Grupa oobenautów

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Grupa oobenautów

Postautor: danut » 30 wrz 2016, 22:11

Źródło wszelkiego istnienia, emiter wszechświata jest centrum dla tych wszystkich światów i znajduje się poza nimi, można powiedzieć nad nimi, ale lepsze byłoby określenie, że jest ich głębią. Jednak Pawełku, bo to nie są żadne wieloszczeblowe struktury, nad nami nie siedzi istota z berłem i batem. O tym przekonują nas tylko poglądy oparte o wyścig szczurów, dlatego pytam dokąd naprawdę ten pogląd zmierza? Zastanawiałeś się nad tym? Jeśli chodzi o OOBE to wiele ludzi o tym pisze, mówi, ale każdy postrzega je według własnych doświadczeń i tu mamy zmieszane w doświadczenia przeróżne sprawy - halucynacje, paraliże senne, wysyłanie telepatyczne myślokształtów w eter lub do konkretnej osoby, baraszkowanie po zapisach pamięciowych i bardzo często tworzenie z nich fałszywych wspomnień, zaburzenia odczytu informacji, hipnozy prowadzone przez sugestie innych, marzenia senne i próby stania się wielkim guru lub magiem( tego jest najwięcej) i wreszcie mamy bardzo głębokie samohipnozy, regresje hipnotyczne z przejściem w inne rzeczywistości, w których istniejemy, istnieliśmy i wtedy otrzymujemy informacje, które w żaden z powyższych przykładów i na ich podobieństwo nie mogły powstać. Bierzemy udział w sytuacjach, które będą miały miejsce w przyszłości, lub miały miejsce w przeszłości, ale my w żaden normalny sposób nie spotkaliśmy się wcześniej z tą wiedzą, a do niej możemy dopiero później otrzymać potwierdzenia. Było bardzo dużo takich przypadków, zwykle zostają one opisane i są warte zastanowienia. Skoro nasz umysł może otrzymać i taki zapis, to skąd on do niego dociera? Ale przecież on nie jest nikomu dyktowany, bo wyraźnie czuje się tez to, ze tam się było i można opisać to otoczenie, gdzie i kiedy się zawędrowało, co temu towarzyszyło.
danut

Postautor: OneNight » 01 paź 2016, 22:05

Do mojej wcześniejszej metody;
Stosując technikę 4+1 zwiększysz swoją szansę na oobe. Wystarczy po 4h snu wybudzać się godzine, unikając ruchu ciałem np. czytając książkę. Efektem jest oczywiście niewyspanie, dlatego nie każdy chce stosować ten wspomagacz :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 01 paź 2016, 22:11

OneNight pisze:Do mojej wcześniejszej metody;
Stosując technikę 4+1 zwiększysz swoją szansę na oobe. Wystarczy po 4h snu wybudzać się godzine, unikając ruchu ciałem np. czytając książkę. Efektem jest oczywiście niewyspanie, dlatego nie każdy chce stosować ten wspomagacz :)

A w tej metodzie nie chodzi przypadkiem o to by całkiem wybudzić ciało? A nie czytać właśnie książek które może powodować senność?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 01 paź 2016, 22:19

Chodzi o wybudzenie mózgu, nie ciała. Ja osobiście miałem styczność z tą wersją, że ciało ma usypiać, a umysł ma się rozbudzać, co powinno skutkować paraliżem sennym.

Czytaj ebooki, a gwarantuje Ci, że ekran tak daje po oczach, że nie zaśniesz przy nim :P

Ja używam nagrań do nauki norweskiego i angielskiego - wymagają skupienia. Przecież nie musisz leżeć jak kłoda - możesz usiąść na krześle/fotelu, zaświecić lampkę nocną i robić coś, co wymaga wysiłku umysłowego.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 01 paź 2016, 22:22

I tak niezależnie od metody OOBE nastąpi u tego co ma nastąpić, a inni mogą skończyć tak jak Mirek tu napisał, ważne jest to co kryje się w naszej duszy, bo w pierwszej kolejności i tak jak Onenight, czy odnowa gdzieś chyba dziś wspomniał wyjdzie na wierzch to co ukrywa nasza podświadomość, bo wszystko zależny od wartości naszej duszy i jej siły czy będzie w stanie się z tym zmierzyć i przez to przebrnąć.
danut

Postautor: Pawełek » 01 paź 2016, 22:28

OneNight pisze:Chodzi o wybudzenie mózgu, nie ciała. Ja osobiście miałem styczność z tą wersją, że ciało ma usypiać, a umysł ma się rozbudzać, co powinno skutkować paraliżem sennym.

Czytaj ebooki, a gwarantuje Ci, że ekran tak daje po oczach, że nie zaśniesz przy nim :P

Nie wiem czy chce sobie psuć wzrok w środku nocy :D. Chyba wolałbym sobie porobić pajacyki lub pompki, bo w przeciwnym razie bym po chwili odpłynął znając moje sympatyczne podejście do snu :roll:
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 01 paź 2016, 22:35

Cóż, Twój wybór. Ja bym sobie usiadł przy biurku, zapalił światło aby powstrzymać produkcję melatoniny i pobawiłbym się płytką stykową(taki plastik z dziureczkami, do którego wkłada się elektroniczne elementy, jak się nie chce ich komuś lutować). Przyjemme z pożytecznym. Jednak jestem zbyt leniwy, bo to łóżko jest takie ciepłe, a trzeba rano wstać. Cytując pewną osobę - "I never want to leave this bed" :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 01 paź 2016, 22:54

OneNight pisze:Jednak jestem zbyt leniwy, bo to łóżko jest takie ciepłe, a trzeba rano wstać. Cytując pewną osobę - "I never want to leave this bed" :lol:

Nie masz pojęcia jak bardzo znam Twój ból :lol:
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 02 paź 2016, 21:03

danut pisze:Źródło wszelkiego istnienia, emiter wszechświata jest centrum dla tych wszystkich światów i znajduje się poza nimi, można powiedzieć nad nimi, ale lepsze byłoby określenie, że jest ich głębią.

Udowodnij to co napisałaś :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 02 paź 2016, 21:20

To udowadnia nauka np. upiornym oddziaływaniem na odległość, którego źródła tu nie mogli odnaleźć naukowcy, a z którym nie mógł uporać się już Einstein.
Udowadniam to opisem swoich przeżyć w książce, w których pięknie jest zobrazowana ta emisja do naszego świata. Emisja nie tylko naszej postaci w ciele takie jakie posiadamy tutaj( zaobserwowane przy bilokacji, ale podmiany gotowych zdarzeń na inne, mało z tego te zdarzenia można w rożnej kolejności naklejać na naszą linię czasu- to co gdzieś pisaliście- oddalić chorobę, zapisać zdarzenie z nią na inny moment tej linii, wyrzucić coś, lub ściągnąć, przestawić w alternatywną rzeczywistość. Opisy moich osobistych przeżyć zajmują 200 stron i nie są to opowiastki bo każde wydarzenie miało swoje następstwa, powoli się ze sobą łączyły w całość z biegiem lat i ukazywały jak działa rzeczywistość. To jak udawało mi się uniknąć pułapek pomimo wielu wysiłków złych ludzi, jak zgrywały się te inne rzeczywistości ze sobą by mi pomóc i wiele innych mam na to co piszę dowodów.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności