Kochani, istnieje naprawdę wiele poza spirytystycznych materiałów, badań , relacji które uprawdopodobniają teorię życia po śmierci
Wiele zostało opisane w naszym artykule
życie po śmierci - badaniaCo do mediumizmu , to ciekawe badania nad mediumizmem przeprowadziła J.Beischel ,
badania mediumizmuWarto poszukać i poczytać jej materiały naukowe i książki , gdzie pisze o różnych aspektach mediumizmu , przede wszystkim o tym że przekazy są zazwyczaj bardzo zróżnicowane pod względem trafności (co wynika z wpływu medium) , bardzo ciężko jest uzyskać tą drogą precyzyjne dane (np. numeryczne) choć Beischel zaznacza że zazwyczaj w takim przekazie znajduje się informacja która jednoznacznie wskazuje odbiorcy że rozmawia ze swoim bliskim.
Żeby było śmieszniej media Beischel to zazwyczaj media "płatne" i ich metoda (sądząc z opisu) ma elementy wywoływania (koncentracja na danym duchu). Jednak Julie zaznacza że często po prostu nie można ustanowić kontaktu ... (nie spotkałem w jej opracowaniach aspektu podszywania się duchów)
To prawda że przypadki spektakularne (o których mówił Marcin ) wydarzają się niezwykle rzadko i moim zdaniem mają służyć większej "publiczności" niż tylko jednej osobie ale jest sporo relacji o mniejszych dowodach.
Kluczowe jest zauważyć że jest tu prezentowana postawa "uwierzę gdy mi się to wydarzy" , bo przecież nawet jak się wydarzy w Polsce ale dot. kogoś innego - to nie uwierzę. Rozumiem to podejście, natomiast warto też zauważyć że wielu ludzi poświęciło znaczną część życia żeby taki dowód spektakularny uzyskać, inaczej mówiąc trzeba wiele wysiłku włożyć zanim się coś osiągnie , "szukajcie a znajdziecie" - myślę że właśnie tego aspektu dotyczy ten cytat.
Aktywne poszukiwanie to nie filozofowanie siedząc na kanapie, tylko aktywne badania , seanse , eksperymenty itd.
Atalio, jestem całym sercem za Tobą , żeby udało Ci się uzyskać łączność ze swoim synem Rafałem , myślę że wszyscy powinniśmy się za to pomodlić szczerze i być może świat duchowy w końcu pozwoli Ci na taki kontakt w którym dostaniesz jednoznaczny znak od Rafała że to on do Ciebie mówi. Bardzo Ci tego życzę i na pewno pomodlę się o to . Pozdrawiam