Reiki i wszystko z tym związane

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Reiki i wszystko z tym związane

Postautor: 000Lukas000 » 15 lut 2014, 13:13

Reikowiec nigdy nie przekazuje własnej energii ani własnych zanieczyszczeń, podobnie jak jest zabezpieczony w drugą stronę. Jesteśmy tylko kanałami przepływu energii, niczym więcej. Nie wytwarzamy jej, nie kierujemy jej i nie potrafimy uzdrawiać ;)

Skoro mówisz o przekazie własnych zanieczyszczeń, to chyba mamy do czynienia z pewną częścią bioenergii lub magnetyzmem zwierzęcym.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 15 lut 2014, 15:27

Kanał jeżeli jest zanieczyszczony, zanieczyszcza substancje przepływające przez niego. Chyba ze to odbywa się po za ciałem magnetyzującego. W pases jesteśmy tez tylko kanałem /narzędziem/który umożliwia przepływ energii, ale istnieje możliwość ze bracia duchowi którzy właściwie udzielają pases, dokonają ja bezpośrednio, bez naszego udziału, gdy istnieje niebezpieczeństwo „zanieczyszczenia”. Tylko w przypadku, gdy do uleczenia, potrzebne są nasze fluidy, dokonuje się mieszanie ich, dla lepszego efektu.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 15 lut 2014, 18:57

Reiki z tego co wiem dodatkowo zapewnia energetyczną osłonę przed mieszaniem naszych energii, a zanieczyszczenie kanału ma wpływ tylko na to ile energii jest w stanie przepłynąć przez kanał. Jeśli kanał jest zanieczyszczony, wtedy część energii pomaga oczyszczając i wzmacniając kanał.
Poznacie ich po zasadach prawdziwego miłosierdzia, które będą głosić i wcielać w życie; poznacie ich po liczbie osób strapionych, którym przyniosą pocieszenie; poznacie ich po miłości do bliźniego, wyrzeczeniach, bezinteresowności;

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 15 lut 2014, 21:25

Wydaje mi się to dziwne, ale ze nie znam tematu, na razie przyjmę to co mówisz. Musze porozmawiać ze znajoma, na ten temat, żeby mieć lepszy punkt widzenia.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 16 lut 2014, 09:48

Masz rację, popytaj, sam jestem ciekawy jej zdania.
Osobiście myślę jednak że z punktu widzenia kanału to nie ma znaczenia czy osoba ta pali czy nie, papierosy niszczą nas fizyczne, a dym nie jest energią.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 16 lut 2014, 10:12

Jednak weź pod uwagę, że nałogi przyciągają niedoskonałe Duchy, które są do owych "przywiązane".
A jeśli ktoś pali nałogowo, to wokół niego będą Duchy palaczy, które będą emanować niedoskonałą enerią (a po śmierci ciała Duch nałogowego palacza być może przez długi czas nie będzie mógł się uwolnić od nałogu - co za tym idzie papierosy (i inne takie) nie niszczą tylko fizycznie).
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 16 lut 2014, 10:16

Voldo pisze:Jednak weź pod uwagę, że nałogi przyciągają niedoskonałe Duchy, które są do owych "przywiązane".
A jeśli ktoś pali nałogowo, to wokół niego będą Duchy palaczy, które będą emanować niedoskonałą enerią (a po śmierci ciała Duch nałogowego palacza być może przez długi czas nie będzie mógł się uwolnić od nałogu - co za tym idzie papierosy (i inne takie) nie niszczą tylko fizycznie).

Masz słuszność, o tym szczególe zapomniałem, ale z kolei obecność duchów dobrych które muszą być obecne przy przekazie, odganiają duchy niższe.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: Zbyszek » 16 lut 2014, 12:15

Pamiętam ze raz, rozmawiałem z jednym z braci duchowych, na temat reiki i pomocy duchowej z ich strony. Wytłumaczył mi ze osoba, która naprawdę pragnie pomagać, zawsze jest otoczona duchami dobrymi. Czyli ktoś kto zajmuje się reiki ma dobre zamiary, nigdy nie zrobi krzywdy drugiemu, zawsze jest wspomagany w swojej pracy. Może mieć zły skutek gdy taka osoba myśli tylko o zarobku, a nie o pomocy. Wnioskując z tego, palacz z niskimi skłonnościami, może nawet zaszkodzić, albo nie uzyska żadnego rezultatu. Wspominałeś 000Lukas000 ze ty uzyskałeś lepszy efekt swojej pracy. Może to łączy się z tym ze otrzymałeś lepsza pomoc.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 16 lut 2014, 17:17

Zbyszek pisze:Pamiętam ze raz, rozmawiałem z jednym z braci duchowych, na temat reiki i pomocy duchowej z ich strony. Wytłumaczył mi ze osoba, która naprawdę pragnie pomagać, zawsze jest otoczona duchami dobrymi. Czyli ktoś kto zajmuje się reiki ma dobre zamiary, nigdy nie zrobi krzywdy drugiemu, zawsze jest wspomagany w swojej pracy. Może mieć zły skutek gdy taka osoba myśli tylko o zarobku, a nie o pomocy. Wnioskując z tego, palacz z niskimi skłonnościami, może nawet zaszkodzić, albo nie uzyska żadnego rezultatu. Wspominałeś 000Lukas000 ze ty uzyskałeś lepszy efekt swojej pracy. Może to łączy się z tym ze otrzymałeś lepsza pomoc.

Myślę Zbyszku że na pewno moja znajomość spirytyzmu i rozwój który się dokonał ma wpływ na to na ile mogę być przekaźnikiem. W wypadku Reiki nie wolno szkodzić, reiki nie zadziała dla szkody ale sama intencja spowoduje że sam ściągniesz na siebie nieszczęście. Przed zabiegami nie powinno się palić a na pewno osoba która zabieg odbiera nie może być pod wpływem jakichkolwiek narkotyków lub alkoholu, ponieważ zacznie się gwałtownie oczyszczać, w tym też wymioty i sraczka, jak się podobno zdarzało gdy tą regułę się złamało.

Czy uzyskałem lepsze efekty, powiem tak, z tego co widzę jestem trochę niecodziennym uczniem.
Dziś podczas kursu na drugi stopień Krzysztof był zaskoczony moją aurą i powiedział że musiałem wykonać chyba dużo auto zabiegów i że na pewno będę dobrym reikowcem. Ja tam powiedziałem że zobaczymy :)
W czasie inicjacji wyczuł moje pole energetyczne, powiedział że jest wyraźne, ja też to poczułem, jakby między naszymi dłońmi była jakaś oporowa bańka.

Ogólnie jestem zadowolony jak do tych czas, i myślę że stanowi to dobre dopełnienie spirytyzmu.
I Ze spirytyzmu wyniosłem też kwaśną minę na samą myśl o płatnych zabiegach.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

Postautor: 000Lukas000 » 16 lut 2014, 20:49

Dobra, dostałem po łbie, już nie jestem sceptykiem, bye bye
Zacząłem podczas zabiegu korzystać z bio energii, coś chyba za bardzo chciałem zrobić po swojemu. :?
Skutek? Gleba i utrata świadomości :shock: Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałłłł
Ok, nie mam wątpliwości co do istnienia energii i jej działania. Dostałem po łbie, nie powiem, należało się takiemu niedowiarkowi. :roll:

Dobrze że zdążyłem się odciąć.

Ew. Wg. Spirytyzmu
Awatar użytkownika
000Lukas000
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności