gaba75 pisze:Trochę się poirytowałam tym, że wkraczasz w moją wolną wolę.
Oj Gaba jestem jak najdalsza od tego

gaba75 pisze:Albo jesteś nieszczęśliwa w swoim związku, albo zazdrosna ze ja chcę byc szczęśliwa ze szukam i wcale nie na siłę.
Eh Gaba jak ty nic nie widzisz. Ja właśnie jestem szczęśliwa i chciałabym byś ty też była. Tyle, że ty szczęście widzisz tylko w sytuacji kiedy ty masz partnera. Totalnie nie widzisz sytuacji kiedy jesteś samotna i jesteś szczęśliwa. Nie życzę ci byś była samotna, ale byś była szczęśliwa obojętnie od sytuacji.
Zazdrosna? Gaba ja nie wiem co to jest za uczucie. Dlaczego mam ci czegokolwiek zazdrościć? Mam wszystko by być szczęśliwą, nie potrzebuję więcej

gaba75 pisze:Xseniu, wybacz, ale ja mam swa wolna wolę jak Ty i nie zamierzam spędzic życia jak mi dyktuje ktos kto sam jest nieszczęsliwy
Po pierwsze nic ci nie dyktuję

Po drugie nie jestem nieszczęśliwa.
gaba75 pisze:skąd wiesz, że ne czeka mnie szczęście, że nie powinnam szukac.
Ależ Gaba ciebie czeka szczęście

tylko może niekoniecznie przy boku jakiegokolwiek mężczyzny. To, że ktoś ma partnera nie jest jednoznaczne z tym, że jest szczęśliwy. I chciałabym byś to zrozumiała

gaba75 pisze:"Szukajcie a znajdziecie" wiec daj mi szansę a moze i Ty ja dostaniesz jak uwierzysz że miłość istnieje.
Gaba ja nie musze ci dawać żadnych szans, ty sama panujesz nad własnym życiem

I ja wierzę, że miłość istnieje, bo doświadczam jej dzień po dniu.
gaba75 pisze:Zrzuciłaś na mnie Xseniu żale, którymi powinnaś obdarzyć kogoś zupełnie innego. Ja nic złego Ci nie uczyniłam.
Gaba nie żale. Po prostu chciałabym byś była szczęśliwa już teraz i w tej chwili, a nie dopiero wtedy gdy znajdziesz faceta. Gaba moim zamiarem nie jest krzywdzenie ciebie. Wiem, że tobie trudno to zrozumieć, bo skoro ktoś od urodzenia doświadcza tylko zła od innych, to gdy spotka osobę, która chce dobrze, ale to się wiąże czasem ze słowami, które się tobie nie podobają, to wtedy traktujesz to jako atak na własną osobę i natychmiastowo atakujesz odwetowo. Ja cię już rozumiem. Jestem też cierpliwa. Poczekam aż zrozumiesz, że chcę dla ciebie dobra

I nie skreślam cię

żeby to było jasne

gaba75 pisze:I nie rozumiem czym Cię tak zdenerwowałam, tym, że szukam? Xseniu, nie gniewaj się, ale nie wezmę pod uwagę Twojego zdania póki nie powiesz mi dlaczego to niby mam być nieszczęśliwa i skąd Ty możesz wiedzieć że muszę być sama?
Wiem, ż enie rozumiesz, dlatego staram się ci to wytłumaczyć.

A ty masz być szczęśliwa, obojętnie czy będziesz mieć partnera czy nie. Na razie go nie masz i może tak właśnie ma być? Byś mogła sobie wszystko poukładać, powyjaśniać, zrozumieć? Aby zrozumieć innych i siebie trzeba czasu, a mężczyzna to zawsze drobna komplikacja, której ty może, powtórzę może, w obecnym czasie nie potrzebujesz? Nie napisałam, że MUSISZ być sama. Ale napisałam, że sama też możesz być szczęśliwa.

gaba75 pisze:Przykro mi ale nie odwiedziesz mnie od dobrych czynów. Bo nic w tym złego nie widzę-w szukaniu przyjaciela.
Nie mam najmniejszego zamiaru odwiedzać cię od czynienia dobra i dobrych uczynków. Szukanie przyjaciela też nie jest złe, ale uzależnianie swojego szczęścia od istnienia tego przyjaciela już tak. Powinnaś być szczęśliwa czy on jest czy go nie ma.
gaba75 pisze:Acha Xseniu, proszę zrozum, to nie są żądania, ktoś musi znać prawdę. Prawda nas wyzwoli- znasz to? To co napisałam to nue żądania, Ty to tak odbierasz, ale to prawda. Nie zamierzam nikogo oszukiwać.
Super

Tyle, że wykształcenie wyższe nie gwarantuje lepszego traktowania. Nie każdy mężczyzna chciałby też traktować obce dzieci jak swoje. Swoją drogą to raczej mało takich. Te słowa w twoim anonsie zabrzmiały jak żądania, i tak je odebrałam, bo z góry skreślasz mężczyzn, którzy nie spełniają twoich wymagań. Ale może się mylę

Mirek pisze:Widzisz Xseniu za Twoją szczerość i dobre serce znowu Ci się od Gabi dostało. A ona się dziwi, że wszyscy ją opuszczają.
Mirku, Gaba wiele przeszła w swoim życiu, to i reaguje trochę agresywnie. Nie mam jej tego za złe. Kiedyś się uspokoi i zrozumie

Mirek pisze:Aż się boję jak ta Wasza podróż do Krakowa będzie wyglądać. Przyjedziecie na maksa skłócone ze sobą

Spokojnie Mirku. Ja się o naszą podróż nie obawiam. Wiem też, że ludzie inaczej mnie odbierają na żywo. Nie mam pojęcia dlaczego, ale bardziej mnie rozumieją gdy patrzą mi w oczy. Wiem więc, że gdy spotkam się z Gabą wszystko sobie wyjaśnimy i będzie dobrze

gaba75 pisze:Jeśli chcesz moje miejsce w aucie Xseni, chętnie ustąpię,
Gaba przecież jesteś odważna, a i ja ci źle nie życzę. Podróż do Krakowa na pewno ci się przyda, więc odwagi.

Pojedziemy razem i razem wrócimy

i 3 godziny na wytłumaczenie niejasności