźni Pańskiej.
3 Upodoba sobie w bojaźni Pańskiej.
Nie będzie sądził z pozorów
ni wyrokował według pogłosek;
4 raczej rozsądzi biednych sprawiedliwie
i pokornym w kraju wyda słuszny wyrok.
Rózgą swoich ust uderzy gwałtownika,
tchnieniem swoich warg uśmierci bezbożnego.
5 Sprawiedliwość będzie mu pasem na biodrach,
a wierność przepasaniem lędźwi.
6 4 Wtedy wilk zamieszka wraz z barankiem,
pantera z koźlęciem razem leżeć będą,
cielę i lew paść się będą społem
i mały chłopiec będzie je poganiał.
7 Krowa i niedźwiedzica przestawać będą przyjaźnie,
młode ich razem będą legały.
Lew też jak wół będzie jadał słomę.
8 Niemowlę igrać będzie na norze kobry,
dziecko włoży swą rękę do kryjówki żmii.
9 Zła czynić nie będą ani zgubnie działać
po całej świętej mej górze,
bo kraj się napełni znajomością Pana,
na kształt wód, które przepełniają morze.
stefan12 pisze:1. Jeśli już odwołujecie się do Biblii, to strzelacie sobie w stopę. W Biblii jest mnóstwo odwołań co do konsumpcji mięsa.
Estia72 pisze:stefan12 pisze:1. Jeśli już odwołujecie się do Biblii, to strzelacie sobie w stopę. W Biblii jest mnóstwo odwołań co do konsumpcji mięsa.
Stefan oczywiscie jest rowniez wiele odwolan do tego ze corki wspolzyly z ojcami, siostry z bracmi itd.
A ichnich bog nie poczytywal tego za grzech![]()
stefan12 pisze:Estia72 pisze:stefan12 pisze:1. Jeśli już odwołujecie się do Biblii, to strzelacie sobie w stopę. W Biblii jest mnóstwo odwołań co do konsumpcji mięsa.
Stefan oczywiscie jest rowniez wiele odwolan do tego ze corki wspolzyly z ojcami, siostry z bracmi itd.
A ichnich bog nie poczytywal tego za grzech![]()
OOO, nie wiedziałem, mogłabyś podać źródło i cytat?
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość