Kącik zdrowia..

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Kacik zdrowia..

Postautor: Xsenia » 29 kwie 2016, 06:11

Eh powiem na zakończenie dyskusji, że każdy z nas ma inne ciało i inny metabolizm. Jednemu mleko będzie szkodziło, drugiemu będzie pomagało. To samo z resztą jedzenia.

cthulhu87 pisze:Papierosy powodują raka, a jednak je sprzedają.

Ale na papierosach są ostrzeżenia o zagrożeniach, a na mleku czegoś takieo nie ma.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Arronax » 29 kwie 2016, 10:29

Mleko swieze to ciut roznica ale to co masz w sklepach Xeniu to nie mleko tylko produkt udajacy mleko. 90% tego co na polkach nie powinno byc a jest. Soczki pasteryzowane, wedliny, i mozna tak dlugo.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: cthulhu87 » 29 kwie 2016, 10:33

Arronax pisze:Mleko swieze to ciut roznica ale to co masz w sklepach Xeniu to nie mleko tylko produkt udajacy mleko. 90% tego co na polkach nie powinno byc a jest. Soczki pasteryzowane, wedliny, i mozna tak dlugo.

Generalnie się zgodzę, 20 - 30 lat wstecz i nie było połowy tych składników, które dzisiaj wymienia się na opakowaniach produktów spożywczych. Doszło do tego, że musimy pytać starsze pokolenie, jak smakowało prawdziwe mleko, wędliny, piwo itd. Aczkolwiek pasteryzacja to już chyba najmniejsze zło w tym wszystkim. Krótko bym streścił tę sytuację: "ktoś musi mieć raka, żeby ktoś inny mógł zarobić"...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 29 kwie 2016, 11:16

Arronax pisze:Mleko swieze to ciut roznica ale to co masz w sklepach Xeniu to nie mleko tylko produkt udajacy mleko. 90% tego co na polkach nie powinno byc a jest. Soczki pasteryzowane, wedliny, i mozna tak dlugo.

Nie musisz mi tego mówić. Przez 5,5 roku projektowałam maszyny dla przemysłu mięsnego, a teraz od 5 lat projektuję maszyny dla przemysłu napojowego. A rodzice koleżanki z biurka obok mają własną mleczarnię na 60 krów. Mam więc dostęp do świeżego mleka prosto od krowy. Nawiasem mówiąc uwielbiam je i pijam od czasu do czasu odkąd byłam dzieckiem i jeszcze żyję....

cthulhu87 pisze:musimy pytać starsze pokolenie, jak smakowało prawdziwe mleko, wędliny, piwo

Nie musimy. Dla chcącego nie ma nic trudnego. Spokojnie można znaleźć świeże mleko, nienastrzykiwane mięso i prawdziwe wędliny.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: atalia » 29 kwie 2016, 12:46

Prawdziwe piwo to tylko z lokalnego browaru prosto z beczki, np. w Bawarii.
Mniam... :D
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 29 kwie 2016, 15:21

Ja nie lubie mleka....jem tylko troche jogurtow naturalnych lub sery owcze i kozie.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 29 kwie 2016, 15:25

atalia pisze:Prawdziwe piwo to tylko z lokalnego browaru prosto z beczki, np. w Bawarii.
Mniam... :D

:lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 29 kwie 2016, 18:27

Papierosy nie powodują raka, są jedna z wielu przyczyn jego tworzenia się. To Marcinie znaczna różnica :D
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 05 maja 2016, 11:58

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 05 maja 2016, 12:17

Cos dla zdrowia... :)

Jesli odczuwacie stres, problemy z sercem, bole serca, macie nerwice ciagle zmeczenie to sprobujcie tego....

Na bole serca, przy problemach z sercem.
-Rano i po poludniu wypijcie po 1 szkl. soku pomidorowego z 2-3 kroplami oliwy
- 2 szkl. dziennie soku marchwiowo-jablkowego z cytryna.
Dodatkowo bierzcie witamine D3 chyba ze mieszkacie w tropikach to nie musicie ;) Pijcie tak dlugo systematycznie az odczujecie poprawe .Wazne jest to,by byl naturalny sok zrobiony w domu nie zadne kartonowki z dodatkami bo sobie zaszkodzicie.

Po paru dniach odczujecie juz znaczna poprawe w zaleznosci jak mocno macie obciazone serce....Mojej mamie to zalecilam po zawale serca
i w 2 tyg. postawilo ja to na nogi, oczywiscie liczy sie systematycznosc jak we wszystkim.
Zalecala bym kazdej osobie by stosowala wit d3 profilaktycznie a choroby serca beda was omijac, zwlaszcza gdy jest ktos po zawalach serca lub ma niewydolnosc albo wiencowke tym bardziej powinien suplementowac wit D3 a najlepiej D3 razem z wit.H1

Tak samo dziala rewelacyjnie sok marchwiowy z jablkiem lub sam gdy macie astme, zacznijcie go pic systematycznie 2 szkl. dziennie a moze sie okazac ze
po miesiacu picia soku wasze problemy z astma znikna do zera :) Nawet jesli nie macie dostepu do organicznych warzyw nie przejmujcie sie tym, nic wam nie bedzie :) Mozecie mieszac sok marchwiowy razem z burakiem i cytryna.

Migreny oraz wysokie cisnienie ma zwiazek z mala iloscia spozywania wody....mowie tu o czystej wodzie a nie kawach, herbatach i napojach. Jesli macie takie problemy starajcie sie wypijac 2 szkl. wody rano nadczo po przebudzeniu oraz pol godz. przed kazdym posilkiem.

Przy wszelkiej masci zakrzepicy jedzcie duzo ananasow oraz arbuzow kilka razy w tyg.

Cos dla leniwych...Osoby ktore prowadza siedzacy tryb zycia proponuje spozywanie dziennie 1000mg wit C lub zjadania 2 kiwi dziennie , spozywanie wit. C dziala tak jakbyscie wykonywali cwiczenia. Ponadto gdy czujecie sie zmeczeni witC postawi Was na nogi.

Osoby ktore nie pijaja mleka co popieram :) niech zjadaja 1 lyzke dziennie zmielonych nasion sezamu czarnego, proponuje to rowniez osoba starszym zapobiegawczo oraz juz tym ktorzy maja osteporoze , sezam ma niesamowite ilosci wapn i w dodatku swietnie przyswajalnego czego nie mozna powiedziec o mleku.

To co tutaj proponuje jest przetestowane na mojej najblizszej rodzinie i przyjaciolach ;) :D Wiec spokojnie nie obawiajcie sie niczego!
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności