A czy krzywda może pojawić się w przyszłości jako skutek działania?
Dlaczego uważasz, że nie dzieje się krzywda?
Pawełek pisze:Nie wiem czy nimfomanka będzie w stanie zbudować całą i zdrową rodzinę biorąc pod uwagę to, że by mogła uprawiać seks wszędzie i z każdym.

stefan12 pisze:A czy krzywda może pojawić się w przyszłości jako skutek działania?
Dlaczego uważasz, że nie dzieje się krzywda?
stefan12 pisze:Narkoman również?
Xsenia pisze:stefan12 pisze:Narkoman również?
A dałeś mu narkotyki? Zmusiłeś go do zażywania ich? Nie. I nie ty odpowiadasz za jego decyzje.
Kiedy ludzie zrozumieją, że zakazy nic nie dają? Jeśli ktoś będzie chciał ćpać, to znajdzie narkotyki nawet w kraju, gdzie to nielegalne. Jeśli kobieta będzie chciała usunąć ciążę, to znajdzie sie lekarz, który to zrobi za pieniądze nawet w kraju, w którym to jest nielegalne. Jeśli facet będzie chciał sie przespać z kobietą i jej za to zapłacić, to znajdzie sie taka kobieta nawet w kraju, gdzie to jest nielegalne (u muzułmanów tzw. "małżeństwa jednodniowe"). Jeśli człowiek będzie chciał zabić, to kupi broń nawet w kraju z ograniczonym dostępem do broni.
Tylko i wyłącznie edukacja jest w stanie nauczyć dobrych zachowań. Zakazy nigdy nie działały i nie działają. A tym bardziej nie działają: wytykanie, poniżanie i straszenie ogniami piekielnymi.
stefan12 pisze:A czy Ty Xseniu edukujesz?
stefan12 pisze: Czy piszesz o negatywnych skutkach?
stefan12 pisze:Ty nawołujesz do liberalizmu i pozwolenia na robienie co się chcę, bez względu na negatywne konsekwencje, bo każdy jest kowalem swojego losu
stefan12 pisze:Zakazy są potrzebne tak długo, jak długo człowiek sam nie zrozumie że coś jest złe i nie należy tego robić. Wtedy zakazy znikną.
stefan12 pisze:A podziemie będzie, ale to nie jest powód by nie wprowadzać restrykcji.
stefan12 pisze:Jeśli zaczniemy sprzedawać narkotyki w sklepach, to uważasz że spożycie nie wzrośnie?

atalia pisze:A to, co ktoś robi z ciałem drugiego człowieka , choćby to "tylko" był płód, powinno, czy też nie , być przedmiotem dyskusji?
atalia pisze:W końcu ta sytuacja dotyczy dwojga, jeśli nawet jedno z nich jest potencjalnym człowiekiem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości