I czy wróżka, czy to damska czy męska

Achill pisze:To juz nie chodzi o Mirka tylko o tych co to mogą czytać - lepiej tłumić zabobony w zarodku.
Poza tym powinniśmy wyciągać wnioski z historii już raz przez pobłażliwość się skończyło na 6 letniej wojnie światowej a bylo wiadomo już w latach 30tych że pan Adolf H. namiesza.
Obserwatorze:
A czy ta teoria tłumaczy dlaczego banany zawsze mają łuk do wewnątrz?bo jeśli nie to ja w nią na pewno nie uwierzę.
Mirek pisze:Układ planet i gwiazd odzialuje na nas, ponieważ każda materia odzialywyje na siebie wzajemnie.
Nauka już to udowodniła i nie jest to teorią.

000Lukas000 pisze:Xseniu a takie pytanie, jakie informacje można zyskać z tarota i czy są to informację szczegółowe?
000Lukas000 pisze:I czy wróżka, czy to damska czy męska była by w stanie coś wywróżyć bez żadnej przed wiedzy, beż żadnego "wywiadu"?
atalia pisze:Z moich skromnych doświadczeń wynika, ze nie są w stanie.
konrad pisze:przytoczone przez XSenię stwierdzenie, że gwiazdy mają na nas wpływ, bo bez słońca wpadamy w depresję, nie do końca musi mieć zastosowanie do tego, że układ planet wpłynie na to, jak potoczy się moje życie albo kim będę. Ten pierwszy przykład ma po prostu fizjologiczne wyjaśnienie - gdy nie jesteśmy wystawieni na światło słoneczne, dochodzi w naszym ciele do zmian, które wpływają na nasz nastrój.Nie widzę jednak, w jaki sposób układ gwiazd znajdujących się kilkadziesiąt lat świetlnych stąd, mógł na mnie osobiście wpłynąć.
konrad pisze:Podobnie jak numerologia
konrad pisze:Nie widzę w nich logicznego związku z życiem ludzkim, stąd też traktuję temat sceptycznie.
konrad pisze:W większości przypadków ludzie zajmujący się wróżeniem mówią, że tego nie da się wyjaśnić, co pokazuje, że tak naprawdę ciężko mówić tu o czymś konkretnym i namacalnym.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości