Technika wysyłania miłości wg Moena

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Technika wysyłania miłości wg Moena

Postautor: Krzysztoff » 12 cze 2014, 20:15

czytam właśnie Moena "świadome podróże w niefizyczne światy"
Myślę że bardzo ciekawy fragment dotyczy kwestii miłości i oddziaływania jej na różne negatywne odczucia i wyobrażenia

przytoczę tu 2 fragmenty :

Miłość i strach nie mogą nigdy ze sobą współistnieć
Opowiedziałem Billowi historię o Banshee1, pochodząca z mojej drugiej książki Podróż poza wszelkie wątpliwości.
Moja przyjaciółka zadzwoniła z prośbą o pomoc dla jej śmiertelnie chorego ojca. Całe noce krzyczał on z przerażenia przez sen. Razem z Rebeką udaliśmy się niefizycznie na spotkanie z nim, żeby sprawdzić, co było przyczyną jego nocnych leków. Okazało się, że nawiedzała go ogromna Banshee - stereotypowo szkaradna, zielona, mglista, odziana w powiewające szaty. W każdym śnie narażony był na jej ataki. Rebeka rozwiązała problem wysyłając w kierunku Banshee energię miłości. Nauczyła tego również ojca mojej przyjaciółki. Gdy tylko był w stanie wysłać miłość w kierunku zjawy, znikała ona natychmiast.
Banshee była wytworem umysłu tego starego mężczyzny, produktem jego własnego strachu. Mógł ją widzieć jedynie podczas snu, tak wiec zaraz gdy zasypiał pojawiała się wprawiając go w przerażenie. Jednak potęga Miłości może wyeliminować rzeczy stworzone przez nasz własny strach. Miłość i strach nie mogą ze sobą współistnieć.
Poradziłem Billowi, żeby posłużył się tą zasadą, żeby przypomniał sobie taki moment w swoim życiu, gdy czuł, że kocha i jest kochany i żeby, dzięki temu wspomnieniu, pozwolił sobie ponownie doświadczyć tego stanu. Następnie, aby wyemitował Miłość prosto w kierunku człowieka-smoka. Zasugerowałem mu również, aby poprosił o wsparcie Pomocnika, jeśli to konieczne. Pomocnicy są wszędzie, są to pełne miłości istoty, które zawsze chętnie ci pomogą.
Kilka dni później Bili doniósł mi, że znów wyszedł z ciała, człowiek-smok już na niego czekał. Pierwszą myślą, jaka przyszła Billowi do głowy był atak, ale przypomniał sobie w porę, co mu poradziłem. Był trochę zaskoczony, że przypomnienie sobie chwili, w której odczuwał Miłość spowodowało, że faktycznie zaczął ją odczuwać. Gdy uczucie to wzmocniło się trochę, wziął wielką kulę miłości i rzucił nią w kierunku człowieka-smoka. Wydarzyło się wówczas coś okropnego! Smocza cześć człowieka zaczęła się skrzyć i trząść, i nagle zniknęła. Na miejscu potwora stał teraz zwykły mężczyzna. Dzięki Bogu, w końcu możesz mnie zobaczyć! Powiedział.

jak wysyłać energię miłości , Moen podaje tutaj ćwiczenie , jest tutaj dużo skrótów np. 3GEO to technika relaksacji ale myślę że coś nieco Wam to powie .
Tak sobie myślę że to jest ciekawa technika którą można codziennie praktykować i szerzyć dobrą energię , ciekaw jestem co o tym myślicie ...

Wysyłanie Energii Miłości. Skrypt
• W ćwiczeniu tym będziemy wysyłać Energię Miłości (poczekaj 5 sek.).
• Jeśli jesteś już gotowy, dostosuj głośność nagrania tak, abyś mógł komfortowo słyszeć mój głos (poczekaj 10 sek.).
• Usiądź lub połóż się wygodnie w cichym i spokojnym miejscu i zamknij oczy (poczekaj 30 sek.).
• Przywołaj w pamięci uczucie odprężenia. W swoim własnym rytmie weź 3GRO, lub tyle ile potrzebujesz, aby odczuć jakąkolwiek zmianę w poziomie odprężenia (poczekaj 45 sek.).
• Wróć pamięcią do rysunku przedstawiającego ustanawianie przepływu energii z dołu i weź 3GEO żeby ustanowić ten przepływ (poczekaj 45 sek.).
• Przypomnij sobie rysunek przedstawiający gromadzenie energii z dołu i weź 3GEO (poczekaj 45 sek.).
• Przypomnij sobie rysunek przedstawiający ustanawianie przepływu energii z góry i weź 3GE0 aby ustanowić ten przepływ (poczekaj 45 sek.).
• Przypomnij sobie rysunek przedstawiający gromadzenie energii z góry i weź 3GE0 aby wzmocnić poziom energii płynącej z góry (poczekaj 45 sek.).
• Przypomnij sobie uczucie towarzyszące wyrażaniu intencji, lub po prostu wyobraź sobie, że wykonujesz banalne ćwiczenie zginania małego palca (poczekaj 15 sek.).
• Doświadczasz ponownie uczucia towarzyszącego wyrażaniu intencji. Powiedz do siebie w myślach: Uczę się wysyłać Energie Miłości (poczekaj 10 sek.).
• Przypomnij sobie teraz taki moment ze swojego życia, kiedy kochałeś i kiedy czułeś się kochany (poczekaj 30 sek.).
• Pozwól temu wspomnieniu pomóc sobie ponownie doświadczyć miłości (poczekaj 20 sek.).
• To nic jeżeli uczucie blednie, po prostu przypomnij sobie jeszcze jeden taki moment, w którym byłeś kochany i kochałeś i pozwól temu uczuciu wzrastać (poczekaj 20 sek.).
• Cały czas gromadzisz energię z góry, w momencie gdy robisz powolny wydech, pozwól, aby cześć tej energii wpływała do serca, mieszała się z energią miłości i żeby razem nabierały mocy (poczekaj 20 sek.).
• Być może będzie ci łatwiej, jeśli będziesz na przemian odczuwał miłość i brał GEO z góry, żeby wzmocnić poziom energii w sercu (poczekaj 20 sek.).
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Re: Technika wysyłania miłości wg Moena

Postautor: orystes » 12 cze 2014, 21:53

Krzysiek ale te 3GRO i 3GE0 mogą brzmieć dość enigmatycznie dla pozostałych ;-)

Slawek
orystes

Wróć do Różne różności