Leszek pisze:Ziemia którą stworzył Bóg, jest idealna bez człowieka wszystko tutaj idealnie by współgrało ze sobą. Jednakże to ludzie są winni, że ten świat wygląda jak wygląda, tak więc to nie świat jest daremny tylko ludzie którzy go zamieszkują. Zanim wszyscy mieszkańcy tej planety dojdą do oświecenia to z naszej kochanej Ziemi może już nic nie zostać...
Jul pisze:Co do podanego wyżej programu - materiał jest ok, ale irytuje mnie określanie mianem sekty każdej grupy ludzi, która różni się czymś od KK.
Sam Kościół przecież też od zawsze podsyca wizję końca świata (nawet kiedyś określał daty, teraz już dał sobie spokój) od czasów pierwszych apostołów (wierzono wówczas zgodnie ze słowami Chrystusa, że apokalipsa nastąpi w tym samym pokoleniu), przez millenium średniowieczne (panika za papieża Sylwestra w roku 1000r.), aż do przepowiedni fatimskiej (ostatnio wyczytałem rewelację, że tylko dzięki wstawiennictwu Jana Pawła II u Matki Boskiej, nie mieliśmy wojny atomowej w 1985r ). A jakoś nikt nie nazywa KK sektą, mimo, że sam spełnia wszystkie "kryteria" różnych łówców sekt. Słowo sekta nabrało w Polsce wymiaru ideologicznego...

IWONA:
Bardzo dziękuję. Kolejne pytanie od Magdy: Czy ludzie, którzy wierzą w Plan Cheopsa -Misję odkopania Faraona - zostaną ocaleni?
EN-KI:
Bardzo trudne pytanie. Bardzo trudne. Każdy, każdy może być ocalony. Ale o czym ty mi tutaj piszesz? Piszesz tak, jak gdybyś miała zakodowane, że to ma być „koniec świata”. Nigdy nie mówiłem o żadnym końcu świata. Zawsze mówiłem o zmianie, o zmianie systemu, narodzinach nowego, ale nigdy - o końcu świata. Każdy kto ma w sobie miłość wobec bliźniego swego, może przejść do tego nowego systemu i każdy może zdecydować. Ma każdy wolną wolę działania. Więc pomyśl nad tym, co miałem na myśli. A miałem na myśli - i mówię tobie i innym też - miłość wobec bliźniego swego. To jest klucz do nowego systemu, do nowego życia. Słucham.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości